Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. január 25.

 

img_20150125_004410.jpg

“Köszönöm a vendéglátást”

...tanuljuk gyerekkorunkban, hogyan is kell illedelmesen megköszöni, ha valaki kicsit beengedett minket a saját világába, és adott belőle egy darabkát. Aztán, ahogy egyre nagyobbak leszünk, a szófordulat üres frázissá válik – a „vendéglátás” szó kapcsán leginkább egy iparágra gondolunk, és sokszor eszünkbe sem jut, milyen csodálatos ajándék, amikor megkóstolhatjuk egy jó barát főztjét, neki köszönhetően végre megpihenhetünk, vagy egyszerűen csak egy nála megejtett őszinte beszélgetés kapcsán közelebb kerülhetünk hozzá. Ezért is volt akkora öröm számomra, hogy ezen a héten, hétfőtől péntekig minden nap együtt tölthetünk egy órát – a TV2 Hal a tortán című műsorának köszönhetően. Négy feledhetetlen meghívás – és egy este, amikor én láthattam vendégül vacsora partnereimet, akikkel már a legelső közös kaland során egy húron pendültünk.

 

img_20150113_210812.jpg

 

Ám ez a hét a műsor forgatásán kívül is tele volt pillanatokkal, amikor a szó legnemesebb értelmében, a szívem legmélyéről köszöntem meg a vendéglátást. Ha csak néhány percre is, de régi, új, sőt, korábban sosem látott kollégákkal is találkozhattam. Leírhatatlan érzés, amikor az ember olyan ismeretlen-ismerősökkel jön össze, akikkel évek óta csupán online-kapcsolatban van, már az első személyes találkozás olyan, mintha ezer éves barátok lennénk. Ilyen volt Tatár Gyuri éttermében, a Sophie & Ben Bistroban vendégeskedni – amely a Budapesten töltött napjaim során afféle törzshelyemmé vált: ide időzítettem a megbeszéléseimet, baráti és munkaebédeket, és nem utolsó sorban itt élvezhettem a külön a kedvemért elkészített vegán burgert is, amelynek az ízét még most is a számban érzem. Gyurival néhány éve hozott össze a sors, amikora Velencei Filmfesztiválra utaztam, hogy egy sajtótájékoztatón Madonnát faggathassam akkori új filmjéről. Tudtam, hogy Magyarországon „a sztárvilág szálloda tanácsadójaként” emlegetik őt, így biztos voltam benne, hogy ő az én emberem – és valóban, egy mesés kis ékszerdoboz-szállodát talált nekem az óvárosban. Így volt ez most is: mikor az első forgatási napon, kora hajnalban Budapestre érkeztem, már megvolt a szálláshelyem, a Parlamentre néző, mesés panorámával, vegán reggelivel, és - legnagyobb örömömre – szaunával és edzőteremmel. Nem csoda, hogy mikor a bisztróban végre, hosszú évek után először láttuk egymást személyesen, régi barátként öleltem meg őt. Őszintén hiszek benne, hogy a jó barátságok sosem azon múlnak, milyen gyakran találkozunk valakivel, hanem azon, hogy hogyan segítjük, támogatjuk egymást – akár olyankor is, amikor egymástól távol vagyunk.

 

img_20150116_153708.jpg

 

És bár én már vissza is reppentem Tel Avivba, lélekben és a tévében ezen a héten újra átélem majd, ahogy Soma Mamagésa, Iszak Eszti, Aleska Diamond, és Fluor Tomi voltak  finom ételekkel és fesztelen csevejjel vártak. Somát kamaszkorom óta imádom – számomra ő egyszerre volt egy rendkívül szórakoztató és értékes popkult ikon, ugyanakkor egyfajta mentor, aki később útitárssá változott, miután én is a szórakoztatóiparban kötöttem ki. Hiába, a sors: még könyveink is jelentek meg azonos kiadónál. Iszak Esztert – amellett, hogy a Viván vezet műsort, a zenetévén, amelynek én is rengeteget köszönhetek – az Álom.net című film kapcsán ismertem, amelyben társforgatókönyvíróként adhattam „szavakat a szájába”, és már a kezdetek kezdetén egy igazi kis tündérnek tartottam, aki szerény véleményem szerint gyönyörű is . Aleskát ugyan nem ismertem személyesen, de ő is megjárta a kőkemény dzsungelos-celebes reality-t, ahogy jómagam, így sejtettem, hogy nem egy átlagos kis cicababával, hanem egy „mindenben benne vagyok” csajszival lesz dolgom – és igazam lett. No és itt volt Fluor, akit ugyan mindig is nagyra tartottam – szerintem fergeteges tehetség és elképesztően szórakoztató figura – most az is kiderült, hogy egy igazán szeretnivaló lélek is. Erről és még többről pedig te is meggyőződhetsz hétfőtől péntekig, 20.15-kor. Én csütörtökön szorgoskodom, de őszintén mondom, érdemes minden áldott nap együtt vacsorázni velünk – azoknak különösen, akik a kulinária mellett a divatért is odavannak, hiszen hála Lendvai Lilla barátnémnak és a budapesti showroomnak, egész héten a H&M tavaszi kollekciójának darabjait viselem majd, így idő előtt ránézhetsz a szezon legizgalmasabb darabjaira.

img_20150113_160142.jpg

 

Erre a hétre azt kívánom, hogy mindannyian legyünk nyitottak az új találkozásokra. Ítélkezés, a megszokott magány, és kényelmes távolságtartás helyett engedjük közel magunkhoz az embereket – már csak azért is, mert ha ezt megtesszük, az új élmények valódi áldásokat hoznak az életünkbe. Ha pedig több van nekem, többet tudok adni másoknak is körülöttem – az időmből, az energiámból, az anyagi, szellemi, vagy spirituális javaimból.

Fényes hetet mindenkinek!

.szallodak.hu

facebook.com/sophiebenbistro

facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr37106665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása