Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 22.

2011. március 22.
 
Színezd újra!
 
Pár napja meglátogattak minket az első tavaszi napsugarak, és bár a tél nehézkesen emeli fel hideg tomporát, a meleg fuvallatok kitartóan segítik őt a távozásban. Szánk könnyebben húzódik mosolyra, a szürke ruhák helyett a színeseket húzzuk magunkra és persze a sminkünket is ideje felfrissíteni. Idén a neon színek tarolnak, ha hagyod, hogy ez a vadság magával ragadjon…  
Neon sárga a szemhéjon, fukszia az ajkakon, narancs az orcán: a színek a nyolcvanas éveket idézik, mégis modern kivitelben. Amellett, hogy ezek az árnyalatok rendkívül feltűnőek, van bennük valami lágyság. Nem a 90-es évek rave korszakában használt fülsüketítő, szemfájdító színek ezek, hanem furfangos módon belecsempészték a kislányos bájt. Ez a mai kor fejlődése: a végleteket összhangba hozza, a túlzót a visszafogottal párosítva, így lesz meg a harmónia. 
 
 
A legkönnyebben ezt úgy érheted el, ha a sminkeden belül sem maradsz meg egy irányvonalnál. Például: alkalmi sminked készítésénél erős színeket, mély tónusokat használsz, de ez nem azt jelenti, hogy az arcod minden területén ezt kell alkalmazd. A végeredmény attól lesz légies, és nem maszkszerű, ha az alapozód marad könnyű és természetes, így a vad füstös szem mellett megjelenik a lágyság is – ezzel megteremtve az egyensúlyt.
Ha bevállalod az élénk színeket, mindig válassz mellé egy semleges árnyalatot. Egy világos matt szürkésbarna árnyékoláshoz, matt elefántcsontszín a szemöldök alá és a belső szemzugba a neon színek hivalkodását visszafogják, letisztultabbá teszik. Nyugodtan keverd a fényes és a matt színeket egy sminken belül, a szemhéjadon is. Bár a csillogás ugyanúgy divat, de elmúltak már azok az évek, amikor metálfényben úszott az egész arcunk. Manapság a különböző textúrák egyidejű alkalmazásán van a hangsúly, ebben rejlik az a titok, amitől a modern smink megfoghatatlan lesz.
 
 
Ha szereted a markáns kinézetet, próbáld ki egy citromsárga/tengerzöld/élénk korall szemhéjfesték mellé a tusvonalat, hozzá leheletnyi arcpír, de csakis bőrszínnel dolgozz, a rózsaszínt felejtsd el – ha nem szeretnéd bohócként megnevettetni kollegáidat. Ajkad festésében lehetsz bátrabb is, használhatsz itt is színeket, de ha soknak érzed a szemed és a szád hangsúlyozását, maradj egy natúr árnyalatnál (esetleg egy barack színű száj, ami életet lehel a sminkbe).
Azonban azt se feledjétek, hogy a szabályokat ti magatok alkotjátok, pláne a sminkelésben! Érdemes megtanulni, kinek mi és hogyan áll jól, majd miután elsajátítottad az alapvető tudnivalókat, rakd is őket le, és ami tetszik, ami megérint, amire ellenállhatatlan vágyat érzel, használd, kend magadra, színezd az arcod, hiszen egyszer van ma. Mikor tennéd meg, ha nem most
Kalandra fel, játszatok a színekkel, élvezzétek a változatosságot!
 
Nesze!Detti
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr442761933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása