Nesze!szer

Lefőtt az édes kávém a Nespressónál: tavaszi újdonságok!

2023. március 30.

 

 

 

nespresso_event_nyito.jpg

 

A hetem egyik fénypontja a Nespresso rendezvénye volt, ahol nagy kávésként igen jól éreztem magamat. Az új barista kapszulákat ismerhettük meg, amelyek igen népszerűek itthon, mint műfaj. Én is rajongójuk vagyuk. A Nespresso szakértői nekünk alkották meg a megújult  Barista Creations Flavoured kávékapszula-kollekciót, mely a pörkölt mogyoró, a krémes csokoládé, a bársonyos vanília és az aranyló karamell ízével édesíti meg a hétköznapokat és teszik jóval elviselhetőbbé a reggeleimet....D

A Nespresso kutatása szerint a magyarok 81 százaléka mindig ízesíti a kávéját valamilyen módon, 62%-uk az édesítésen túl valamilyen kávéfehérítőt (tehéntejet, valamilyen növényi italt vagy tejszínt) sem hagy ki az italból, míg 11 százalékuk csak édesíti azt.  Ebből is látszik, hogy a kávéra sokan desszertként tekintenek, és a fogyasztása így szorosan összekapcsolódik az ízek élvezetével és a hétköznapi kényeztető pillanatokkal. Ízesített kávéval a legtöbben inkább a délutáni órákban ajándékozzák meg magukat és a kikapcsolódást társítják hozzá – szemben a sötétebb pörkölésű, intenzívebb változatokkal, melyek viszont kiváló lendületet adhatnak a reggelnek. Mondjuk, én mindkettőt szeretem minden időpontban.

Ízes(ített) kávétörténet

A Nespresso kínálatában évek óta találunk ízesített kávékapszulákat. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került a hazai Boutique-ok polcaira 2013-ban, amely kávék receptje azóta több alkalommal is finomhangolásra került. Ez a terület mindig is a kísérletezés terepe volt: a márka magyarországi történetében az állandó ízek mellett a szezonális kínálatban is rendre megjelennek a forma- és ízbontó újdonságok, például a mandulás sütemény ízű Variations Italia Amaretti Flavour, a fűszeres Pumpkin Spice Cake vagy a frissítő jegeskávékhoz ajánlott kókuszos Tropical Coconut Flavour Over Ice. Ezek nagy népszerűsége miatt 2021-ben, a Vertuo rendszer magyarországi bevezetésekor sem volt kérdés, hogy az olyan kedvelt ízeknek, mint amilyen a csokoládé, a vanília, a karamell és a mogyoró, az állandó kínálatban a helyük.

A Nespresso most újabb mérföldkőhöz érkezett, és a változó fogyasztói igényekre reagálva megújította a Barista Creations ízesített kávékapszula-kollekcióját, és újdonságként egy pörkölt mogyorós ízű Original kapszulát vezetett be, így most már mind a Vertuo, mind az Original rendszerhez négy-négy íz elérhető az állandó kínálat részeként.

nespresso_event1_1.jpg

 

Páratlan ízharmóniák a teljes feltöltődésért

A Nespresso keverő- és pörkölőmesterei pontosan tudják, hogyan ötvözzék a klasszikus ízeket és a kávék zamatát, hogy azok visszarepítsenek életük legszebb ínyenc pillanataihoz. A megújult Barista Creations kávékollekció tagjait úgy alkották meg, hogy a kávéblend összetétele tökéletesen harmonizáljon a hozzáadott tejjel, miközben a pörkölt mogyoró, a vanília, a karamell és a csokoládé ízjegyei is érvényesülnek. A Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Sweet Vanilla, a Golden Caramel és a Rich Chocolate kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola, a Vaniglia, a Caramello és a Cioccolatino kávékapszulákkal készíthetnek igazán különleges tejes kávérecepteket.

Az új ízesített kapszulák kifejlesztésénél olyan egyensúlyra törekedtünk, ami – akár textúrában, akár ízben – megteremti azt az élményt, mintha kedvenc süteményeinket kóstolnánk. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottunk, amelyek hangsúlyozzák a kávé édességét, miközben kissé háttérbe szorítják a keserűbb ízjegyeket” – mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.

Roasted Hazelnut, Sweet Vanilla, Golden Caramel, Golden Caramel,Rich Chocolate, az a négy újdonság hivatalos neve. Nekem mind nagyon ízlik, ráadásul én zabtejjel iszom és nem édesítek hozzá, pont elég így, ahogy van. Persze, a bemutatón rendesen felpimpeltem, tettem hozzá plusz csokit, dulce de lechét, reszeltem rá kardamont, étcsokit és még egy pici popcorn is került a kávém tetejére. Az arany karamella is mennyei, de nyilván ízlések és pofonok, én édes mániás vagyok reggel...is. Na mondom is, mik jöttek idén tavaszra, bármilyen Nespresso géped van otthon!

 

nespresso_event2_1.jpg

 

Bemutatkoznak a megújult ízesített Vertuo kávék

Roasted Hazelnut

A kekszes aromájú Arabica kávék és a karamellizált, pörkölt mogyoró ellenállhatatlan párosa. Ezt a tökéletesen pörkölt latin-amerikai és afrikai Arabica kávét a grillezett mogyoró dús, karamellizált íze gazdagítja. Amikor a kellemesen kekszes, édeskés, bársonyos kávékeverékben megcsillan a mogyoró egyszerre keserű és édes komplexitása, a Barista Creations Flavoured Roasted Hazelnut garantáltan mosolyt csal kóstolója arcára.

Sweet Vanilla

A Barista Creations Flavoured Sweet Vanilla megalkotásához a vanília álomszerű ízével gazdagították a latin-amerikai és afrikai Arabica fajtákból összeállított alapkeveréket. Ez egy lágy és bársonyos kávé, édeskés, kekszes ízjegyekkel, amelyben tökéletesen érvényesül a vanília melengető hatása. Amikor ez a két világ találkozik, a vaníliás és karamellás sütemények felsejlő aromái arra késztetnek, hogy megálljunk egy pillanatra, és átéljük azt, amit úgy nevezünk: énidő - szóval légy olyan kedves és ne szólj hozzám...D

Golden Caramel

A Barista Creations Flavoured Golden Caramel kávéba belekortyolva úgy érezhetjük majd, hogy elérkezett a hétvége – bármilyen nap legyen is éppen. A latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből összeállított, édeskés és bársonyos alapkeveréket a karamella kényeztető íze gazdagítja, amelynek kekszesen édes ízhatása jól rímel a kávékeverék saját karakterére, és egy kényeztető élményre csábít.

Rich Chocolate

Már a neve is kicsinálja az embert...D A Barista Creations Flavoured Rich Chocolate pontosan azt az autentikus csokoládéízt kínálja, amit néha annyira megkívánunk. A latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből összeállított, bársonyosan lágy alapkeverék édeskés, kekszes ízvilága tökéletes háttérként szolgál a dús és komplex csokoládéízhez, ami emlékezetes kávéélményt ígér.

nespresso_event_belecsorgos_2.jpg

 

 Új pörkölt mogyoró ízzel bővült Original ízesítettkapszula-család

Nocciola

A kollekció új tagja, a Barista Creations Flavoured Nocciola igazi klasszikus, hiszen a latin-amerikai Arabica keverékből szinte kirobban a jól megpörkölt törökmogyoró íze: a kávé malátázott gabonás karaktere mellett élvezetesen érvényesül a karamellizált mogyoróíz.

Vaniglia

Mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, amikor a világosra pörkölt latin-amerikai Arabica szemek aromáin átdereng a klasszikus vaníliaíz. A Barista Creations Flavoured Vaniglia megalkotásához a Nespresso szakértői a vaníliasodó ízvilágával gazdagították a brazil és kolumbiai Arabica szemekből álló alapkeveréket.

Caramello

A Barista Creations Flavoured Caramello igazi csemege, hiszen a világos pörkölésű latin-amerikai kávékhoz karamellíz társul. A karamell mámorító édességében szinte kikerekednek az Arabica szemek lágy ízei és élvezetesen kekszes aromái.

Cioccolatino

A Barista Creations Flavoured Cioccolato kellemesen egyesíti az étcsokoládé ízét és a pörkölt kávé jellegzetes zamatát. Amikor a lágy latin-amerikai Arabica keverékünkben megcsillan a csokoládé időtlen, gazdag aromája, feltárulnak az ízek mély rétegei. Cappuccino-ként elkészítve a csoki íze elegáns diós aromával cseng le.

 

Ti hogy isszátok a kávét? És szeretitek az ízesítettet?

 

nespresso_kavem.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4918084272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása