Nesze!szer

Útmutató a 2015-ös csodáihoz, avagy így csináld!

2014. december 31.

 

 

keep_calm_and_believe_yourself.jpg

 

Nem csalás, nem ámítás, egy évnek a végére értünk. Mivel nincsenek jó és rossz történések, csak történések (a jelzőt mi döntjük el, mit teszünk elé), érdemes kicsit átnézni, milyen is volt ez az esztendőd. Tapasztalás, tapasztalás és tapasztalás, ahogy lenni szokott. De mi az a lecke, amit megtanultál idén? Mi az, amit még nem? Kik azok az emberek, akiket letettél, elengedtél és milyen új barátságokra, segítőkre tettél szert? Most mondunk egy módszert, amelyet mi megcsinálunk ma, így segítve, hogy minden vágyunk teljesüljön 2015-ben.

Hozzávalók:

- néhány üres fehér papír

- fekete filctoll

- olló

- egy befőttes üveg, vagy konzervdoboz.

- esetleg vignyetta és ragasztó

Vedd elő az üveget, vagy konzervdobozt. Legjobb, ha befőttes az üvegecskéd, de akár egy szép vázát is használhatsz. Ha van, írjál rá egy szép matricát: varázslatos 2015! Ragasszad rá és már indulhat is a lelki oldás és erősödés.

Kezdjük az idei éveddel. Ülj le és gondoljad át, hogy is sikerült. Most nem kell, hogy nagy mondatokban leírd, csak egy-egy szót írjál le, vagy nevet. Mindegyiket írd sorba a papírra. Amint egy dolgon, vagy eseményen túl vagy, vágd ki a papírból. Döntsed el, annak a valaminek jönnie kell veled az új évedbe, vagy elég volt belőle és kirakod az életedből. (Nekünk ez utóbbi kategóriából lesz néhány ember és olyan tulajdonság is, amelyen már igyekeztünk változtatni.) Amit szeretnél, ha 2015-ben is veled lenne, dobjad az üvegbe. Amit nem, azt rakd egy kupacba a jobb oldaladra. Ajánlatos átnézni a facebook postjaidat is, mert sok mindent képes az ember leánya gondosan elfelejteni, nehogy kellemetlen érzést okozzon. Lehet, hogy fél óra alatt kész leszel; de az is lehet, kétszáz perc sem lesz elég. Nem baj, ne hagyd abba, most önmagadat építed és erősíted. 

Készen vagy? Akkor most jön a nehéz dolgok elengedése. Fogd azt a kupacot, amitől szeretnél megszabadulni, vagy amit nem annyira szerettél idén. Tedd az egészet a mosogatóba és egész egyszerűen égessed el. Közben mormoljad: minden, amire már nincs szükségem az új, boldogabb 2015-ben, most itt semmisül meg. Érezd át és máris könnyebb leszel! Aztán vissza az üveghez! Amiket ide berakodtál, vedd ki újra és olvassad át hangosan. Ezek fognak téged erősíteni. Tudatosítsd magadban, ha van, akinek köszönettel tartozol és máris vegyél elő egy új papírt. Most jönnek a vágyak. Ide írd fel ugyanígy, címszavakban, amire vágysz az új esztendőben. Vágjad ki és dobd bele az üvegbe ezeket is. Ha ezzel is készen vagy, mondjad el, hogy hálás vagy azért a sorsnak, mert egy igazán remek év elé nézel. Tedd az üveget egy szabad szemmel jól látható polcra és már mehetsz is a buliba, vagy kezdheted nézni a kedvenc filmedet. Tudd, hogy szívedet és lelkedet is felkészítetted a jó befogadására! 

Boldog új esztendőt! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr497022745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása