Nesze!szer

Az Életmentő Bőrvizsgálat

2011. március 10.
 
 
Tudtátok, hogy hazánkban minden 4. órában diagnosztizálnak bőrrákot? A 25 és 30 éves nők között vezető halálok a melanoma. A Neszeszer blog olvasóinak a többsége is ebbe a korcsoportba tartozik. Ne csukd be a szemed! Akkor is, ha mi és ti férfiak nem veszünk róla tudomást minden 5. ember számíthat bőrrákra élete során. A korai melanoma úgy néz ki, mint egy békés anyajegy és már a kezdeti stádiumban áttétet adhat. Tünet nélkül is gyilkol! 
 
Dr. Horváth Béla bőrgyógyász szakorvos, a melanomamobil vezető orvosa ismertetett meg bennünket ezekkel a sokkoló tényekkel az Eucerin sajtótájékoztatóján, ahol a betegség kialakulásának okairól, megelőzéséről és a már kialakult rákos daganat sebészeti eltávolításáról hallgattuk meg tudományos előadását.
UV-sugárzás - az egyik fő oka a veszélyes kór kialakulásának. A napfürdőzés nem ellenségünk, sokkal inkább  a hirtelen barnulás és a szoláriumban inflálódott percek eltöltése. Fontos tudni, hogy a strand szezon elején minimum 50 faktoros napvédő termékkel kenjük be magunkat! (Fürdőzés elején és után is) A barnulás képessége mindenkinél egyedi. Azonban a lakosság 80 %-a szenved D-vitamin hiányban. Ezt napi 2000 NE (nemzetközi egység) D-vitamin szedésével pótolhatjuk, amit ma még itthon csak receptre kaphatunk, de érdemes feliratni háziorvosunkkal.  A leégés leginkább a vörös vagy szőke hajú, kék szemű, fehér bőrű gyerekeket veszélyezteti. A kellő védelem eléréséhez 2 mg napvédő krém elkenése szükséges a bőr minden négyzetcentiméterére! A melanoma nem fáj, nem viszket éppen ezért is fontos, hogy rendszeresen jelenjünk meg szűrővizsgálaton. 

Ha sok anyajegyet viselsz testeden vagy fordult már elő a családodban rosszindulatú daganatos megbetegedés óriási felelőtlenség, ha nem keresed fel bőrgyógyászodat rendszeresen. Nőknél leggyakrabban a lábon alakul ki, míg a férfiaknál a törzsön. Egy gyógymód létezik, ez a sebészeti eltávolítás. A kimetszés. Bár kikerülhetetlen a szépség intézetek akciós hirdetése az anyajegyek lézeres vagy fagyasztásos levétele nem megoldás és nem hoz esztétikailag sem szebb eredményt. SZAKMAI HIBA.  

Napozz, de fokozatosan és jelentkezz be szűrővizsgálatra! Most. Jól jönne egy napozóágy a közeledő napos hétvégén? A lájkolók között kisorsolunk egyet, mert a napozás nem ellenségünk.

 

Nesze!N

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr32728339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csokiájsz 2011.03.11. 11:09:20

volt egyszer régen valami film, ami a jövőben játszódott, amiben az volt a reklám, hogy a csajszi 2000 faktoros napvédő krémmel kente magát, ilyen kék színű dzsuva volt...

lassan eljutunk ide.

agomama50 2011.03.11. 11:57:46

Lájk!
Védjük, kenjünk!!
Napsütéses hétvégét
Üdv
Ambrus Ágnes

BarBwire 2011.03.11. 12:26:37

Voltam januárban, van egy-két gyanús pötty, és vissza kell menni. Kérem vegye mindenki komolyan! Attól még, hogy nincs tünet, lehetsz beteg!

Halmozottan Hátrányos · http://hatrany.blog.hu 2011.03.11. 14:38:35

@csokiájsz: Robotzsaru 2. "Rendszeres használata bőrrákot okoz."

Marita 2011.03.11. 18:12:37

@agomama50:
Csak óvatosan a napozással... már kora tavasszal is! :)
süti beállítások módosítása