Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel!

2011. július 11.
 
Mi tetszik a pasiknak?
 
Életünk nagy részét teszi ki a szépítkezés, alapvető igényünk a tetszeni vágyás. Előfordulhat azonban, hogy amit mi szépnek, megnyerőnek, kívánatosnak tartunk, az a pasiknak nem is jön be. A sminkelés terén hajlamosak vagyunk hibákat véteni, leginkább túlzásba esni. Ezt szeretnénk megelőzni e heti írásunkkal. 
Alapvetően mindenki a bőrével küzd. Tág pórusok, pattanások, hámló szárazság, értágulatok, ráncok… ezeket igyekszünk eltüntetni és makulátlan arcbőrt varázsolni magunknak. „Mint a babapopsi”, hangzik a hőn áhított állapot. Ez manapság légvár, gondoljunk csak a szmogra, stresszre, adalékanyagokra, cukros üdítőkre, mozgásszegény életmódra – ezek mind befolyásolják bőrünk kinézetét. Első lépésként tehát próbáljunk belülről hatni, apró változtatásokkal elérni a kívánt külsőt. Leginkább a naponta elfogyasztott vízmennyiséggel tudsz javítani: igyunk meg minden órában egy pohár vizet, vagy készítsünk az asztalunkra egy üveg ásványvizet. Ha elegendő mennyiségű vizet fogyasztasz, élettel teli, ruganyos lesz a bőröd, kitisztul a tekinteted és a szem alatti karikák is csökkenhetnek. A pattanások, különböző egyenetlenségek javítása érdekében járj el rendszeresen kozmetikushoz (és álld meg, hogy otthon nem nyomkodod magad). Ezután nyúlj csak az alapozóhoz: az egészséges bőrnek elég egy könnyű színezett hidratáló, vagy egy szinte átlátszó folyékony alapozó. A pasik szeretik a természet adta szépségünket, tehát semmiképp ne vidd túlzásba. A vastag alapozókkal, púderekkel óvatosan bánj, vakolat semmiképp ne legyen a bőrödön. Ez, nemhogy nem esztétikus, de a bőrödet is túlterheled vele. Nyáron, ilyen hőségben mindenképp. Ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, kerek alapozóecsettel, körkörös mozdulatokkal vigyél fel egy réteg ásványi púdert. Kis idő után a természetes bőrzsírod és a púder összeér, épp elég fedést ad, valamint a pasik sem fognak elfordulni.
Következhet a korrektor. Hiába bárminemű csudaszép szemhéjfesték, tökéletes technika, ha a szemed alatti részt sötét karikák árnyékolják, nem fog mutatni a sminked. Válassz egy könnyed, hidratáló korrektort, amiből keveset ütögess a sötét foltokra. Óvatosan a mennyiséggel, nehogy az apró ráncokba beleüljön. Ha tutira akarsz menni, szerezz be egy átlátszó, légiesen könnyű fixáló púdert
Szemsminked legyen visszafogott, ám van egy jó hírünk: a pasik is szeretik a füstös szemeket, sőt amerikai kutatások szerint ez a kedvencük. A híren felbuzdulva azért ne ess neki a fekete-ezüst palettádnak, nehogy úgy nézz ki, mint Pamela Anderson fénykorában. Maradj meg a kifinomultságnál, persze a huncutságod is csempészd a sminkedbe – mesterkélt semmiképp ne legyen, csakis önmagad légy. A színes szemfestékek sem igazán a pasik kedvencei, gondoljunk csak a világos bugyikékre vagy a rózsaszínre. Mondjuk, ezeket mi sem szeretjük. Az élénk vagy harsány színek felvitelét meg kell tanulni, így lesznek hordhatóak és nem közönségesek. A pillákra is mindenképpen figyelj oda! Összeragadt, festéktől roskadozó, rovarlábakra hasonlító fekete pillák valóban nem a szexi kategóriába tartoznak. A szuperhosszú műszempillákról pedig inkább a testükből élő lányok jutnak eszükbe. Mi hát a megoldás? Itt is az arany középút. Válassz egy dúsító-hosszabbító szempillaspirált, ami kellően íveli, sötétíti, sűríti a pilláidat, a művelet végén pedig válaszd szét a rebegtetnivalóidat. 
Fontos momentum az ajkak festése is. Napjainkban dívik az ajakfeltöltés, mondhatnánk úgy is, a lufiszáj (bocsi!). Mehet a móka, ha nagyon vékonyak az ajkak, de ha csak muriból, vagy „mert ezt látom”-ból megy az egész, az szerintem menjen gyónni. Ezt követve felejtsük el a több milliméterre a természetes ajakív fölé rajzolt kontúrozást is, olyan hatása lehet, mintha megcsúszott volna a kezünk vagy elkenődött volna a rúzs. Más is eszembe jut róla, de azt nem tűri a képernyő (és azt hiszem P. sem). A szájfénnyel ugyanez a helyzet, használjuk mértékkel. A csillogó ajkak csókra hívnak, de a túlzásba vitt szájfény sokkal inkább taszító.
Mi tetszik hát a pasiknak? Mi magunk, ahogy vagyunk. Ám, részemről az blabla, ha a pasi azt kéri, ne sminkelj. Talán az önbizalmával van a baj, fél, hogy ha túl szép leszel, elhappolnak előle. Az az ő dolga, de ha Te késztetést érzel a sminkelésre, tedd meg! Persze ne elvetemült módon, ám napjaink igényes nője igenis használ sminket. Ha van eszköz a kezedben, miért ne használnád? Ám ne feledd az elcsépelt mottót: a kevesebb néha több. 
 

 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr443056720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása