Nesze!szer

Máshogy egyek, hogy édesanya legyek?

A termékenységtudatosság hete szuper előadásokkal jön

2024. április 18.

 

 

termekenyseg_tudatossag_hete_ig.jpg

 

 

Termékenység. Az egyik legszebb szó a világon. Jelenti azt, hogy anyává válhat az ember. Ám ez az állapot, a másállapot bizony nemcsak lelkileg kell megtörténjen egy nővel, az átlényegülés, hanem ugye testileg is. És nem árt, ha az ember tudatosan készül arra, hogy hogyan is lesz akkor. Mert annyi, de annyi minden van, amit nem tudunk ebben a témakörben, hogy az nem igaz. 

Mi igazság szerint a tesóm első gyerekének kapcsán tanultunk meg sok mindent, de az én egyébként "nem lehet gyereke" történetem is sok mindent hozott magával. Azóta persze kicsit missziónak is érzem, hogy a fiataloknak is segítsek a témában és azoknak, akik azt gondolják: még nincs itt az ideje. Mert totálisan tökéletes időpont sosem lesz és a természet is máshogy működik, nem kottázható le. 4 civil szervezet egy hiánypótló sorozatot szervez, több roadshow állomással (Budapest, Győr, Pécs, Miskolc, Szeged, Debrecen) és egy óriási budapesti konferenciával. Kis ízelítőnek hoztam egy felsorolást, miről is lesz szó! Tehát íme 2024. április 23-tól április 27-ig tartó,Termékenységtudatosság hetének izgalmas és sokaknak fontos infomációt adó részletei:

1. „Ej, ráérünk arra még! Tényleg ráérünk?” - Miért nem botoxolható a petefészek?
2. „Mit tehet a sejt, aki mit se sejt?” - Kinek és mikor elérhető a szociális petesejtfagyasztás? Mit tehet egy elfoglalt, sikeres nő, ha tudja, hogy csak később szeretne gyermeket? Meddig és miként tudunk előre
gondoskodni a családalapításról?
3. Baj, ha a férfiak rendszeresen gőzfürdőbe járnak? - Mi az összefüggés a termékenység és az életmód között? A sportolással, étkezéssel mennyire befolyásolható a termékenység, nemzőképesség?
4. Halhatatlan férfiasság? - 
Sokan gondolják, hogy a meddőség női probléma. Al Pachino is a 80-as éveiben lett apa. Ő csak nyert a termékenységi lottón, vagy a férfiakkal valóban „a sírba száll” a nemzőképességük?
5. Meddőség és a párkapcsolat -
Miért és hogyan teszi próbára a sikertelen gyermekvállalás a párkapcsolatokat? Mit tehetünk azért, hogy a közös küzdelem ne szétválasszon, hanem összekössön minket?
6. Női betegségek és a meddőség - 
Okozhat-e meddőséget az endometriózis, mióma, PCOS? Milyen kezelései lehetőségekkel növelhető az érintetteknél a teherbe esés esélye?

termekenyseg_hete_2024_banner_tixa_bp_kozponti_v1_v.png

 

Számomra csodálatos és fontos, hogy ezekről a témákról beszélünk és szakértők adnak tanácsokat. Olyan sokan nem is tudják, hogy akár egy helytelen étkezési mód is ronthat a teherbeesés esélyén. Bár én tudom, hisz két barátnőmnek is van babája úgy, hogy előtte hosszan endo diétáztak, hogy a testük is rendben legyen. Mindkét kisfiú azóta jól van és élik az ovis mindennapjaikat, anyukáik pedig egészségesek. Erről is szó lesz többek között, a Termékenységtudatosság Hetének záró konferenciáján Budapesten. Ide én egész biztosan elmegyek. Többek között a férfiak nemzőképességéről, de meddőségéről is lesz szó, szülész-nőgyógyász is lesz, meg a mikrobiomról is hallgatható előadás (másik mániám, ugye, most már mikrobiom kozmetikumok is jelennek meg a világban!) Sőt, hatékony tanácsokat is kaphat az arra nyitott, hogy hogyan navigáljon a meddőségi kezelések útvesztőjében. Szerintem ez egy nagyon fontos és hasznos program, sokak életében jelenthet komoly segítséget. A roadshow állomásokon ingyenes a részvétel, arra ITT tudsz regisztrálni, a budapesti zárókonferenciáról információkat pedig ITT találsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9118381233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása