Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. szeptember 27.

 

megt.jpg

 

Tisztulj meg

Azt mondják a bölcsek, csak az lehet tiszta, ami valami tisztátalanból ered. De mégis mit jelent ez? - ezt a kérdést vetette fel blogjában Karen Berg, az Isten is visel rúzst c. kötet szerzője.  "Tudjuk, hogy mindannyian úgy születünk erre a világra, hogy bizonyos felemelkedéseken keresztül kell mennünk; hogy vannak dolgok, melyeket életünk során meg kell tennünk; hogy vannak olyan tisztulási folyamatok, melyeket meg kell élnünk. Mindannyiunknak. Ezért születtünk ide." - mondja.

Azért, hogy közelebb kerülhessünk "tisztább" önmagunkhoz, fel kell tennünk magunknak a kérdést: amikor érzékelünk valamit, kedvességgel és szeretettel tesszük ezt? Biztos vagyok abban, hogy a legtöbben már  észrevettük: amikor valaki, akit nem szeretünk, nem szívelünk, tesz valamit, az csak és kizárólag rossz lehet a szemünkben. Amit mondanak, amit tesznek, ahogy viselkednek, ahogy felöltöznek - röviden, bármit is csinálnak, amit érzékeinkkel felfogunk, abban csak hiba lesz nem feltétlenül miattuk, hanem amiatt, ahogyan érzékeljük őket, illetve ítélkezésünk miatt.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy mindannyian előítéleteink szemüvegén keresztül látjuk a világot. Csak egy példa: két ember, aki ugyanazt az autóbalesetet látja, gyakran teljesen másképp érzékeli, mi történik. A környezetünk, a barátaink, a kultúra, amelyben élünk mind előre meghatározza, mit és hogyan ítélünk meg - éppen ezért állandóan azon kapjuk magunkat, hogy mások igazát semmibe vesszük, vagy a sajátunkat bizonygatjuk. "Ha ezen kihívások mindegyikének végén megértjük, hogy mindaz, amivel szembenéztünk és minden hely, ahol megfordultunk, azért kapott helyett életünkben, hogy képessé váljunk a spiritualitás új szintjére lépni, akkor lesz erőnk ahhoz, hogy fogjuk az összes negatív dolgot, amit tettünk, gondoltunk és mondtunk, s arra használjuk őket, hogy a tudatosság új szintjére lépjünk - más szavakkal, hogy jobbá váljunk önnön negatívitásunkon túllépve." - mondja Karen.

Egy gyors meditálás gyakran csodákra képes, amikor azon kapod magad, hogy elvesztetted a fejed egy vitában, vagy ismét a rossz szokásaid rabja voltál a kommunikációd során: szarkasztikusan, vagy bántóan beszéltél, vagy manipuláltad a beszélgetőtársadat (lássuk be, mindannyiunkkal megtörténik). Ezért most megosztok veled egy, Yehuda Berg "Isten 72 neve" c. kötetéből származó mantrát, melynek mottója: "Át fogom alakítani az életemet".

Ülj le kényelmesen, és ismételd magadban: "Eldobom az egómat és proaktív változások útjára lépek. Ahogy meditálok megtisztulok az előző életek gonoszságától is. A lelkem megtisztul, ahogy beengedem a Fényt, hogy fizikailag és spirituálisan is megtisztítson."

Fényes hetet mindenkinek!

facebook.com/steinerkristofoldala
facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag
whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr627841922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása