Nesze!szer

Így sminkelném Kate Middletont

2011. február 24.
 
 
Közeleg a nagy nap! Az eljegyzési gyűrű az ara ujján díszeleg, a meghívók kézbesítése folyamatban, a szuvenírek már a boltok polcain. Az esküvői ruhát illetően találgatások folynak, tervezőjét is titok övezi. Mi is elkalandoztunk, hogyan nézhet majd ki a menyasszony élete legszebb napján. Jöjjön ötletünk az esküvői sminkre.
Kate arca szabályos, arcbőre makulátlan. A megfelelő előkészítés után, mely ilyen hosszú eseménynél elengedhetetlen, bőrfényű, selymes és lehelet vékony alapozót tennék a bőrére, pl. a Shiseido Dual Balancing Foundation termékből. Szeme alatti részre 1-2 árnyalattal világosabb korrektor kerülhet, melyből egy ecsetvonással teszünk a szemöldökcsont alá, a nevetőráncokba, az orrnyeregre, az ajkak alá, és a homlok közepére – ezzel megadjuk az arc ún. fénypontjait. A fénypontok derítik az arcot, fiatalítják és kiemelik az előnyös területeket. Valamint, a fény-árnyék játékkal formálhatjuk arcunkat.
Ezután, a szemhéjra visszafogott gyöngyházfényű szemhéjbázis kerülne, mely megakadályozza, hogy a szemhéj ráncaiba begyűljön a smink – ez egy ilyen volumenű eseményen igencsak kellemetlen lenne. A MAC Paint Pot nevű krémes szemhéjfestékei épp ezt a célt szolgálják (Bare Study árnyalat). 
A belső szemzugba a MAC Naked színű Pigmentjét tenném, mely ugyancsak bézs árnyalat nagyon apró csillámokkal. A szemöldök alá matt elefántcsontszínt használnék, mivel ez a lágy árnyalat természetesen világosítja a bőrt. A szemhéjra áttetsző karamell, egy kis selymes barackkal vegyítve, majd a szemet szűken körbe árnyákolnám a mélyítővonal és az alsó szempillasor alatt egy középbarna árnyalattal. A szempillatöveket sötét csokoládébarnával mélyíteném – semmiképpen nem feketével, ez túl erőteljes és kihívó lenne. A sötétbarna is éppoly intenzitást ad a szemnek, csak lágyabban teszi. A szemöldöke dús, szépen ívelt. Előfordulhat, hogy kiegészítésre szorul, ami azonban a lényeg, hogy átlátszó szemöldök zselével fixálnám a szálakat (MAC Clear Brow Set).
A szempillákat fekete vízálló festékkel festeném, az esetleges kicsorduló könnyek így nem mossák el a gondosan elkészített sminket. A felső pillák külső harmadára műszempilla kerülhet, mellyel a tekintetet áthatóbbá tehetjük. A tincses pilla könnyed, természetes és alig észrevehető. Bár, ismerve Erzsébet királynét, nem tudjuk ez mennyire megengedett unokája esküvőjén, Vilmosnak azonban biztosan jól esne a „gesztus”.
Kate arcára természetes fényű, barack árnyalatú arcpírt tennék, így természetes bája megmaradna (MAC Cremeblend Blush, Ladyblush árnyalat). Ajkait finom kontúrvonallal kicsit határozottabbá tenném, majd hosszan tartó, hússzínű rúzzsal árnyalnám (MAC Pro Longwear Lipcreme). Az ajkak közepére egy pötty szájfény kerülhet, mely a rúzs enyhe szárító hatását ellensúlyozza, illetve optikailag dúsabbá teszi az ajkat.
 
Kate az esküvőn – elképzelésem szerint – visszafogott, mégis nagyvilági, bájos, és egyben nőiesen határozott lesz, mely külsejének minden részletében meg fog jelenni. Huncutsága, de az eseményhez való komolysága is megvan. Szabályos arca kifinomultságot sugároz.
Mindenképpen természetes hatású, friss sminket képzelek el, légies, üde színekkel, azonban a kontúrok is szerepet kapnak, mely a határozottságot mutatja.
 
Sok Boldogságot Kívánunk!
 
Nesze!Detti
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr172686848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nándusz 2011.02.24. 14:19:03

Ez így felséges lesz!
süti beállítások módosítása