Nesze!szer

Ne engedjük be a bacikat!

2014. február 08.

baci1.jpg


Az influenza minden évben felüti a fejét, így idén sem alaptalan az aggodalom. A vírus által okozott fertőző betegség nem csak az idősebbekre és a gyerekekre, hanem az egészséges, fiatalabb emberekre is fenyegetést jelenthet, így erősen ajánlott kellő figyelmet fordítani a megelőzésre. Ugye azt tudjuk, hogy a kórokozó cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintés útján terjedhet. Pl. tüsszentés és köhögés után a parányi cseppek akkora koncentrációban terjednek a levegőben, hogy könnyedén fertőzést okozhatnak. De a szennyezett kéz is veszélyt jelenthet, amivel mondjuk kezet adunk vagy kifújjuk az orrunkat... Nem foglalunk állást oltás témában, de annyit leszögeznénk, hogy az influenzaszezon közepette is sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a fertőzést. Mondunk is néhány egyszerű tanácsot, amit nem nehéz betartani, viszont határozottan csökkenthetjük az influenzafertőzés esélyét:

  • Figyeljünk a kézhigiéniára! Meleg vízzel mossunk alaposan kezet (naponta többször is), amihez használjunk antibakteriális szappant. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor jöhet a kézfertőtlenítő. Kezeink tisztaságáról ne feledkezzünk meg tömegközlekedés, óvodai-iskolai látogatás, munkahely, étkezés, orrfújás stb. előtt/után sem, merthogy ekkor nagyobb a fertőzés esélye.
  • Tüsszentsünk, köhögjük mindig eldobható papírzsepibe és ne a kezünkbe - de reméljük, hogy ez azért mindenkinek egyértelmű már...
  • Szellőztessünk sokat otthon, és aki teheti a munkahelyén is! (Főleg, ha nem minden kollégánk használ megfelelő tisztálkodószereket... bocsi!)
  • Fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Idényjellegű étel most a cékla, a savanyú káposzta, a kelkáposzta, vagy a csipkebogyó.
  • A rendszeres testmozgás szintén fontos egészségünk megőrzése szempontjából.Edzés után zuhanyozzunk le és csak az után menjünk ki a szabadba, miután teljesen (!) megszáradtunk és nem vagyunk már kimelegedve. De azért húzzunk sapkát, sálat.

 

baci2.jpg

 

A kézmosáshoz ajánlanánk is a Dettol érintés nélküli antibakteriális (!) kézmosó készülékét, aminek hasznát vehetjük a konyhában vagy a fürdőszobában. (De irodai munkahelyek közösségi helyiségeiben is jól jöhet!) Szenzoros adagolóval van ellátva, tehát csak az adagolófej alá helyezzük a kezünket, ami már nyomja is a mosószert. Aloe Vera, grapefruit és uborka illatokkal kapható. Ennél egyszerűbb már tényleg nem lehet a kézmosás...

Nesze!Dia

Dettol érintés nélküli antibakteriális kézmosó készülék, Aloe Vera, Original, Hidratáló uborkás felfrissülés, Tisztító zöldtea és a gyömbér illatokkal: 3 699 Ft

Utántöltői Aloe Vera, Hidratáló uborkás felfrissülés, Tisztító zöldtea és a gyömbér, Frissítő grapefruit esszencia: 1299 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr715800508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása