Nesze!szer

Nemcsak a BalatonSound van Zamárdiban: itt a ZAM!

2022. június 29.

 

 

20220621_114437.jpg

 

Létezik egy hely Balatonon, amit nézegettem már, de nem tudtam, mi is lesz belőle. Zamárdiban van és nem illeszkedik a környezetbe, direkte kilóg kicsit és nem végtelenül nyert külföldön számos építészeti díjat. Ez a ZAM! Balaton, ami gyakorlatilag júliustól telik meg élettel. De milyen élettel! Mondom most ezt, kicsit a Balaton Sound kapcsán is, mert nemcsak a sound idején van és lesz itt muzsika és szórakozás. 

A szóban forgó épület felső szinten a gasztronómia élvezetének áldozhatunk igazán, no meg a szem legeltetésének. Isteni reggeliket ehetünk, én a rántott tojást választottam, ahogy a gyermekem fogalmazva, igaz, lazaccal megspékelve. Ebédre, vacsorára remek grill ételeik vannak,semmi nincs újra- és átértelmezve, egész egyszerűen úgy jó, ahogy vagy. Szőke Attila séf felel a finomságokért és nagyon jól felel, a tarját gyakorlatilag remekbe szabta az elkészítéskor, a rák és csodás ananásszal, a hal melletti saláta pedig valami mennyei volt, apró magokkal felturbózva. Aki péksüteményt enne, jó helyen jár, én a Balcsin mindig szenvedek, hol vegyek értékeset és finomat a gyereknek. Na, most már vége ennek, ugyanis egyik kedvencem, akiket még Budáról ismerek, a BakeMyDay szolgáltatja a kovászos péksütiket. A belga csokis finomságukat nézzétek meg közelebbről és a kenyereiket is. (Őket azért is kedvelem, mert a munkatársaik nyolcvan százaléka megváltozott munkaképességű dolgozó!). Szóval, miután most a szövegben lekenyereztelek titeket, jön a leitatás. A kávéért mindenképpen térjetek be a ZAM!-ba. Ugyanis a Budapestkávé adja a fekete levest, de még hogy adja. Képileg is mutatom, milyen csodákat hoznak össze, de aki inkább a naplementét bambulná, annak a koktélokat ajánlanám, bitang jók! Amennyiben gyerekkel jönnétek, őket is simán beetetik itt, ugyanis a Kedveskrémesek parádés gombócos kínálattal várják őket (is). Én is teszteltem és három gömböt is megettem, mindhárom tej- és gluténmentes is volt és valami csodás. 

 

 

Most jöjjön a lelki muníció, ami a lenti előadótérben vehető magunkhoz. Ezért Lévai Balázs felel, ő a kultúros itt. Júliusra hozza Grecsó Krisztiánt, Zacher Gábort és Pál Feri atyát is, tehát nem lesz szuper programból hiány. Ez egy pici tér, de hihetetlenül jól néz ki, egészen biztos parádés hangulat alakulhat majd ki egy-egy előadáson. Az aktuális programokról érdemes tájékozódni, de én nagyon, de nagyon örülök, hogy végre a déli parton is lesz értékes tartalom. Ja, amit nem is említettem, többször lesz élő zene is fent a teraszon. 

 

A ZAM! aktív részesen szeretne lenni a tó körül egyre élénkülő biciklis forradalomnak is. Éppen ezért a gyerekeknek kifejlesztett Digitális Vándor applikáció legújabb, kerékpáros tanösvénye éppen innen fog indulni. A fejlesztés az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség együttműködésében valósul meg és én is várom már, hogy kipróbálhassuk, mert ultra cuki. 

 

A ZAM! egész nyáron változatos kulturális programokat kínál, az elkövetkező két hónapban vendég lesz itt többek között Csuja Imre, Czutor Zoltán, Vecsei H. Mikós, Bérczesi Róbert, a Lóci játszik együttes és Mucsi Zoltán is a fent említettek mellett is. A nyár folyamán rendszeresen tartanak filmvetítéseket és teraszkoncerteket is. És a nyár folyamán rendszeresen tartok én is ebbe az irányba is, bejön ez a koncepció. Hajrá ZAM! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3817869383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása