Nesze!szer

E-Sminksuli-Sminkre fel!

2012. július 10.

detti barbie.jpg

A Barbiknak leáldozott

Sok nő esik még mindig abba a hibába, hogy vastagon alapozzák az arcukat. Jelen időjárási körülmények ugyan ezt nem engedik meg, gyanítom mindenki a lehető legvékonyabb rétegeket használja, ruhában és a sminkelésben egyaránt. A sűrű alapozókat már jó ideje pehelykönnyű állagúakra cseréltük, az újítás bennük az, hogy gazdagon pigmentáltak, így fedésük olyan, mint a régen használt sűrű alapozóké. Átfedések persze vannak, és havonta találunk újdonságokat a drogériák polcain.

bbk.jpg


Amit mindig szem előtt tartok, ha hétköznapi sminket készítek, az a természetesség megtartása. Legyen szó szexi füstös szemről, kék sminkről, vagy neon szájról, vagy egy szimpla natúr sminkről, az alapozást szeretem a legvékonyabban elkészíteni. Ha az alapozód a bőröd színéhez megfelelően illeszkedik és a kedvedre való textúrát is megtaláltad, baj nem lehet. Ami mégis apró „hiba” szokott lenni, hogy az egész arcot befedik az alapozóval, ami alapvetően rendben is van, azonban az arc natúr állapotát nem veszik figyelembe: így alakul ki a plasztik hatású bőr. Nézd meg magadat ébredés után a napfénynél! Fények és árnyékok, sötét és világos, domború és homorú részek. Jegyezd meg ezeke, és máris könnyű dolgod lesz. Ha ezt nem tartod szem előtt, és egységes színűre kened arcbőrödet, pont az az esszencia veszik el, amitől élő lesz az arcod. Mi a megoldás? Csak egy kis egyszeregy. Maradj a gondosan kiválasztott, kedvenc alapozódnál, és használd a néhány árnyalattal világosabb korrektorodat. Szokásos módon a szem alatti sötét karikákat tüntesd el a korrektoroddal, és haladj egy kicsit lefelé is, az orrtő irányába. Van egy fiatalító háromszög az arcunkon, ez a belső szemzug-külső szemzug-orrtő alkotta terület. Állj a tükör elé és képzeletben rajzold meg ezt a vonalat. Az orca belső része természetes állapotában is világosabb, és, mivel ezt már megjegyezted, tudod hol szükséges a korrektor használata. 

natúrka.jpg

További területek, ahol érdemes a korrektorodat használnod: a mosolyránc az ajkad mellett, az állad mélyedésében (a szád alatt), valamint a homlok közepén, nagyjából ott, ahol a harmadik szemünk helyezkedik el. Csak hogy a sminkelés egy kicsit spirituális legyen, és hogy jobban láss a felszín mögé. Összegzésül: ahol természetesen is világos, ott világosíts, ahol természetesen is sötétebb a felület, ott használd az alapozódat, az ásványi púderedet, vagy semmit. Jó utat önmagunkhoz!

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr954638416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása