Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 8.

2010. december 13.
 
 
 
Kenjük be az arcunkat sárral - még mit nem!?
 
Néhány éve megjelentek az ásványi sminkek a kozmetikai piacon. Valószínűleg az ókori egyiptomiaktól vették a mintát, amikor a szakemberek a Föld kincseit próbálták számunkra használhatóvá tenni: a fáraók és az előkelő hölgyek porrá zúzott ásványokkal színezték arcukat. 
Ezek a termékek a szépséget az egészséggel ötvözik, ugyanis a por állagú őrölt ásványi anyagok önmagukban is megtapadnak a bőrön, épp ezért nincsen szükség kötőanyagra, ami általában a mesterséges adalékanyag szokott lenni. Sőt, tartósítószer sincs bennük, mivel vizet sem tartalmaznak. Az érzékeny vagy nagyon pattanásos bőrűeknek ajánlott, illetve azoknak, akiknek arcbőre allergiára, kipirosodásra hajlamos.
 
A legtöbb márka, párat említve, pl. Artdeco, Bourjois, MAC, Lancome, termékei között már megtalálod ezeket az újfajta alapozókat, púdereket (illetve szemhéjfestékeket, arcpírokat, rúzsokat is gyártanak, de erről később).
Az Artdeco Pure Minerals néven hozta forgalomba az ásványi sminktermékeit. Folyékony alapozó, kompakt púder, por állagú púder… széles a választék. Bőröd típusának és állapotának megfelelően válaszd ki a számodra legjobbat, ha kell, kérj segítséget – rendelkezésedre állnak majd az üzletben. 
A Bourjois hab állagú ásványi alapozót kínál, egy kis ecsettel a szettben. Sima és matt felületet ad, mely nem lesz maszk hatású, hagyja lélegezni a bőrödet és megőrzi annak nedvességtartalmát. Sajnos csak 4 árnyalatban kapható, ezért mínusz pont jár.
A MAC az ásványi termékek terén – is – vezet. Elképesztő, micsoda választék van az ásványi alapozókból, szín és állag terén is. 
Szaténfényű, folyékony, közepes fedésű, tele vitaminokkal és UV szűrővel: Mineralize Satinfinsh Spf15 Foundation.
Kompakt, krémes alapozó, gazdag összetevőkben. A benne lévő anyagokat bőröd azonnal beszippantja, újra üde és rugalmas lesz, „szuperhidratáló”. Leginkább a fakó és száraz bőr barátja. Ő a Mineralize Foundation Spf15.
Ásványi púder, mely alapozóként is használható. Természetes csillogású, elfed minden apró bőrhibát, gyönyörű egységes felületet ad. Alapozóra fixáló púderként, vagy önmagában is használhatod. Mindenki kedvence: Mineralize Satinfinish Natural.
Az árban magasabb kategóriájú márkák közül a Lancome egy igazán exklúzív terméket alkotott: Ageless Minélare With White Sapphire Complex. Bőrmegújító, a fiatal, makulátlan bőr feleleveníthető vele. Gazdag antioxidánsokban, bőrnyugtató összetevőket tartalmaz. Eltűnteti a látható pórusokat, az egyenetlenségeket kisimítja. Kortalan szépségek lehetünk segítségével – kiváló ajándék karácsonyra Édesanyádnak.
 
 
 
 
Nesze!Detti
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr402513917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása