Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 23.

2011. március 28.
 
A kék az új fekete...
 
…mondta kedvenc barátnőm. Ő a futballra gondolt (azt hiszem elkezdett kedvelni egy új csapatot), ám mivel nekem semmi közöm ehhez a sporthoz, inkább a divatra értettem a felszólalást. Merthogy igaz ez a tavaszi/nyári trendekre is. Idén garantáltan bekékülünk: a páva tollának királykék árnyalata, a trópusi vizek azúrkék színei, a nyári égbolt puha pasztelljei, a háborgó tenger liláskékje, az éjszakai égbolt feketébe hajló bársonykékje, mind, mind szerepel a repertoárban, amiből választhatunk. Mi sem egyszerűbb, mint a természetből inspirálódni! Azt azért tudnotok kell, hogy idén a legtutibb kék, az igazi ’must-have’, a pávakék. Első hallásra (olvasásra) akár riasztó is lehet, ám érdemes félretenni félelmeiteket. A 80-as évek királykék árnyalatának ez egy szofisztikáltabb változata. A harsányságából visszavettek, elmélyült a szín, mégis intenzívebb lett, köszönhetően az új textúráknak, az összetételnek. A szakemberek odafigyelnek, hogy a lehető legkönnyebben felvihető és eldolgozható legyen a termék, hogy Te is minél egyszerűbben tudj bánni vele. Ami még a kék mellett szól, hogy mindenkinek jól áll. Igen, mindenkinek! Mindenféle szemszínhez passzol, mindössze egy dolgot kell szem előtt tartani: a megfelelő árnyalat kiválasztásánál kell figyelmesnek lenni, illetve szakember segítségét kérni.
Kék szemhez érdekes választás a türkiz árnyalat, vagy egy ezüstös, akár szürkéskék, esti kiruccanáshoz pedig az éjkék rendkívül szexi tekintetet kölcsönöz a kék szeműeknek.
Zöld szemnél érdemes közelebbről szemügyre venni az íriszt, és az abban lévő árnyalatokat a sminkbe is belecsempészni. Ezzel a kis trükkel sokkal harmonikusabb lesz a végeredmény. Talán idegenkedsz a zöld szem-kék smink párosítástól… fölösleges! Különleges lesz, hidd el, megéri kísérletezni! Próbáld ki a M.A.C Club nevű szemhéjfestékét: zöldeskéken irizáló barna. A barna szeműek bátran próbálkozzanak a merészebb árnyalatokkal. Nekik való igazán a pávakék, égkék vagy a bársonykék. Húzz egy könnyed tusvonalat a szempillatőbe, természetesen kék színűt. Ha bevállalós vagy, a szempilládat is festheted kékre, ha nem, maradj a fekete, többször áthúzott pilláknál. Ezt persze bármilyen szemszínnél alkalmazhatod.
Próbáld ki, hogy egy hétköznapi, bronzos sminket a belső szemzugban feldobsz türkiz árnyalattal. Vagy, a felső, mozgó szemhéjadon használj szimpla vízkéket, az alsó pillasor alatt pedig fesd intenzívebb kék árnyalattal – ilyenkor érdemes a vízvonalat is (tudjátok, az alsó, belső szemhéjat) szürkével, szürkésbarnával, sötétkékkel kontúrozni. A fekete szemceruzát hagyjátok az alkalmakra!
Amit pedig teljesen hagyjatok ki, az a világoskék szemhéjfesték-fekete szemceruza kombója. Közönséges, ódivatú… A másik elkerülendő, hogy a kék ruhádhoz/fölsődhöz megegyező árnyalatú sminket készíts. Egy szó van erre: ciki. De, pl. királykék pólóhoz türkiz szemhéjfesték már tetszetős (vagy fordítva). Ami ugyancsak izgalmas, ha kék cipődhöz, táskádhoz, bármilyen kiegészítődhöz készíted a sminkedet. Vagy, ha kék körmöket festesz, lehet ez is kiindulópont a külsőd megalkotásában.
Fontos figyelni még a kék satírozására. Múlt héten olvashattátok, hogy az élénk színeket érdemes egy semleges árnyalattal elsatírozni, hogy hétköznap is hordhatóvá váljanak. Igaz ez a kékekre is. Satírozó színek, mint szürkéskék, a bőr árnyalatának megfelelő natúr barna, és a nyár közeledtével egyre inkább újra előtérbe kerülnek a bronz barnák, akár matt, akár fényes textúrájúak – használd őket is előszeretettel!
Nem újdonság, hogy a szájfényekbe és rúzsokba is csempésznek kék pigmenteket. Hűvös visszafogottságot adnak az ajkaknak, forró nyári napokon, fülledt estéken jó szolgálatot tehetnek…
 
 

 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr652777642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása