Nesze!szer

Csodás csoki trüffel!

2012. december 02.

trüffel  jó.jpg

Adventi hangulatba kerülve ma elővettük az egyik kedvencünket. Trüffel. Olyan egyszerű az elkészítése, hogy még kotta nélkül sem lehet elrontani. (Évekig faltunk a trüffeles csokikat és egy idő után kutatni kezdtük, hogy is készülhetne el csak a töltelék!) Millió változatot gyártottunk már ezekből a bonbonkákból az évek során, három éve egy karácsonyi buliban a két legsikeresebb a kandírozott narancshéjas volt és a Baileys light változat. (Mosolygósabbak lettek tőle a népek rendesen, nem is értjük, miért!) Most elmondjuk nektek, ma milyen egyszerű és karácsonyi jellegűt dobunk össze délután, miután megírtuk ezt a postot. Nyammi!

Hozzávalók:

- 2 deciliter tejszín

- 20 dkg csoki (nem étcsoki, tej - nekünk eddig a Boci jött be legjobban és persze a Milka, ha félsz, hogy nem dermed meg majd eléggé, használj több csokoládét)

- rum v. egyéb más aroma

A tejszínnel kezdünk. Nem a felverős variáció jön, hanem a felforralós. Ez utóbbi ne legyen túl gyors - inkább gyenge, vagy közepes fokozattal érd el a forrást. Törd össze a csokit kockákra - ne nassolj közben! Na jó, csak kicsit. A kis darabkákat szépen, lassan adagold hozzá a tejszínhez, amit már lehúztál a platniról. Ha mindegyik elolvadt, jöhet a folytatás. Most csepegtess hozzá egy pici rum aromát, de jöhet akár bele egy kis vanília mag is, vagy konyak, de a Baileys is isteni, meg a picire vágott narancshéj is. Keverd össze őket, majd ezután az egészet fogjad és küldjed pihenni. Mi először az ablakban hűtünk, utána jöhet a fridzsider. Egy-két óra és már kész is a cucc, formázásra kész. Ha van otthon kézi mixered, keverd fel habosra némileg a csokit, de ezt villával is megteheted.

Formálj kicsi golyócskákat a masszából és hempergesd kakaóba őket. Ne édesítettbe, az borzasztó vétek lenne az emberiség ellen, talán Brüsszelig is elérne a híre. Jó minőségű hollandba forgasd meg őket, ha van otthon, vagy szerencsibe. (Esetleg kókusz reszelékbe is lehet, de ez ízlés kérdése, ilyenkor a vaníliás fűszerezést ajánlanánk). Vonj be alufóliával egy tányért, arra helyezd őket egyenként. Helyes kis muffinos kapszliba is rakhatod őket, így ajándéknak is jó, vagy szépen egy befőttes üvegcsébe egymásra.

Jó étvágyat, mi ma a rumos változatot gyártjuk ma, ez dukál az első adventi gyertyához! Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr44943012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maximum grimbus 2012.12.10. 15:53:53

Ezt nagyon imádom, mindig szoktam venni. Ki kell próbálnom, mert isteni. Épp tegnap vásároltam be szépen tejes csokiból, majd megírom milyen lett tibi csokiból :) itt a lista, hogy most milyen csokikat éri meg venni ly.my/csoki

beautyka 2012.12.10. 18:55:39

@maximum grimbus:
jó étvágyat majd hozzá! Köszi
süti beállítások módosítása