Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 4.

2010. november 15.
 
 
Amikor még hajlakkal fixáltam…
Tizenévesen, miután kész lettem a nagy művel, kezembe vettem a flakont, becsuktam a szemem és az arcomra fújtam a hajlakkot… már akkor is utáltam, ha a szemhéjfesték begyűrődött a szemráncba, valamit ki kellett találnom. Ez tűnt akkor a legegyszerűbb módszernek.
Manapság első lépésként gondoskodunk arról, hogy sminkünk egész nap a helyén maradjon. A bőr előkészítése azonban nem csak a tartósság miatt fontos, hanem mert így lesz az alapozás egyenletes, bőröd pedig ragyogó, hidratált. Következnek a bázis termékek.
A MAC Prep+Prime Skin krém szilikontartalmánál fogva kitölti a bőr egyenetlenségeit, hidratál, nyugtatja a bőrfelszínt és a bőrpírt is lehúzza. Az alapozó szebben fekszik a bőrön, vele elérheted a makulátlan hatást. Sminkelés előtt vékony rétegben vidd fel az arc minden területére, mint egy arckrémet, úgy használd. A végeredmény elképesztő, szinte kifeszíti az arcbőrt!
 
 
 
 
Ennek van egy 50 fényvédő faktor tartalmú változata is, amely nyáron telitalálat, illetve a síszezon közeledtével is érdemes beszerezni, így a pályán is tökéletes bőrrel tündökölhetsz.
Mindkét termék pehelykönnyű állagú, a bőrön láthatatlan, gátolják az olajosodást és minden bőrtípusra használható.
A Clarins terméke a Fix Make-Up spray – csak egy fújás, és sminked máris időtálló, vagy fáradt bőröd máris újra bársonyos és hidratált. Legjobb, ha a hűtőben tartod, így a hűvös permet fel is frissít. Ezt alapozás után használd (legalább nem hajlakkot fújsz…).
Ha tág pórusú bőröd van, használj pórusösszehúzót! A MAC terméke a Prep+Prime Skin Refined Zone Treatment. Garantált az azonnali eredmény és mindennapos használatra is alkalmas. Felvitelnél vizes érzetű, de rögtön szárad és hosszan tartó matt hatást biztosít. A T-zónára alkalmazd, teheted a Prep+Prime krém után is.
 
 
A Clinique a tőlük szokásos 3 lépéses kezelést ajánlja a bőrfelszín javítására: először pórustisztítás, második lépésként a pórus láthatóságának csökkentése, végül a faggyútermelés szabályozása, így a matt felület tuti!
 
A szem alá a puffadás lehúzására jó választás a koffeintartalmú Fast Response Eye Cream. Segít eltüntetni a sötét karikákat, hidratálja, nyugtatja és puhítja a szem környéki bőrt, valamint segít a ráncok eltüntetésében. Mindennapos használatra, megelőzésre is alkalmas.
A másik szuper termék a Vichy Oligo 25 Szemkörnyékápoló Stift. Gél állagú, a duzzanatokat lehúzza, a karikákat halványítja, valamint stiftes kiszerelése megkönnyíti használatát.
A szem körüli bőr ápolására a folytonos igénybevétel miatt ajánlatos odafigyelnünk, mivel ezen a területen a legvékonyabb a bőr.
 
 
     
 
 
Ajkaidra mindenképpen használj balzsamot, főleg a közelgő hideg időben. Legismertebb a Carmex, mely puhán tartja az ajkak bőrét, pótolja a kicserepesedett ajkak nedvességét, illetve véd a széltől, naptól. Vigyázz, ha sokat használod, száríthat!
Az én személyes kedvencem a MAC Lip Conditioner ajakápolója. Enyhén vanília ízű, könnyű az állaga, nem ragad. Kapható színezett változatban is. Ugyanúgy véd a környezeti viszontagságoktól, megköti a nedvességet, beszívódik és akármennyiszer kenhetem, nem szárít – én elsősorban ezért szeretem.
 
         
 
 
 
Ha rajongsz a rúzsokért, mindenképpen szerezd be a MAC Prep+Prime Lip bázisát. Áttetsző, enyhén hidratálja az ajak bőrét, és ami a legfontosabb: helyén tartja a színt és nem engedi a rúzst kifutni az apró ráncokba. Használd vékony rétegben a rúzs felvitele előtt.
A szemhéjbázisokról a következő alkalommal kaptok ismertetőt. Addig is tegyétek meg az első lépéseket, hogy tudjunk tovább haladni.

Folyt.köv – jövő hétfőn 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr62449684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása