Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 17.

2011. február 14.
Elengedhetetlen ecsetek V. rész
 
 
Az idő még elég zord, de mi már a tavaszt várjuk. A nap kis sugarai már megcsillannak a szemhéjunkon pompázó színeken, így csalva fényt mindenki szemébe, aki ránk csak egy pillantást is vet. Érdemes sminkelni, látjátok, milyen jót teszünk ezzel embertásainknak!
Ám, ha már a tavaszt idézzük, az arcpírt is tudni kell használni. Itt is elsődleges az eszköz, feltéve, ha nem krémes arcpírt használsz, mert azt ujjbegyeddel is fel tudod vinni orcádra. Tudni kell azonban, hogy a krémes arcpír is szebben mutatkozik a bőrön, ha ecsettel dolgozol. Hiába, modern kor, már nem vagyunk elég csak úgy önmagunkban, no és a tökéletesség iránti igényünkről ne is beszéljünk. 
Az arcpír ecsetekről viszont annál inkább!
 
 
129
Klasszikus arcpírosító ecset, illetve a púderhez is tudod használni. Lágy szőrű, tömör, lekerekített végű. A legfinomabb minőségű anyagokból áll ez is (mint mindegyik MAC ecset). Használd, ha üdeségre vágysz, ha arcod „almácskájára” teszed a barack színt. Vagy, abban is segít, ha bronzosítani vágysz, de ekkor az arccsontodra dolgozd az arcpírod. 
Kapható kisebb nyéllel, hozzá egy kis műanyag tartót is adnak, így tiszta marad az ecseted.
 
 
168
Ferde végű arcpirosító ecset. Az arccsont kontúrjának kialakításához a tökéletes választás. Akinek az arccsontja nem látszik, nem „ugrik ki”, tehát… és most tényeket közlök, a sértődést tegyétek félre: kerek az arcformája, és husibb az arca, könnyedén festhet magának arcgödröt. Vagyis, ezzel az ecsettel a legkönnyebb optikailag vékonyítani arcunkat. Vele igazán ügyesek és szakszerűek lehetünk!
 
109
Kisebb fejű, mint az előző kettő. Kontúrozáshoz, arcpirosításhoz is alkalmas. A kisebb fejet nem mindenki szereti, mert nem terül úgy szét az ecset feje az arcon, mint pl. a 129-nél. A 109 ecsettel többször kell az arcpírba nyúlni, a fokozatosság igazi mestere. Ha emellett döntesz, gyakorolj vele sokat!
 
Egy jó tanács: figyeljetek a szálak minőségére, puhaságára. Ha durvák az ecset szálai, sérthetik bőrödet, ami mindennapos használatnál apró, szabad szemmel nem látható bőrsérüléseket okozhatnak, és ekkor a fertőzések esélye is megnő. 
Valamint, ki ne szeretné jobban a finom simogatást, mint a durva karcolást.

 
Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr52659592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása