Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 5.

2010. november 22.
 
Eláruljuk a titkot...
Ugye te sem szereted, amikor sminkelés után egy órával a szemhéjpúdered egyik fele lepergett a szemed alá, másik fele pedig begyűrődött a szemhéjráncodba? Ha még nem találtál erre megoldást, tarts velem és olvass tovább!
A szemhéjbázis lényege, nevéből adódóan is, hogy alapot ad a szemfestésnek. Krémes állagú, így könnyen kenhető, legtöbbször színtelen vagy natúr színű, de találunk kéket, bordót, grafitszürkét is. A legjobb, ha a bázisra kened a szemhéjfestéket, ugyanazt a színt kapod vissza, mint amilyet a palettádban látsz – a szín mélysége, intenzitása, ragyogása megmarad. A másik legjobb dolog, hogy a sminked tartós lesz: tapasztalataim támasztják alá, hogy egy áttáncolt, átbulizott éjszaka után reggel a tükörben ugyanazt a sminket látom, amit indulás előtt elkészítettem. Miután manapság szeretjük, ha tökéletesek vagyunk, úgy gondolom elengedhetetlen, hogy egy szemhéjbázis a neszeszered része legyen. 
Lássuk a választékot!
 
 
 
MAC fanatikus lévén, nem is kezdhetném mással… Személyes kedvencem a Paint Pot. Krémes, de nem nehezíti el a szemhéjad és egyenletesen szárad, nem csíkozódik. Önmagában is működik, én azonban jobban szeretem csak alapnak használni. Ecsettel ajánlatos felvinni, de akár az ujjbegyeddel is eldolgozhatod. A színskála széles, lehet matt, vagy csillámos, érdemes kísérletezni.
Sokak kedvence a Paints, mely ugyancsak a MAC terméke. Tubusos kiszerelésű, mint a tempera, állagra sűrűbb, keményebb. Nagyon kevés kell belőle, kézzel a legjobb felvinni. Bőrszínekben kapható. 
 
Bár nem feltétlenül alapként árulják, mégis kiválóan teljesíti ezt az elvárást is. Ez a MAC Fluidline terméke, mellyel elsősorban tusvonalat húzunk, de a gyakorlottabbak próbálják ki szemhéjbázisként is! Gél állagú, ecsettel dolgozd el, odafigyelést és gyakorlatot kíván és felvitel után alig várja a szemhéjpúdert – gyorsan szárad. A feketével pl. igazi, mély, mágikus sötétséget vonhatsz szemed köré.
 
Kezdő sminkelőknek ajánlom a Shadestick terméket. Nagyon könnyű vele dolgozni, hiszen ceruza formájú, illeszkedik a szemzugokba, illetve mozdulataidat pontosabban tudod irányítani vele. Gazdag textúrája miatt azonban ha kezdő vagy, natúr árnyalathoz nyúlj, ha már jártas vagy a sminkelés világában, légy bátor és ne csak a földszíneket használd!
A Bobbi Brown termékek között is találsz stick kiszerelésű bázist, egyetlen színben, mely matt vanília. Nem gyűrődik, vízálló és selymes a tapintása.
 
 
Többféle árnyalatot találunk a Long-Wear Cream Shadow bázisok között. Matt, vagy csillámos, ki igénye vagy „szarkasága” szerint döntsön. A matt kontaktlencsét viselőnek biztonságos, nem irritálja a szemet. A csillámosból elképesztő színeket fogsz találni… tengerészkék ’multicolor’ csillámmal, óarany, mely önmagában is alkalmas füstös szem készítéséhez, vagy egy szikrázó arany az ünnepek közeledtével. Ha áttetsző hatást akarsz elérni, az ujjbegyeddel vidd föl. Ha drámaibb szemeket szeretnél, tegyél több réteget! Ha ezeket használod, nem kell döntened a funkció és a stílus között, garantáltan magadra vonod a figyelmet – ahogy Bobbi Brown ajánlja. Meggyőző!
 
Utolsóként említem, azonban nagyon jó termék az Artdeco szemhéjalapozó krémje. Színmentes, E-vitamin tartalma védi a szem körüli bőrt, és a szemhéjráncokba való begyűrődést ugyanúgy megakadályozza, mint az eddig említettek. 
 
Ha nincs lehetőséged ezek beszerzésére, tartósabbá teheted a sminkedet, ha korrektorodból leheletvékony réteget kensz a szemhéjadra, majd ugyanilyen vékony réteget egy könnyű púderből, és jöhet a kívánt szín. Sminked így nem lesz olyan ellenálló, de jobb mintha a meztelen szemhéjadra kennéd a szemfestéket!
 
Nesze!Detti
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr172466257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása