Nesze!szer

Lerántjuk a leplet!

2011. február 18.

Létezik-e valóban „tartósítószer mentes” kozmetikum?

 

 


Igen, pl. a kozmetikai púderek. Attól kezdve, ha egy kozmetikum 8%-a víz, a tartósítása kötelező, ellenkező esetben nem kaphat kereskedelmi forgalomba hozatali engedélyt.
Mivel steril kozmetikum nincs (még a gyógyszergyárak sem gyártanak ilyet), tartósítás nélkül a kozmetikai termékekben a mikroorganizmusok hatására természetes folyamatok (avasodás, penészedés) indulnak meg. Ezen folyamatok lehetséges mellékhatásai sokkal veszélyesebbek az emberi szervezetre, mint a kozmetikumokban használt tartósítószerek, amelyek viszont legtöbb esetben egyébként sem képesek az elhalt hámsejtek szintjénél mélyebbre jutni a bőrben.
Valójában a „tartósítószer mentes” jelzőt használó márkák (jellemzően biotermékek) a legtöbb esetben, nem a bejegyzett és engedélyeztetett tartósítószereket használják, ehelyett kevésbé hatékony, instabil és sokszor a bőrre allergén hatású vegyületekkel (pl. illóolajokkal) TARTÓSÍTJÁK termékeiket! Így a vizsgálatok szerint gyakran szennyezettebbek és károsabb hatásúak, mint az engedélyezett tartósítószereket tartalmazó készítmények. 

Tóth Hajnal egészségügyi szakkozmetikus (www.royalclinics.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr332670903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizáj 2011.02.18. 23:06:27

Tóth Hónalj, ezt olvastam a végén :) Érdekes ahogy az asszociációs cucc dolgozik agyban!

Goompah 2011.02.18. 23:13:12

"Létezik-e valóban tartósítószer mentes kozmetikum?"

Ezt nem tudom, de az biztos, hogy helyesírásmentes poszt létezik, íme rá a példa.

burma!! 2011.02.19. 01:41:11

Höhö, ja, azok a rettenetes natúrkozmetikumok, pföjj! Vicc.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2011.02.19. 01:50:58

Az Ilcsi natúrkozmetikumok, gyakorlatilag világhírűek.
www.ilcsirendeles.netii.net/
süti beállítások módosítása