Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 15.

2011. január 31.
Elengedhetetlen ecsetek III.rész
 
Volt idő, amikor ujjunkat a szemfestékbe mártva színeztük szemhéjunkat. Édesanyám a mai napig így sminkeli magát, és nem tudom leszoktatni róla – nem mellesleg, nagyon ügyes és jól kivitelezi elképzeléseit.
Az első, és nagyon lényeges, hogy ha ujjbeggyel nyúlunk a szemhéjpúderbe, bőrünk zsírja benne ragadhat, amely egy réteget képez annak felületén és kapargatni kell, hogy a színt fel tudjuk venni. Ez akkor is előfordulhat, ha a korrektort ecsettel viszed fel, használat után nem mosod ki és így nyúlsz a por állagú termékbe. Erre ügyeljetek, mert egy mozdulattal el lehet rontani a kedvenc szemfestéket. A másik, amiért voksomat az ecset mellett teszem le, a praktikum. Némi gyakorlás után végtelenül egyszerűvé válik a művelet. Mint már említettem, pontosabb a felvitel, hiába, a precizitás nálam az első helyen áll. Valamint, megkönnyíted a saját dolgodat, hiszen ha tudod mit, mivel és hova, pikk-pakk elkészül a csodasmink. 
 
A legjobb ecsetek szemfestéshez, folytatva MAC fanatizmusomat.
 
217, „The all-time favorite”
A sminkesek kedvence. A tied is az lesz, ha egyszer a kezedbe veszed. A legkiválóbb minőségű anyagokból, a kezünkre formálva, hogy még fogása is könnyítse a használatot. Sűrűn rakott, ovális alakú szálai, mint a selyem, úgy simulnak bőrödön. Feladatát mégis elvégzi, ha kell, odateszi magát. Korrektorod is szeretni fogja, segítségével láthatatlan réteggel fedheted el sötét foltjaidat, kialvatlanságod nyomait. A legjobb satírecset: alkalmas tömör és lágy felvitelre is. A mélyítővonal legjobb barátja.
Használd, ha füstös szemekkel kívánsz megjelenni, de akkor is, ha csak öt perced van. 
Must have!
 
239
 
A szemhéjpúder tömör felvitelére, az intenzív színekhez a legjobb választás. 
Lekerekített forma, elvékonyodó vég. Finom sörték, melyek határozottan állnak és várják, hogy akcióba léphessenek. A söprő mozdulatokat elfelejtjük ennél az ecsetnél, helyette tapogató mozdulatokkal, úgymond „építjük” a szemhéjfestéket a szemhéjra. Itt az a lényeg, hogy egymás mellé rakva a szemhéjfesték rétegeit, beszínezzük a szemhéjunkat. Alkalmas még a szemhéjbázis felvitelére, elvékonyodó végének köszönhetően a ceruza elsatírozására és az alsó pillasor alatti árnyékolásra is.
 
219
Kúp formájú ceruzaecset. Látszólag sok dolga nincs, de lényegesen megkönnyíti életünket. Használd a vonalak elvékonyítására, a tusvonal lágyítására, vagy füstös szemnél a ceruza vagy bármilyen szemkihúzó szemfestékbe való beledolgozására. A szemzugokba pontosan betalál, de a mélyítővonal, vagy ha úgy tetszik, szemhéjránc kialakításában is segítségünkre lehet. Szőre ugyanúgy puha, mint az előbb említett ecseteknek, így bőröd is szeretni fogja.
 

Az ecsetek tisztítása
Gyógyszertárban vegyél sebbenzint, pár száz forintért. Önts ki löttyintésnyit egy kis tálba, vagy az üveg kupakjába, mártsd bele az ecsetet és papírzsebkendőn vagy papírtörlőn körkörös mozdulatokkal satírozd ki az ecsetből a színt.
Csinálhatod úgy is, hogy a papír-vagy törlőkendőre teszed a benzint (tudod, papírzsepi az üveg szájára, üveget megfordítod egy gyors mozdulattal, majd vissza is fordítod) és az előbb említett mozdulattal szeded ki az ecsetből a színt. A benzin a baktériumokat is megöli, valamint pillanatok alatt elpárolog, így az ecseted meg is szárad, mire a kupakot visszacsavarod a benzines üvegre.
 
Nesze!Detti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr152627522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása