Nesze!szer

Így festettek ők az Oscaron

2011. február 28.

 

 

Idén 83. alkalommal követhettük figyelemmel, ki milyen ’outfit’-et választott magának
a gálára. Persze, minket is érdekelnek a filmek, de szakmabeliként izgalmasabb árgus
szemekkel figyelni a bevonulókat. Kritikára fel!

Van, aki túlzásba esett, van, aki mintha saját maga készítette nappali sminkben lépett volna a vörös szőnyegre. Nehéz eltalálni az arany középutat, ám azért vannak a szakemberek, hogy segítsenek megalkotni azt az összhatást, ami aztán lenyűgöz mindenkit. Ne feledjük a szállóigét: a stílusra születni kell. Ami, illetve aki engem lenyűgözött, Sharon Stone volt. A Dior ruhájában a tőle megszokott díva volt, a smink is hasonló stílusban készült. A bordó-vörös ajkak telitalálat, azonban a feketével kontúrozott szemek ijesztőre sikeredtek… mintha csak egy fekete szemceruzával körberajzolták volna. Enyhe szürke satír látszik a felső szemhéjon, amitől még ridegebb a színésznő tekintete. Tudjuk, hogy ez volt a koncepció, mégis felmerül a kérdés: nem volt idő a smink kidolgozására? Aki hasonlóan mellélőtt, Virginia Madsen volt a tollas ruhájával és hasonló frizurájával. Első látásra azt hittem, ezen az estén ő játssza a fekete hattyút. A rúzs árnyalata kiváló választás, az egész smink a helyén. Az igazi Fekete Hattyú, Natalie Portman gyönyörű volt. Ruhájának színe magára vonta figyelmünket, így a smink maradt diszkrét, amivel a megjelenés teljes harmóniába került. Jennifer Hudson igazi „vörös-szőnyeges” sminket kapott. Az alapozóréteg kissé vastag lett, és ha közelebbi képet nézünk, a hajtőben valami nem stimmel – úgy tűnik, mintha körbekenték volna a hajvonalát, illetve a ragasztó is így néz ki. Ezeket leszámítva gyönyörű a smink: elegáns, abszolút alkalomhoz illő, kiemeli a színésznő vonásait, a szemöldök nagyvilágian ívelt, a tekintet átható, anélkül, hogy sok szemhéjfesték került volna rá és a dekoltázs-kar bőrét enyhe testfénnyel borították. Scarlett Johansson a mostanában szokásos narancsos szemfestékkel hangsúlyozta szemét, mellyel annak zöldje még inkább mutat. Sőt, ha közelebbről megfigyeljük, a belső szemzugba egy kis zöld is került, mely nem feltűnő, mégis a teljes összhanghoz elengedhetetlen. Lágy, szaténfényű alapozó, így marad légies a smink. Enyhe pír és fény az orcán, mellyel a színésznőből sugárzó bujaság megjelenik. Külön díjat adnék Scarlett sminkesének, mivel ehhez a mély málna színű ruhához ezt a sminket készítette – a narancs és a pink párosa az új szezon fekete-fehérje, jelen esetben sajátos árnyalatokat használva. Csillagos ötös!

Folytathatnánk a sort, ám nem biztos, hogy előrébb jutnánk. Lehet csámcsogni, ki mennyire nyúlt mellé, lehet az egekig emelni azt, aki beletrafált, így van ez minden évben. Izgalmas végignézni, de az még izgalmasabb, ha a külső mögé nézünk és észrevesszük azt, ki mennyire adja önmagát, ki mer természetes lenni, vagy akár egy új arcát megmutatni. Kiderül az is, kinek mennyire fontos a külsőség, ki felejtette el az örök alapvetést, mely szerint a kevesebb néha több… Ki az, aki a pénznek nem, de az ízlésnek híján van, és sajnos nem látja, mi a hibás, a nem odavaló, így a szépítő gárda esetleges tévedéseit sem tudja kiszűrni. Amint látjuk, a sztárok is emberek, magasztalni kár őket. (Natalie Portman és Reese Whiterspoon teljes stylingját a Fekkai csapat végezte. Anne Hathaway, Nicole Kidman, Sandra Bullock, Michelle Williams, Gwyneth Paltrow, Hailee Steinfeld, Halle Berry a Chanel makeup mestereinek köszönheti megjelenését, Cate Blanchetet a Lancome sminkelte, ugyanúgy, mint Mila Kunist.) Klikk. Nesze!Detti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr582696667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saihulud 2011.03.01. 17:43:42

Csak én látom pixelesnek a képeket?
süti beállítások módosítása