Nesze!szer

Forró csoki helyett: Baileys házilag

2011. december 22.

 

 

Szeretünk csajosan forró csokizni is, de most az ünnepi időszakban jöhetnek a házi készítésű alkoholos itókák is. A Baileys egy nagy kedvencünk, millió variációban lehet elkészíteni otthon is. Sok receptet találhattok a neten, mi most egy olyat mondunk el, amely igen bevált már, mi több, követelik! Vigyázat, mert ha valami, hát ez elég ütős!

Hozzávalók: 5 d teljszín, 4 dkg kristálycukor (mi édesítőszerrel csináljuk helyette), 2 csomag vaníliás cukor (itt is használhatsz édesítőt, egy rúdból reszelt hozzá vaníliát), 2 tubus sűrített tej, 1 dl erősebb kávé, 4 dl whiskey (3 dl vodka és 1 dl rum is jó kombo).

A tejszín felmelegítésével kezdünk. A cukrot picit karamellizáljuk, majd beletesszük a közben  pihenni küldött tejszínt. Így, együtt felolvasztjuk benne a cukorkákat. Jöhet hozzá vaníliás barátunk, aztán a kávé ( capuccino por is lehet, ha nincs más) és a sűrített tej. Forrald össze őket, majd hagyd kihűlni, de nem kell fagyosra. Most jön hozzá az alkohol. Rázd, vagy keverd jól össze. Ezen a ponton szokták mondani, hogy tedd üvegekbe és pihentesd a hűtőben, hogy néhány nap alatt összeérjenek az ízek. Nekünk ehhez soha nem volt türelmünk, mivel télen csináltuk mindig, kiraktuk az ablakba, vagy erkélyre és másnap estére már kész is volt a finomság. Megközelítőleg 1 liter lesz belőle, de hidd el, nem olyan ital ez, aminek lenne ideje megromlani. Ha extráznád, akkor kicsi mentolt is csempészhetsz bele, használj aromát. Amennyiben fanatikus kávés vagy, többet tegyél belőle, nem lesz nagyon híg. Ajándéknak is kitűnő, holnap még összedobhatod. Mi trüffel golyóhoz is bevetettük már, eléggé sikeresnek bizonyult az újítás. Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr733489146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása