Nesze!szer

Zenei élmény az egyik legszebb budapesti hotelben

2022. december 04.

 

 

aria_piros_rucis_1.jpg

 

 

Az Aria hotelről többször áradoztam már nektek, mert számomra egy nem kicsit, viszont nagy ékszerdoboz Budapest szívében. A zenei miliője mindig magával ragad, az ételei és a személyzet figyelmessége is. Most arról mesélnék nektek, milyen zenei csemegével készülnek az adventi szezonra.  

Hotel karácsonyi fényeinek ünnepélyes felkapcsolásával együtt jelentette be, hogy az épületében működő Café Lisztben a jazz, klasszikus, opera és könnyűzene műfajok kimagasló képviselőivel indítanak koncerteket. Az új zenei program részeként, elsőként Nyári Károly december 15-i adventi koncertje kerül megrendezésre; ahol a megszokott több ezer fős koncertekhez képest, intim közelségben hallhatja a közönség Magyarország legismertebb énekes zongoristáját. (Engem Károly profizmusa és érzelmes játéka mindig elvarázsol) A korábban Frank Sinatrával, Phil Collins-szal, Michael Jacksonnal és Luciano Pavarottival is fellépő előadóművész a világvárosi klubok világába repíti el a hallgatókat klasszikus dalokkal és jazz sztenderdekkel. A különleges koncert mellett, decemberben a szálloda magas szintű hang- és vetítéstechnikával felszerelt mozitermében a londoni Royal Opera House idei évadának élő A diótörő című balett produkcióját mutatják be. A Royal Ballet előadásában látható műholdas közvetítés felvételét a szálloda 11 alkalommal tűzte műsorára.

 _bie8394.jpg

 

Nyári Károly Prima díjas jazz-zongorista, énekes, dalszerző ünnepélyes keretek között kapcsolta fel az Aria Hotel idei karácsonyi fényeit. A ceremónia nemcsak az ünnepek kezdetét jelezte, hanem azt is, hogy hamarosan intim atmoszférájú adventi koncertre várja a közönséget az Aria Hotelben található Café Lisztbe. A koncert címe Legyen ünnep, ami egyszerre utal Demjén Ferenc klasszikussá vált szerzeményére és az előadóművész családja és közönsége iránti szeretetteljes elkötelezettségére. Decemberben a rajongói számára már szinte hagyománnyá váltak a művész nagyszabású koncertjei, amelyek mellett nagy örömmel vállalta a Café Lisztben a fellépést. A Nyári-család otthon is bensőséges atmoszférában várja az ünnepi időszakot, amikor a kiváló előadóművészekből álló családtagok gyakran zenélnek együtt. Ezt az intim hangulatot és zenei élményt nyújtja a hallgatóknak Nyári Károly a koncert alkalmával, amikor megszólalnak a legszebb karácsonyi dalok mellett, a művész pályáját meghatározó legismertebb dallamok Frank Sinatrától a jazz sztenderdekig. Az est során meghívott vendége, lánya, Nyári Aliz lesz.

 

A kiváló zenei élmények után jellemző, hogy a közönség nem szeret hazamenni, folytatni szeretné az estét. A Café Lisztben arra készülünk, hogy finom fogásokat és italokat szolgáljunk fel menünkből a nálunk szórakozó közönségnek.” - mondta el Marx Ferenc az Aria Hotel igazgatója.

 

E különleges koncert mellett, Budapest díjnyertes szállodája a londoni Royal Opera House Live Cinema Season 2022-23 közvetítéseinek A diótörő című előadását tűzte műsorára mozitermében. A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat. Sir Peter Wright The Royal Ballet számára koreografált közönségkedvence Julia Trevelyan Oman csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel a klasszikus balett mű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. E.T.A. Hoffmann meséjében egy kislány, Clara számára egy kellemes karácsonyi összejövetelt egy csodálatos kaland követ, miután már mindenki aludni tért. A néző Csajkovszkij ragyogó zenéjében gyönyörködhet, amint Clara és az ő elvarázsolt Diótörője legyőzik Egérkirályt, majd meglátogatják Cukrozott Szilva Tündért az Édességek Birodalmában. 

 

_bie8427.jpg

 

A Royal Ballet élő műholdas közvetítésének felvételét december 10. és 30. között 11 alkalommal vetítik, hétvégente és a két ünnep között, reggel 11:00 órai kezdettel. Az előadást elbűvölő havas jeleneteivel, bűvészmutatványaival Varró Zoltán designer tervei szerint megvalósult karácsonyi miliőben (úristen, biztos iszonyat menő lesz, Zoli mindig csodákat álmodik meg és valósít meg) reggelivel együtt élvezheti a közönség a magas színvonalú vetítés- és hangtechnikával felszerelt moziteremben. A közvetítések szünetében interjúkban derül fény a kulisszatitkokra, illetve előre felvett mini dokumentumfilmek tudósítanak a parádés előadásokhoz vezető kőkemény próbafolyamat viszontagságairól. A Café Liszt az ínycsiklandó reggeli fogások mellett, két különleges téli meleg itallal készül: az ananászlé, tonkabab, vaj és fahéj felhasználásával készült Hot Buttered Pineapple-el és az ital Plantation Pineapple rummal készült alkoholos verziójával. A reggelit követően vagy az előadás szünetében, a szálloda cukrászának pekándiós répatortáját ajánlják, melyet fahéjas ganache-al tálalnak. A koktélokból már kóstoltam, csak ajánlani tudom.

 

aria_a_diotoro_kreativok_fb_cover_1.jpg

Egyébként a New York-i Library Hotel Collection szállodacsoporthoz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi, a 302-es szoba például Csajkovszkij emlékét idézi meg. A szállodának saját zenei igazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Anna Netrebko, Gregory Porter, Lenny Kravitz, Hans Zimmer, Rita Ora, hogy csak néhányat említsünk. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna. Az épületbe belépve olykor az is előfordul, hogy Bogányi Gergely zongoraművész játszik spontán, a nevével fémjelzett hangszeren.Ugye, hogy varázslatos ez a hotel? Tapasztaljátok meg! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr317992360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása