Nesze!szer

Még nem főz helyettem az AI... de majdnem!

2024. június 18.

 

samsung_borganika.jpg

 

 

Amikor nézegettük az idei év képletét a barátnőmmel, egy dolgot biztosra mondtunk. És pediglen azt, hogy a mesterséges intelligencia úgy előre fog törni, mint a huzat. Makacs dolgok a tények és így is lett, lamentáltam magamban, amikor a Samsung rendezvényére tartottam minap. 

Merthogy az újgenerációs Samsung háztartási eszközök többek közt a konyha fogalmát is újraértelmezhetik a mesterséges intelligencia segítségével. Az AI lehetőségeknek és SmartThings funkcióknak köszönhetően számos konyhai készülékünk még hatékonyabban végezheti feladatait. A mesterséges intelligencia már messze nem tudományos fantasztikus jelenség: napi rutinjainkban támaszkodhatunk rá. Otthonunk eszközparkjának összekapcsolhatósága jelentősen javíthat felhasználói élményünkön, sőt, új, kényelmesebb, takarékosabb, színesebb életstílust kínálhat nekünk.

 

A háztartásunk vezetése, a mindennapi feladatok, mint a vásárlás, a főzés, a mosás, a takarítás örök körforgása meghatározó eleme az életünknek. Ma már azonban lehetőségünk van okosítani ezeket a folyamatokat, hogy időt és energiát spóroljunk, és a teendők elvégzése vagy a hátralévő tennivalók gondolata se nehezedjen ránk nyomasztó teherként... vagy kevésbé nyomasztóan ugye. 

 A SmartThings alkalmazás segítségével fokozhatjuk háztartási készülékeink hatékonyságát olyan intelligens otthont teremtve, ahol egy központi eszközzel – okostelefonnal, tablettel, okostévével vagy akár hűtőnkkel –vezérelhetjük összekapcsolható háztartási gépeinket és más kompatibilis elektronikai eszközeinket, és nem utolsósorban: optimalizálhatjuk az energiafelhasználásunkat.

 

A SmartThings számos rutinunkat megkönnyítheti, a napi teendők területén jó szolgálatot tehet. Például főzés közben kéz (és gond) nélkül indíthatunk vagy fogadhatunk telefonhívásokat az alkalmazás segítségével a Samsung Family Hub™ hűtőszekrényünk képernyőjén keresztül. Beütemezhetjük, hogy a mosás akkor járjon le, amikor hazaérünk, vagy távolról is elindíthatjuk a légkondicionálót, hogy hűtött otthonunkba érjünk haza, egy forró nyári napon. A SmartThings még a háziállataink gondozásában is segítségünkre lehet: ha távol vagyunk, például a fények, a TV vagy a porszívó bekapcsolásával biztonságérzetet adó, nyugodt környezetet teremthetünk kedvenceinknek - már ugye azoknál, akiknél ilyenkor otthon is marad a macska, mert a miénk világi életet él olyankor. A SmartThings élményt még gazdagabbá tehetjük a SmartThings Find szolgáltatással, amely például olyan klasszikus hétköznapi problémákra ad megoldást, mint egy-egy elveszett értéktárgy megtalálása. A SmartThings Find értesítést küld, ha Galaxy telefonunkat, a gyerek tabletjét, óránkat vagy egyéb eszközünket egy adott helyen elhagyjuk, mondjuk egy kávézóban, vagy akár az otthonunk falai közt. Sőt, a szolgáltatással a hiányzó eszközök akkor is megkereshetők, ha offline állapotban vannak, ami szerintem szenzációs és ne mondjátok, hogy senkinek nem volt erre eddig szüksége...D

A sokféle funkción túl a SmartThings egyik legnagyobb előnye hogy mindent mindennel is össze lehet kapcsolni. 

 Az olyan alapkellékek nélkül, mint a hűtőszekrény vagy sütő, nehezen tudnánk elképzelni a mindennapjainkat, az elérhető modern funkciók azonban már jóval túlmutatnak az eszközök nyújtotta klasszikus szolgálaton. A Samsung ökoszisztéma „szereplői” – az alapvető feladatok ellátásán túl – a mesterséges intelligencia alkalmazásával felülmúlhatják a háztartási eszközökről alkotott minden eddigi elképzelésünket. A Bespoke készülékek – különösen a kijelzővel felszerelt hűtőszekrény – nemcsak szórakoztató felületté, hanem vezérlőközponttá is avanzsálhatnak, amellyel a felhasználók egyszerűen irányíthatják további csatlakoztatott Samsung készülékeiket a SmartThings-en keresztül.

Szóval egy szónak is száz a vége, használjuk ezt az AI-t okosan. Mi remek vacsorát készítettünk általa és nagyon jókat nevettünk és beszélgettünk közben. Köszi Samsung, okos ötlet volt ez a rendezvény, öröm így tanulni az új dolgokról! 

 

Családi kör – újraértelmezve a Family Hub™ hűtőszekrénnyel

 

Ékes példa az AI erejét mozgósító Samsung Family Hub™ hűtőszekrény, amely képességeivel bearanyozhatja a napjainkat és bizonyos értelemben a családi életünket is gazdagíthatja. Segíthet például abban, hogy hatékonyabban vásárolhassunk élelmiszereket. A túlfogyasztás elkerülése érdekében elég csupán okostelefonunkkal bevásárlás közben bepillantanunk a hűtőnkbe, hogy a Nézz be belső kamerákkal[7] felderíthessük, mit kell még a kosarunkba tenni vagy miből nincs hiány otthon. Ezen felül bevásárlólistákat, ételfeliratokat és emlékeztetőket is készíthetünk a funkcióval.

 

Family Hub™-ra főzési tanácsadóként is számíthatunk. Étrend Tervezőjének Receptek alkalmazása a mesterséges intelligencia és az ételfelismerés képességeit kihasználva méri fel igényeinket, és kínál egyszerű utasítások szerint elkészíthető recepteket a család kedvenc ételeihez. A heti Étrend Tervező az általunk kedvelt és a hűtőben megtalálható ételek alapján ad naponta javaslatokat. A Receptek applikációban ráadásul egytől-egyig ínycsiklandozó receptek érhetők el, az összekapcsolhatóság jegyében pedig a Receptről a sütőbe funkcióval a megfelelő elkészítési beállításokat még a sütőnknek is elküldhetjük.

Hideg hely ahol az energiatakarékosság a fontos

A Samsung értelmezésében tehát a hűtőszekrény fogalma mögött is egészen újszerű funkciók jelennek meg, eddigi tapasztalatainkhoz képest. Ez az állítás igaz az RB53DG706CS9EO alulfagyasztós hűtőszekrényre is. A Samsung beépíthető hűtőszekrény kínálatában megtalálható, új modell egyik legnagyobb vonzerejét a SpaceMax™ technológia jelenti. Nagy hatásfokú szigetelésének köszönhetően sokkal vékonyabb hűtőfalakkal, így nagyobb tárhellyel is rendelkezik, amelynek ellenére sem lóg ki a munkalap síkjából. Mindemellett a készülék tudatosabb energiafelhasználásra ad lehetőséget Wi-Fi kompatibilitása révén is, hiszen a SmartThings AI Energia módjával is csökkenthető az energiafogyasztása. Ja és ami még igen hasznos, megbecsülhető vele a havi villanyszámla is kérem szépen! 

 

Kisült már a kalácsom?! Less be a sütőbe!

 

Az új háztartási eszközök, alkalmazások az otthoni kommunikációban is váratlan dimenziókat nyithatnak. A Family Hub Családi üzenőfal kezdőképernyőjén könnyen oszthatunk meg egymással üzeneteket, képeket, videókat, linkeket, fontos pillanatokat, de kézzel is írhatunk rajta, vagy akár zene lejátszására is használhatjuk.

 

Ha sütésről, főzésről van szó, a SmartThings is kiválóan töltheti be a digitális kukta szerepét. Miután letöltöttük az applikációt és beléptünk a Samsung-fiókunkkal, az olyan felderített kompatibilis eszközünket, amilyen a sütő is lehet, okostelefonunkról, tabletünkről, sőt, akár hűtönkről is vezérelhetjük. Így sütés közben bátran elhagyhatjuk a konyhát és beállíthatjuk az optimális sütési módot és hőfokot.

 

A robotporszívó, mint körültekintő segítség

 

A porszívó szintén alapvető kelléke a háztartásunknak, többek közt a konyhában is jó szolgálatot tehet, mondjuk egy kiadós főzés után vagy közben. A Jet Bot MI robotporszívó, mely hazánkban várhatóan júliustól lesz elérhető, szintén mozgósítja a mesterséges intelligencia erejét. Ennek köszönhetően 3D tárgyfelismerő funkcióval rendelkezik, és Go/No Go zónák kijelölésére is alkalmas. Sőt, ez a készülék is szerepet tud vállalni kisállataink gondozásában is, a SmartThings segítségével. A Jet Bot MI elülső kamerája lehetővé teszi, hogy figyelhessük kedvenceink állapotát, a valós idejű, élő videóközvetítésnek[9] [10] köszönhetően.

Jellemző rá a magasfokú megbízhatóság, precizitás és „önállóság”, amelytől ideális segítség lehet a háznál. Ugyancsak a SmartThings segítségével autonóm vezérléssel is működtethető.

 

Az újgenerációs háztartási eszközöknek köszönhetően tehát a konyha klasszikus szerepei új funkciókkal bővülnek, így válhat közösségi vagy a családi tér középpontjából "okosotthonunk" motorjává. És ugye a jó bulik mindig a konyhában vannak, ezt tudjuk. Na jó hétvégét és főzőcskézéseket nektek! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2518427333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása