Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. március 27.

 

 

 

Nem csak Piroskáknak!

 

Ha már a fiúk kimentek a szobából, vegyünk elő egy kényes témát: a pirosítást. Nem tudod, hogy kell, ezért inkább nem is csinálod? Csinálod, de valójában nem tudod, hogyan kell?

Az első lépés a szín kiválasztása. A pirosítót nem azért nevezzük pírnak, mert pirosnak kell lennie. A kezdetekkor rúzst használtak erre a célra és a természetes kipirosodás helyét pirosították. Azóta felfedeztük az arcunkat, arcberendezésünk is átalakult, divat a csontosítás, az üdeség fogalma is változott. Pirosat a legritkább esetben használunk, mi sminkesek inkább csak fotón, színházban, vagy, ha hétköznapi hölgyekre rakjuk, leheletnyi rétegben, a megfelelő technikával és leginkább krémes állagban.

 

 

Amit semmiképp ne tegyél: arccsontodon végig a füled irányába pink pírt. Ha ráadásul még fényes is, mínusz száz pontot levonunk szemszennyezésért. Ez a 80-as évek technikája: a halántékig tartó, sávos pirosítás. Persze, van amikor követjük ezt az ívet, például a csontosításnál, amikor kissé beesett arcot szeretnénk végeredményül, vagy nem látszik az arccsontunk (ez nem azt jelenti, hogy duci-buci a fejünk, csak a természet így alkotta meg). A csontosításnál közvetlenül az arccsont alatti részt egy semleges natúr színnel árnyékoljuk. A semleges szín azt jelenti, hogy nincsen benne semmiféle pirosas pigment, nem is szuperfényes, vagyis egy barnás, vagy ahhoz közelítő színű, matt színnel végezzük az árnyékolást. Néhány éve nagy divat volt ezt szürkés árnyalatokkal végezni, az idei trendek melegebb színeket ajánlanak. Válassz matt bronz színt, kakaóbarnát, barnába hajló mályvát. Ha a bronz az örök nyári kelléked, és nem tágítasz a ragyogó pigmentjeitől, csakis az arccsontodra tedd – az arc kiálló részeire, amit legjobban érhet a napsütés. Állj ki a napfényre és nézd meg, hol éri a nap az arcodat, hol csillan. Persze, az orrod hegyét hagyd ki, hiába ajánlják, hogy oda is tegyél egy ecsetvonásnyit. Minek? A makulátlanságért dolgozunk, kinek kell egy fölösleges folt?

 

 

Ha üdeségre vágysz, válassz barack vagy halvány rózsaszín árnyalatokat. Ekkor húzd nevetésre a szád és a kiálló, „almácska” részre körkörös mozdulatokkal, a pirosítót fokozatosan a bőrbe dolgozva alakítsd ki a kívánt árnyalatot. Ügyelj a természetes állapothoz közeli eredményre, nem bohócnak készülünk! Mindig rétegről rétegre haladj, így tudod szabályozni a pirosító színének erősségét. Ugye, elvenni nehezebb, mint hozzáadni. Ugyancsak friss kinézetet ad, ha az arccsontra, ám kicsit följebb, a szemed külső sarka felé színezel. Arra mindig ügyelj, hogy a szemed környékét hagyd ki, a szemkörnyék nevű területre sose menj a pírral. A szemkörnyék a szemüreged, ha kitapintod, a szem körüli csontod határolja ezt a részt. A szem körüli csont az arccsontodban folytatódik, szóval menj a tükörhöz és vizsgáld meg arcod részeit. Az idei szezon árnyalatai a narancs és a pink, persze finomabb változatban, nem a harsány színükben. A harmónia kedvéért pirosítóként és rúzsként használhatsz egy színt, a legegyszerűbb, ha veszel egy krémes pirosítót és mindkét területet azzal színezed. Nagyon mókás, én most erre vagyok rákattanva, narancs színben. Jó színezést!

Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr84343549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása