Nesze!szer

Robban és szexis és hetven éves

Korához képest nagyon is jól tartja magát! Sőt, egyre jobban! Hetven éves a bikini!

2016. július 06.



jamaica_7.jpg

De ez nem igaz! Vagyis az igaz, hogy pontosan hetven évvel ezelőtt, azaz 1946. július 5-én a francia Louis Reard mérnök felkérésére Micheline Bernardini sztriptíztáncosnő felhúzta a világ legkisebb ruháját és ezzel elindította világhódító útjára a hivatalosan bikininek keresztelt textíliát. Az aprócska ruhadarab egy szigetről kapta a nevét, ahol akkoriban atomrobbantásokat hajtottak végre, és mivel a drága mérnök úr úgy érezte, hogy ez a cucc legalább akkora robbanás lesz a férfiak körében, mint egy atombomba, teljesen jogosan a bomba sziget nevét adta a fürdőruhának. Hogy jól tette, az bizonyítja, hogy a mai napig így nevezzük.

azelso_7.jpg

Ám a bikini őse, vagyis a két részes sokkal régebbi, kezdhetjük úgy, hogy már az ókori rómaiak is és tényleg! Már a  szicíliai Villa Romana del Casale nevű római villa mozaikja is mai néven bikiniben levő sportoló nőket ábrázol.

okor_4.jpg

Az 1900-as évek elején Párizsban majd szétszedték a merész, sötét bőrű démont, Josephine Bakert, akit egy csöpp melltartó és egy kicsinyke nadrág, vagy időnként csak néhány banándarab takart a színpadon. A tisztességes asszonyok ekkoriban elképzelni sem tudták, hogy köldöküket bárki idegennek mutogassák a nyilvános fürdőhelyeken.

jb_5.jpg

A párizsi mérnök találmánya sem forradalmasította egyből a fürdőzési viseletet. Az 1951-ben a Miss World szépségversenyről még kitiltott bikini Brigitte Bardotnak köszönhette ismertségét. A francia szexszimbólum 1956-ban az … és Isten megteremté a nőt című filmjében jelent meg bikiniben a vásznon, és innentől kezdve nagy örömmel viselte ezt az akkor még botrányosnak számító ruhadarabot szinte mindenhol.

bb_6.jpg


Ám kolléganői elég gyorsan követték, nemsokára bikiniben pózolt Raquel Welch, és természetesen Marilyn Monroe is, de bikiniben hódított 1960-ban, Bond lányként Ursula Andress a Dr. Who-ban.

boderek_7.jpg

A férfiak fantáziája azonban itt nem állt meg, ha van bikini, akkor lehet ezt tovább is fokozni, úgyhogy 1964-ben egy laza német, Rudi Gernreich megalkotta a monokinit, amitől a férfitársaknak elállt a szava, a nőket az ájulás kerülgette, a Vatikán pedig azonnal és mélyen elítélte. Ám Herr Gernreich ezen a nyáron háromezer darabot adott el a két pánttal felerősített bikini alsójából.

monokin1_5.jpg

Aztán jött a tankini, a bikini alsóhoz hordott ujjatlan póló, és miközben fent pólóra bővült a melltartó, lent pánttá szűkült az bugyi hátsó része, és Brazíliában megszületett a tanga. De ez már egy másik történet….

mind.jpg

Éljen soká a szülinapos, frissnek látszó, nem éltes bikini, és éljenek a szabad nők, bikiniben, monokiniben, tangában, vagy nagykabátban, ahogy a legjobban érzik magukat!

Nesze!Zsé

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr948869324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása