Nesze!szer

De mi van a nyúlon innen?!

2022. április 05.

 

 

nevtelen_terv_49.png

 

 

Úgy döntöttem, már megint, hogy az életet és az örömet változom. A hitben ugye nem véletlen a böjt időszaka, a test újjáéled ezután. Én úgy vagyok vele: jöhetnek az új energiák, de nagyon. Akiket szeretek, azoknak pedig jót, a legjobbat adom. Így azt mondom nektek, mostantól húsvéti kontentben erősebb lesz az oldal, hogy számotokra is hozzak egy-két tippet. Tudom, mindenki a wellness szállodákat lesi, de én inkább a kirándulós fajta vagyok. Jövök is egy ötlettel! 


Csongrád, a tisza-parti kisváros idén Húsvétkor hagyományos és kreatív programokkal várja a családokat. Tudod, mi a húsvéti zöldágjárás? Ha játszottál és énekelted az oviban „Bújj bújj zöldág”-at , akkor sejted. Bár ez egy népi hagyomány a húsvét vasárnaphoz és az egyéb tavaszi vasárnapokhoz kapcsolódó zöldág-járás a tavaszt, a természet megújulását jelképező énekes játék, sokan találkoztunk vele gyerekkorunkban.

A lányok, esetleg a legények is a falu egyik végén kézfogással sorba álltak. A sor mindkét végén kaput tartottak
zöld ággal a kezükben. A sor egyik vége átbújt a sor másik végén lévő kapu alatt, így mentek végig a falun. A dal
első három sorát a két kaput tartó énekelte egymásnak felelgetve.

A Bújj, bújj... részre megkezdődött a kapun való átbújás. Ilyet is láthatsz Csongrádon a húsvéti ünnepen április
17-én. Megéri korán kelni, mert a programok már kilenc órakor elkezdődnek. Több helyszínen is lesznek húsvéti események, kreatív népi workshopok (a csemetém nagy örömére).

Aki nem akar elhervadni, kipróbálhatja a hagyományos népi locsolkodást, azaz kaphat egy vödörnyi vizet a
kontya alá - reméljük, ennek majd az idő is kedvez.. A legkisebbeket a nyuszisimogató várja, de lesz kalácssütés és táncház is, sok vidám családi program. Mi elég valószínű, hogy ellátogatunk oda. Nyussz! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5017797995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása