Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 13.

2011. január 17.
 
 
 
Elengedhetetlen ecsetek I. rész
 
Egyik nap ’civil’ barátnőmmel beszélgettünk arról, mégis hány darab ecset szükséges egy otthoni szettbe. Szerinte kettő elég – mire én kikerekedett szemekkel ingattam a fejem és kezdtem el győzködni, hogy márpedig minimum öt, mert egy kell alapozáshoz, egy arcpírnak és három a szemfestéshez… és a kört még - bőven - bővíthetjük. 
Aztán rájöttem, hogy nem kell olyan komolyan venni. Lányok, azt mondom érdemes beszerezni ecseteket, mert tényleg jó szolgálatot tesznek és tapasztalatból mondom, hogy egy jó eszköz, kulcs a jó eredmény eléréséhez. De! Ha neked van bevált technikád, el ne hagyd! Az egyéni módszerek a legjobbak!
Van olyan sminkes, aki a mai napig az ujjbegyeivel dolgozik. Még tanuló koromban jött a sminksuliba bemutatót tartani egy másik sminkes, aki csak applikátorral dolgozott. Élmény volt nézni a technikáját! Valamint, a mesterem azt mondta, az tud igazán sminkelni, aki egy fülpiszkával is képes megalkotni, amit amúgy ecsettel csinálna. Nekem ez volt a mérvadó! 
 
Tehát, a technika mindenekelőtt, de azt is érdemes tudni miért jó ecsettel dolgozni:
 
Megkönnyítjük a saját munkánkat, pontosabb és precízebb eredményt érhetünk el.
A szemhéjpúder egyenletesen vihető fel a szemhéjra.
Nem lesz csíkos, foltos a sminkünk – se az arcon, se a szemen.
A kis területek, pl. a belső szemzug, könnyen elérhetővé válnak a megfelelő ecset használatával.
Az árnyalatok összemosása, a smink finomítása is egyszerűbbé válik. 
Mélyítővonal kialakításánál elképzelhetetlen, hogy ne egy gömbölyű ecsettel végezzük a műveletet – ezt az ecsetet pont erre az ívre találták ki. Mivel a szem a kiindulópont az ecsetek tervezésénél, megtalálod a számodra megfelelőt, legyen akár kisebb, mélyenülő, vagy nagy bociszemed. Igény szerint többféle méret közül tudsz választani.
Természetes hatásúra tudod formázni a szemöldöködet, az apróbb hiányosságokat ki tudod tölteni, pl. egy rövid szőrű, ferde végű ecset segítségével.
Élénk színű rúzsok használatánál a felvitel egyszerűbb, a végeredmény tisztább lesz. Az ecsettel irányítani tudjuk mozdulatainkat, garantáltan nem az álladra és az orrod alá kened majd a piros rúzst. A színek tömörségét a szemhéjadon szabályozhatod, attól függően, melyik ecsettel dolgozol. Például, ugyanazt a türkiz szemhéjpúdert nappalra szinte átlátszó rétegben felviheted egy ritkább szőrű ecsettel. Egy tömör, rövid szőrű ecsettel ugyanebbe a színbe nyúlva merészebb eredményt érhetsz el, hiszen több festéket veszel fel egy ilyen ecsettel.
Az alsó szempillasor alatt könnyedén tudsz satírozni egy ceruza formájú ecsettel, mellyel elkerülheted, hogy pandamaci szemed legyen.
Figyelem! A vakolatnyi púderréteg már lejárt, de arcunk mattítását ugyanúgy szeretjük elvégezni. Egy nagy, kör alakú ecset lehetővé teszi, hogy leheletnyi réteget tegyünk arcunkra.
Az összeragadt szempillánkat szét tudjuk választani egy szempillakefével. Ugyanezt a szemöldökünkre is tudjuk használni: a kósza szálakat a helyükre tudjuk rendezni.
 
Jövő héten folytatjuk az ecsetek bemutatását!
 
 
Nesze!Detti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr862590083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása