Nesze!szer

Tündérmese pénteken

2011. április 29.
 
 
 
A lánykérés óta tartó találgatásoknak ma végre vége, 11 órakor kezdetét vette a királyi esküvő. Mindenki lázban égett, leginkább a ruhát illetően. Kate, a menyasszony is lázban égett, rögtön rendelt három ruhát, nehogy a vőlegénye, Vilmos megneszelje mit fog viselni a nagy napon. Emellett hatalmas készülődésbe kezdett, amúgy is sudár alakját még vékonyabbá formálta, reméljük ’csak’ a menyegző előtti stressz volt rá ilyen hatással. Persze, hatalmasak az elvárások, megérthetjük őt is, tökéletes akar lenni. Szóltak arról is a hírek, hogy elvonult egy svájci klinikára, ahol különböző plasztikai műtéteken vett részt, kifehérítette fogait és méregdrága, láthatatlan fogszabályozót is kapott. Gyönyörű amúgy is, sugárzik, természetesen elegáns, kifinomult nő. Ahogy Vilmos herceg édesanyja, Diana is az volt. Harminc évvel ezelőtt, ugyanígy 29-én mondták ki a boldogító igent Károllyal, aki megrögzött agglegényként érdekből és kötelességből nősült, nem szerelemből. A hírek és a hivatalos fotók alapján Vilmos szíve szerint választott, az egyetemen ismerkedtek meg, ott nézte ki magának a herceg a csinos lányt. Kapcsolatuk a viharoktól sem volt mentes, nyolc év várakozás után a 21. századi tündérmese beteljesedni látszik. A frigy létrejöttéhez a Királynő beleegyezése kellett, aki írásban tájékoztatta unokáját, hogy elfogadja nősülési szándékát. A Királynővel kapcsolatba kerülők protokoll leírást kapnak a találkozás előtt, amiben leírják a megszólítást, a kötelező viselkedést – szigorú szabályokat kell betartani. 
Térjünk a lényegre!
Az esküvő helyszínére, a Westminster Apátságba vezető úton Rolls Royce-szal haladt végig a menyasszony, aki autóval érkezésével fejezi ki, hogy ő modern nő. Diana 8 méteres uszálya elmaradt. Az eljegyzési gyűrű, a zafír – és gyémántköves csodaékszer is az ujján díszelgett, úgy, ahogy 30 évvel ezelőtt választottja édesanyja is viselte. Reméljük, mindez nem rossz omen, és más sorsot szán neki az ég. 
Kate harangszóra vonult be a székesegyházba, ezek a mozdulatok ismerősek lehetnek számunkra. Testvére, Pippa segítette ki az autóból, aki ugyanolyan kecses, mint testvére. Kate ruhája letisztult, nemesen egyszerű, Grace Kelly ruhájára hajaz. A tervező Sarah Burton, aki Alexander McQueen utódja. Semmi flanc, semmi habosság, fölösleges fodor, bármi, ami az aráról elvonná a figyelmet. Kate kisugárzása önmagáért beszél, lehengerlő. Finom csipke fut föl dekoltázsától, ami vállát is fedi és a ruha ujjában végződik. A ruha mellrésze kis bepillantást enged, de még nem kirívó, csak sejtető, nyilván ez Vilmosnak szól. Átlátszó fátyla mögül folyamatosan mosolyog, jókedvű és bár biztosan ideges volt, nyugodtnak tűnt. Haja arcából kifésülve, félig felfogva, lágy loknikban vállára omlik, báját ez még inkább kiemeli. Leengedett frizurája jelzi lazaságát, nem szoros kontyba kötve, decensen jelent meg, hanem megtartotta egyéniségét. Sminkje alkalomhoz illő, természetes rózsás pír üdíti arcát, szemét finoman kontúrozták, ajkai hússzínűek, szemöldöke határozottan ívelt. Egy kis szájfényt el tudtunk volna még képzelni, de figyelembe kell venni a hitvesi csókot, ami után Vilmos szája nem csilloghat… nehogy összeragadjanak!
 
 
Sminkjét állítólag saját maga készítette! Tiarája Cartier, fülbevalóit szüleitől kapta, melyek egyedi rendelésre készültek. Szempont volt, hogy a tiara motívumait is magában foglalja, gyémánttal díszítették őket. A virágcsokor vadvirágokból készült, mellyel szerénységét is belecsempészte kinézetébe. Jácint, borostyán, mirtusz és törökszegfű alkották a csokrot. A törökszegfű angolul így hangzik: „sweet William”. Figyelmes gesztus!
Amikor az oltárhoz ért, Vilmos üdvözölte őt, felsőtestével enyhén leendő felesége felé fordult, szerencsére nem nyelt karót, nem úgy, mint édesapja 1981-ben. Egymásra mosolyogtak, váltottak pár szót, látszik, hogy szerelemből köttetett ez a házasság.
 
Nézzük a többi vendéget. Elsőként, a másik legfontosabb embert, a királynőt. Méltóságához híven egyszerű, ám annál feltűnőbb napsárga ruhában és hozzá illő kalapban jelent meg. Talán ezzel a vidám színnel fejezi ki örömét, reméljük ennyire boldog, hogy unokája megnősült. Victoria Beckham egyszerű feketében, szupermagas tűsarkú cipőjében pipiskedett párja oldalán, ám kalapja, homloka közepén, mint egy bonbon lógott. Sminkje egyszerű fekete, szemhéja feketével satírozva, szemvonala körbekontúrozva, cicaívben kicsit húzott – a titokzatossága mindig teret kap megjelenésében.
Madonna nem szerepelt a meghívottak listáján, volt férje, Guy Ritchie azonban igen. Állapotos barátnőjével érkezett, aki unalmas mintájú és színű ruhájában figyelte az eseményeket.
 
 
A kalapok, inkább költemények egy ilyen nagyszabású, rangos eseményen. Ezek a fejfedők az esemény legizgalmasabb darabjai. Széles volt a paletta, klasszikus, modern és meghökkentő darabokat is láthattunk. Volt, aki királykék színű ruhájában, ugyanolyan színű csónak alakú kalapban érkezett. Egy másik hölgy a huszas évek stílusában, körben a fejét fekete anyag fedte, jobb oldalán pipacsra hasonlító virággal, igazán stílusos! Fergie lányai extravagáns darabokat viseltek, első látásra viccesnek tűnt a homlokból kiálló óriási masni.
Egy biztos, az angolok konzervativitásukat tartották, már csak az államformából kiindulva is hagyománytisztelőek. Örömmel láttuk azonban, hogy az angol hölgyek merészségüket is megmutatták, tekintve a sok színt és formát, felülmúlhatatlan kalap-kreációk szemtanúi lehettünk.
Sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!
 
Nesze!Detti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr402864810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása