Nesze!szer

Luxusparfüm a pasimnak?

2010. december 24.

 

 

Jó ötlet, de csakis valami különlegességet, ami tuti nem jön szembe máson! Íme, Zólyomi Zsolt parfümőr személyes válogatása a kizárólag a Fashion Street-i niche parfümériájában található világhíres, de itthon szerencsére még kevéssé ismert kézműves manufaktúráktól:

Ha a friss fügére harapsz: Annick Goutal - Ninfeo Mio 100 ml Eau de Toilette 25.000 Ft - 2010 legjobb niche parfümje e csodás citrus-zöld, fügés kompozíció. Itáliai citrom, cedrát, fanyar keserűnarancs, petit-grain, galbánum, pisztácia, fenyőgyanta, levendula, édes fügelevél és citromfa: tökéletes Mediterrán illat.
Ha kirobbanóan energikus citrusokkal hűtenéd Magad: Annick Goutal - Eau d'Hadrien 100 ml Eau de Toilette + 150 ml tusfürdő díszdobozban 30.000  Ft - "Hadrianus Császár Vize" a római uralkodó kedvenc frissen facsart citrusféléinek kompozíciója, hűsítő mediterrán parfüm. Szicíliai citrom, grapefruit, cedrat és cédrusfa.
Ha fincsi martinit nyalogatnál a mellkasáról: Odin - 01 Nomad Eau de Toilette 29.900 Ft - Orientális-fás fűszerbomba. Pikáns bergamot, bors és borókabogyó nyitány után Himalaya-i cédrus, pálmarózsa, Indiai szantálfa és pézsma mellett a lényeg a martini üdítő buborékjainak és a tonkabab meleg édességének a kontrasztja.
Ha az óceánt szelnéd egy yachton vele távoli, egzotikus szigetekre: The Different Company - Sel de Vetiver 50 ml EdT 22.000 Ft, 250 ml Tusfürdő 13.700 Ft - Sós kalandorillat a fás vetiver gyökér gyengéd erejével. A Hermes parfümőrének lánya, Céline Ellena alkotta e családi manufaktúrának e tengeri sós és finoman édes, vad, mesteri parfümöt. Floridai grapefruit, kardamom Ceylon-ról, lestyán, geránium, írisz rezinoid, Haiti vetiver, indonéz ylang-ylang és pacsuli.
Ha unod a 2 Bentley-t és a Maseratikat a garázsban: A Puredistance - M 17,5 ml Parfum Spray 49.700 Ft, a hozzáillő Puredistance ‘Crystal & Gold’ Column 825.000 Ft. A kézzel készült és egyedi vésett számozással ellátott időtlen szépségű, exkluzív, 750 grammos Swarovski kristálytömb 24 karátos arany záródással óvja a Puredistance M szuperparfümöt.
Ha az brit arisztokrácia, például Sir Roger Moore kedvencében tudnád elképzelni: Penhaligon's Lavandula 50 ml EdP 25.000 Ft - Gazdag, kifinomult levendulaillat, csodálatos fás-vaníliás lecsengéssel a bőrön. Friss levendula, fahéj, bazsalikom, feketebors után élénk-friss Provence-i gyógynövények, zsálya és gyöngyvirág, végül mennyei vanília, pézsma, ámbra és tonkabab.
Ha édesen gourmand ízekre vágysz a bőrén: Frapin - Caravelle Épicée 100 ml EdP 27.700 Ft - Lélekemelő, vakmerő kalandokkal teli utazásra hív ez a fás-fűszeres, bátor karakterrel bíró bátran fahéjas illat. Koriander, szerecsendió, pimento, bors, kakukkfű, gajakfa, pacsuli, ámbra, dohánylevél sok-sok fahéj és szantálfa.
És végül, ha olyasmit szeretnél, aminek már az üvege is bűnös gondolatokra sarkall: Emeshel - El Rajul 100 ml EdT 27.700 Ft - Az ősi arab szó egy erős, nyíltszívű uralkodót rejt. Citrusok és a tenger frissessége, a sivatagi rózsa hűs karcossága. Tengeri jegyek, bergamot, mandarin, gyöngéd gyönyvirág, írisz, jázmin, levendula, cédrus, ámbra, pacsuli, pézsma és sivatagi rózsa akkord.

 

Boldog Karácsonyt!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr682536276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása