Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. január 13.

freedom.jpg

Szabadság, szeretlek!

Tudod mi a közös Abraham Lincolnban, James Deanben, Lewis Carolban, Oprah Winfrey-ben, Charles Dickensben, Virginia Woolfban, Mozartban, Bob Marley-ban, Asthton Kutcherben, Paris Hiltonban és Clark Gable-ben? (Azon túl, hogy mindannyian őrült zsenik a maguk módján?) Természetesen az, hogy, hogy mindannyian a Vízöntő jegyében születtek, ez pedig a szabadság, a forradalom, a lázadás csillagjegye. Mi több, a Vízöntők ironikus módon szinte rabjai a szabadságnak. Mottójuk: "Vagyok, aki vagyok, megszoksz, vagy megszöksz!".

Aquarius.jpg



A történelem rengeteg megosztó személyisége született a Vízöntő havában. Hála az excentrikus viselkedésüknek, szenvtelenségüknek és bohém életvitelüknek, rendkívül népszerűek, és sokan felnéznek rájuk, ugyanakkor gyakran mélységesen magányosak is – kompromisszumok nélkül ugyanis nem létezhet igaz, önzetlen kapcsolat két ember között. A Vízöntő ezzel együtt a leg “humánusabb” jegy: imádják az életet, hisznek a világbékében, és hatalmas, lenyűgöző, sokszínű személyiségükkel valóban hatalmas változásokat hozhatnak a világba - erre pedig mindannyiunknak lehetőségünk van ebben a hónapban. A Kabbala Központba ugyanis azt tanuljuk, hogy az adott hónap energiájának hatása alatt állunk, akkor is, ha nem abban a hónapban születtünk. Egyrészt, mert minden hónapban az adott zodiákus energiája a legerőteljesebb, másrészt mert mindannyiunkban van egy pici darab mind a tizenkét állatövi jegyből. Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója így ír a Vízöntők világmegváló vehemenciájáról: “Hiába vannak nagy ötleteink és álmaink, ha nem tudunk helyesen kommunikálni a körülöttünk élőkkel és nem halljuk meg az üzeneteket, amit az Univerzum nekünk küld rajtuk kersztül, nem várhatjuk el, hogy előrébb lépjünk az álmaink megvalósításában. Ennek a hónapnak a kulcsa a szabadsághoz, amire a Vízöntő vágyakozik, hogy megadjuk a körülöttünk élő embereknek a tiszteletet, figyeljünk másokra és próbáljuk a helyzeteket egy másik ember szempontjából is vizsgálni.”

Madonna azt énekli egyik dalában: “Ne merj sajnálni engem, mert pontosan ott vagyok, ahol az Univerzum szerint lennem kell. Ez egy lecke, amit meg kellett tanulnom, ez persze nem jelenti azt, hogy nem fáj.” Ha mi magunk nem változunk, az Univerzum biztosan gondoskodik róla, hogy a világ változzon körülöttünk. Így ahelyett, hogy kritikus helyzetekben azt kérdeznénk: “Miért pont én?” - lélegezzünk mélyet, és mondjuk azt: “Köszönöm a sorsnak, hogy elindít egy úton, melynek során erősebb, jobb ember leszek.” Amikor úgy érezzük, hogy a szabadságunkat valaki más korlátozza, az biztos jele annak, hogy valójában mi korlátozzuk önmagunkat. Nincs olyan élethelyzet a világon, ahol ne lenne minimum öt különféle választási lehetőségünk. Ha pedig mindet túl veszélyesnek, bizonytalannak, vagy egyszerűen csak megvalósíthatatlannak könyveljük el, akkor
meghoztuk a választást: egyhelyben maradunk. Ettől a pillanattól kezdve pedig nem hibáztathatunk mást, amiért korlátozza a szabadságunkat. Mi választottuk ezt az utat!

A Vízöntő napjai a láncaink lerázásáról, a lázadásról, a forradalomról, a szabadságunkért folytatott harcról szólnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az energiákat pozitív változásokra, ne pedig rombolásra használjuk fel.

Csodás Vízöntőt mindenkinek, és minden Vízöntő-sorstársamnak boldogságos születésnapot kívánok!

www.steinerkristof.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr795015996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása