Nesze!szer

Nagy digitális kalandban vehetnek részt a gyerekek!

2024. május 10.

 

 

gda-batch_img_8085.jpg

Szuper kalandra invitálnám meg a gyerekeket, olyan kaland ez, ami a  jövőbe vezet. A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot. Az izgalmas eseményen közel 30 budapesti és vidéki helyszínen zajlik, ahol 3-4. és 5-6. osztályos diákok mérik össze tudásukat. A verseny fizikailag az iskolákban, valójában online zajlik, minden helyszínen egy időben versenyeztetve a csapatokat. 
A 3 fős csapatoknak egy órája lesz, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos játékos küldetést online teljesítsék. A verseny a digitális készségeket helyezi előtérbe, a logikai gondolkodás, a problémamegoldó képesség és a csapatmunka fontosságát hangsúlyozza. Igazi kihívás lesz!
A verseny attól is igazán egyedi, hogy külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra,
logikai képességekre alapoz. A Nagy Digitális Kalandon sikeresen teljesítő diákokat értékes élmény- és
tárgynyereményekkel díjazzuk. A fődíj egy londoni utazás, és egyben látogatás a Google londoni irodájába. Emellett játékos pénzügyi képzések és digitális táborok is gazdára találnak. A verseny fő támogatója a Logiscool. Egyéb támogatói a Fornetti, az OTP FÁY alapítvány és a Piros Mogyorós. 


A Digitális Tudásért Alapítvány küldetése: 
Az alapítvány olyan kezdeményezéseket indít, amelyek minden esetben hozzájárulnak az ifjabb generációk digitális kompetenciáinak növeléséhez. Tudjuk, hogy a digitális tudás már nem csupán a jövő, hanem már a jelen alapja is. Ezért fontos, hogy a gyerekek már korán megismerkedjenek az információs technológia alapjaival, valamint az internetbiztonság, sőt a mesterséges intelligencia kérdéseivel is. 

Miért fontos ez az esemény?
A Nagy Digitális Kaland több mint verseny, szóval ne is úgy gondoljunk rá leginkább, hanem sokkal több annál. Egy olyan esemény ez, ahol országszerte 2-3 ezer gyerek játékos formában kerül kapcsolatba a digitális világ alapjaival. A 60 perces versenyen a diákok használják a logikus és algoritmikus gondolkodás mintáit, melyek ma már nélkülözhetetlenek a későbbi tanulmányaikban és karrierjükben. A készségfejlesztés mellett a program kiváló lehetőséget nyújt a csapatmunka és a felelős és magabiztos internethasználat gyakorlására is. A felhőtlen hangulat, az érdekes tematika és a digitalis világ izgalmai felejthetetlen élményt nyújtanak minden résztvevőnek.  
 
További részletek a versenyről: 
2 korcsoport (3-4 osztályosok és 5-6 osztályosok) 3 fős csapatainak jelentkezését várjuk a különböző helyszíneken. A csapatoknak egy órájuk van, hogy teljesítsék az izgalmas, gondolkodtató, digitális feladatokat. A regisztráció már elkezdődött, a csapatokat szülők és tanárok is nevezhetik.  

A jelentkezési határidő: 2024. május 17., 12:00 óra.  
Értékes, élményekkel teli nyeremények: 
Fődíj: Utazás Londonba, és látogatás a Google irodájába - ez azért elég jól hangzik szerintem!
További nyeremények: 

 Részvételi lehetőség a Logiscool nyári táboraiban 
 Játékos pénzügyi képzések az OTP Fáy Alapítvány felajánlásával
 Tárgy- és élménynyeremények 


Regisztráció és további információk:  www.nagydigitaliskaland.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2218400765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása