Nesze!szer

Linda Evangalista szépészeti balesete után előbújt

2022. augusztus 24.

 

 

evangelista_vogue_best_moments.jpg

 

linda_evangelist_george_michael.jpg

 

 

vogue-cover-flt-evangelista-ht-ps2-220822_1661191346815_hpmain_16x9_992.jpg

 

Nem hiszem, hogy van modell, akiről újságíró koromban többet írtam volna. Talán Cindy. De Linda Evangelista még Nők lapja címlap is volt anno, mint a kilencvenes évek nagy modell generációjának tagja, szóval életének nem sok mozzanatáról nem tudtam. Akkora sztárok voltak ők anno, hogy rajongók várták őket Párizsban a szállodák előtt. A kifutók popsztárjai lettek, Christy Turlington, Naomi Campbell, Eva, Claudia és még néhány név. Tündököltek. És nem tiszavirág életű volt a karrierjük, hanem tartós bérlet a siker világába(n). Linda volt a kaméleon, az átváltozóművész, aki kiharcolta, hogy magasabb bért kapjanak a modellek, aki hol vörös volt, hol szőke és csodálatosan mutatott a címlapokon.

Aztán sokáig nem lehetett halani róla. Nem véletlenül. Linda ugyanis úgy érezte, 50 felett már nem elég neki a torna, az egészséges táplálkozás, karcsúbb szeretne lenni. Elment egy esztétikai klinikára, ahol egy non invazív eljárást javasoltak neki. Azért írom hogy esztétikai klinika, mert sokan félreértelmezik és azt mondják: plasztikai műtétje volt Lindának. De nem. Ez egy olyan eljárás, ami nem zsírleszívás, nem vágás, hanem gyakorlatilag zsírfagyasztás.

Boldog volt - ám csak néhány hétig. Mert azt vette észre, hogy nemhogy csökkenne a kezelt területeken a zsír, hanem fura dudorok nőttek rajta. Elment egy orvoshoz, de már azt hitte, megbolondult. A doktor megállapította: zsír hiperpláziában szenved, ami a beavatkozás mellékhatása, szövődménye. Magyarán ahol fogynia kellett volna, hízott és nem szépen, sőt.

cryolipolyse-l-hyperplasie-adipeuse-paradoxale-une_1.jpg

 

Azért írom ezt le nektek, mert igen, az esztétikai beavatkozások is járnak veszéllyel. A plasztikai sebészeti dolgok még inkább. Fontos, hogy mindig elolvassuk az apró betűs részt. És az is mindig elsődleges, hogy jól nézzük meg kihez megyünk és hová. És ne jól irányzott Facebook hirdetések alapján döntsünk. Igyekszem nem megnevezni klinikákat, de mindig, alaposan nézzetek utána, hogy hol viszitek vásárra a bőrötöket, mert tényleg baj lehet belőle. Lindának 5, azaz 5 év kellett ahhoz, hogy vállani tudja újra önmagát. Nem tájékoztatták az esetleges mellékhatásokról, azt mondja. Orvosi szaklapok szerint 4000 páciensből 1-nél fordulhat elő bármiféle szövődmény ennél a módszernél..Ő volt az a bizonyos 1, aki a krioliplízis mellékhatásaként paradox zsír-hiperpláziás lett (PAH a rövidítése). Tehát formátlanná hízott, nemhogy fogyott volna.

CoolSculpting egyébként az eljárás neve, itthon is megtalálod zsírfagyasztás néven. "A lebontott zsírsejtek a természetes anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetből, azaz az immunrendszerünk bontja le. A zsírfagyasztás (kriolipolízis, cryolipolysis) szabályozott, lassan csökkenő hőérzetet adó hatásmechanizmus, amely az egyenletes vákuumhatás mellett, maximálisan a kezelés végéig akár mínusz 10 fokig hűti a területet, már említetten szabályozott formában." - írja az egyik hely, ahol végeznek ilyen eljárást.


Szerintem mindig körültekintően döntsünk, mert például a kavitációs zsírfogyasztást sem javaslom azoknak, akinek bármiféle,de tényleg bármiféle szív gondja van. Linda nyilván beperelte a céget és  hosszú évek után végül meg is egyeztek. De az 5 év számára borzasztó volt és még mindig nincs jól. Nem mert emberek közé menni, hisz a teste fura helyein lett túlzottan hájas és teljesen átalakult a teste és nem amiatt, hogy ötven felett jár. Egyértelműen a mellékhatás miatt. És pont azért választotta ezt a kezelést, mert fájdalom nélkülinek, gyorsnak és veszélytelennek ígérték.

 

 

Jelenleg már a Fendi kampányban szerepel, de takarnia kell magát. Nem tud úgy visszatérni a divatba, hogy ne kéne palástolnia az arcát valamennyire, vagy retust kérni. Pontosan tudja ezt ő, aki abból élt, hogy ő Linda Evangelista. Mindig azt írtam róla: a kaméleon. És tényleg az. Sok év után most a Vogue címlapján szerepel, de Pat McGrath  sminkes komoly munkája kellett ehhez és a kendő sem véletlenül van rajta, gyakorlatilag hátra is húzták a bőrét. (A valóságban nem ennyire szép az állvonala például egyáltalán nem olyan, mint a képen - nyilatkozta is). Az első videóban láthatjátok mindenféle csinosítás nélkül. 

 

Evangelista most egy másfajta nagykövetté alakult át, aki elmondja, nem minden a szépség és a kierőltetett karcsúság. Ezt neki meg kellett tanulnia. Mert az veszélyekkel járhat. És ha valaki, hát ő eléggé hiteles ebben a témában.

Én a magam részéről azt gondolom, lassan a világnak inkább az egészség irányába kéne elmennie, mint a ki hogy néz ki az instán filterekkel, nehogy már egy centivel kövérebb legyek vonalba. De nyilván ez mindenkinek a saját életében kell felismerés legyen. (Üzenném ezt azoknak is, akik igen sokszor kommentelnek csúnyákat egy-egy ismert ember fotója alatt.)

Linda Evangelistának pedig jobbulást, nagy tanító most ebben a dologban sokaknak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9117914915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása