Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. október 10.

 

Tudjuk, hogyan sminkelsz jövő nyáron!

Épp csak elkezdődött az ősz, mi azon agyalunk hogyan éljük túl a telet, a tervezők pedig már azt is tudják, mit fogunk viselni jövő nyáron. Lefutottak a show-k, a Fashion Week-nek vége, lehet csemegézni a kínálatból. Megsúgjuk nektek a nyárra várható sminktrendeket.A Chanel bemutatóján a szezon összes fontos elemét láthattuk: egy víz alatti világbacsöppentünk, ahol kagylóból kilépő modellek lejtettek végig a kifutón, arcukon, tarkójukon,hajukban igazgyöngyöt idéző apró gömbökkel díszelegtek, ruháik pasztell árnyalatúak voltak, mintha a mennyországból érkező sellők lettek volna. (Igen, az ott a büszkeségünk, Mihalik Enikő!) Nekünk ez a kettősség jutott eszünkbe,hiszen a víz alatti világ sötét, Lagerfeld bácsi viszont a fehéret választotta alapszínként. A fent és a lent találkozik, melyet az ember hoz harmóniába. Csodálatos üzenet! A sminkek is ennek alapján készültek: világos, finom színek szerepeltek a palettán, úgy, mint halvány rózsaszín, amit leginkább az ajkakon használtak, szájfény formájában, a fehér fényes szemhéjfesték szikrázott, az orcákat leheletnyi rózsa üdítette.

 

 


A szezonra a legjellemzőbb az áttetszőség. Vékony rétegekkel dolgozunk majd. A növekvő hőmérsékletben amúgy sem viselünk el többet az arcunkon, tehát a sokat emlegetett színezett hidratáló jó barátunk lesz (mikor nem az?). Vagy, hagyd meztelenül és kész. Az arc monokróm, vagyis egyszínű lesz, ezért arcszínünkkel megegyező színű alapozót válasszunk, na de remélem most is így tesztek! Középpontban a puha szemfestés lesz, a smink nincs gondosan kidolgozva, persze a pontos festés alapkövetelmény. Nem arról van szó, hogy trehány módon sminkelünk majd, sokkal inkább elnagyolt mozdulatokkal tudjuk a kellő hatást elérni. A levendula, a zöld, sárga, rózsaszín, korall világos árnyalatai könnyen egymásba olvadnak, ezért tehetjük meg ezt. Az ezüstöt is újra köszönthetjük, pl. Philip Limnél (Nars) így szerepelt: ecsetvonásnyi vastagságú ezüst ív a belső szemzugtól a mélyítővonal fölött. Az ezüst is puha, kedves fényű. Ösztöneinket is előhívják, a piros ajkak is jelen lesznek! Füstös szemeket is bátran gyárthatunk, ám most metálos smaragdzölddel vagy bronzzal a szemhéjon. A napcsókolta hatás kedvéért bronzosító kerül az orcákra, melyet polírozással teszünk egyre ragyogóbbá. A pír sokszor eltúlzott, korall és rózsás árnyalatokkal dolgozhatunk. Nem ám barátságtalan csíkban a halánték felé, hanem a kipirultság érzetét keltve az orcákon fényesítve. Mindezekhez a szemöldök is szépen formált, de a szögleteket felejtsük el, csak a szálak között a megfelelő, meleg színnel kitöltve adjunk ívet neki. Teljesen beleéltem magam, azért írom jelen időben. Én már 2012 nyarán járok… visszatérek tehát és összegzem.

 

 


A jövő nyári szezon a természet adta szépség kiemeléséről szól, a neonok harsányága
már nem lesz a miénk – ezt amúgy is kiélhettük idén. Lesznek persze vibráló színek, de
azok élességét lejjebb csavarták. A fémes fények is tovább hódítanak, az arany gazdag metálcsillogással, vagy lágy pasztell sárgaként jelenik meg. A fókusz az eredetiségen lesz. A jövő nyári szezon sminktrendje nem tolakodó, nem akar, csak ragyog, önmaga valójában. Az igazi nő kerül előtérbe, az igazi arcával, maszkok nélkül, minden sallangtól mentesen. Légies csillogás a szemeken, egy óvatos fekete vonallal a pillatőben épp csak hangsúlyozza a tekintetet. Rózsaszín arcpír és csillogó rózsa vagy korall szájfény habokból előbukkanó égi tüneményekké varázsol minket. Igazgyöngyök lehetünk mindannyian.

Nesze! Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr903291658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása