Nesze!szer

A hollywoodi sztárok kedvence, de mi az a kozmetikum, amit Angelina Jolie is imád?

2022. február 22.

 

 

angelina_jolie_zo.jpg

 

 

 

zo_skin_home.png

 

ZO Skin Health. Amikor ez a kozmetikai termékcsalád bejött az országba, az egyik ismerősömmel rögtön lelkendezni kezdtünk, mert tudtam, valószínűleg nem véletlenül van ilyen nagy sikere a világban.  Angelina Jolie, Kim Catrall és  Rosie Huntington Whiteley is ezt használja és még sokan mások. A ZO jóval másképp áll a bőrhöz, Egy bőrgyógyász, Dr. Zein Obagi alapította, több mint 35 éve. Filozófiája az egészséges bőr megteremtésén alapul. Obagi a hámlasztás világelső szakértőjeként is van számon tartva, nagyon sok problémás arccal tett csodát már a termékei által, sokan foglalják imába a nevét. Az Art'nFace klinikán forgalmazzák és használják a márkát, így most dr. Krix Mónikát kérdeztem a márkáról:

- Összetételében mennyira más a ZO Skin Health, mint a többi, a piacon lévő termék?
-  Számos exkluzív összetevőt tartalmaznak a ZO termékei, melyeknek egy részét speciális növényi őssejtkultúrákból nyerik ki, jelentős antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek, így megelőzik a sejtkárosodást, csökkentik a gyulladást, késleltetik a bőr öregedését. Több termék tartalmaz retinolt eltérő koncentrációban illetve bejuttatási módban. Retinol egy A-vitamin származék, mely sejtaktivátorként funkcionál, tehát ráveszi a sejteket arra, hogy megint azt csinálják, ami a feladatuk. Olyan, mint egy bomba, minél többet viszünk be, annál nagyobbat robban, tehát annál látványosabb a hatása. Természetesen em mindegy a bejuttatási mód, mert az határozza meg, hogy a bőr melyik rétegében fejti ki a hatását. Például a legfelső hámrétegben a pigmentációra hat (barna foltok), a középső irhában a kollagén termelésére, faggyúmirigyekre. Mindezt professzionálisan. 
dr_krix_monika_artnface_klinika_1_2.png

- Mi is a ZO Skin Health rutin lényege? 
- A ZO bőrápolási rutin 3 részből áll.  Az első,. az úgynevezett. "GSR" szisztéma (getting skin ready), azaz a bőr előkészítése. Ezzel egyrészt megtisztítjuk a bőrt a szennyeződésektől, elhalt hámsejtektektől, faggyútól. (Már önmagában a megfelelő bőrtisztitás sokszor terápiás szereppel bírhat, másrészt nagyon fontos a bőr öregedésének megelőzésében.)  A megtisztított  bőrön keresztül sokkal hatékonyabban szívódnak fel az aktív hatóanyagok is. Fontos része a GSR-nek a bőr optimális pH-jának beállitása is, hisz a legtöbb aktív hatóanyag sav, így savas közegben tud a leghatékonyabban dolgozni. A második rész maga a terápia. Az anti aging minden protokollnak az alapját képez, de ezen felül a ZO Skin Health külön protokollt hozott ki a rozáceára, ami sokak problémája, az aknéra és a hiperpigmentációra is.  Eztuán jön a fényvédelem, mely télen és nyáron is rendkívül fontos, hisz a ZO fényvédői nemcsak az UV sugaraktól, hanem az infravörös sugárzástől és a kék fénytől is védenek, ami a monitorozás miatt legtöbbünknek komoly veszély a bőrre nézve is - magyarán a mélyebb rétegekben hozzájárulnak a bőr korábbi öregedéséhez. 
- Kinek ajánlható a ZO Skin Health?
- Szerencsére mindenkinek ajánlható kortól, nemtől, bőrtől függetlenül, azonban nagyon fontos, hogy a protokoll mindig egyénre szabott legyen, mely során figyelembe vesszük az előbbieket illetve számos egyéb tényezőt is. - mondja dr Krix Mónika.
- Ez jó hír, de akkor megkérdezném, ki az, akinek nem javallott?
- A  ZO Skin Health nagyon ritka esetben nem ajánlható, még pedig ha a páciens igazoltan allergiás valamelyik összetevőre. Ez a praxosimban eddig egyszer fordult elő. Olyan volt már többször, hogy módositani kellett a protokollon, vagy egyéb terméket kellett beépiteni, de ezért fontos, hogy állandó kapcsolatban maradunk a páciensekkel, kötelezően be vannak iktatva kontroll vizsgálatok meghatározott időközönként, de ha szükséges, természetesen bármikor a páciens rendelkezésére állunk
- Akkor térjünk vissza a praxishoz. Milyen eredmények voltak eddig nálad a "leglátványosabbak"? 
- . Nagyon látványos eredményeket értünk el pigmentfoltok halványítása terén, sikeresen enyhítették a rozácea okozta panaszokat a pácienseimnél. Az aknés nés panaszok is jelentősen csökkentek már néhány hét használatot követően. A bőr minden esetben feszesebb, ruganyosabb lett, ráncok száma, mélysége is sokat csökkent. Hegek terén is tudtunk változásokat elérni, azonban ezek esetében sokszor kombinált terápia, orvosi mélyhámlasztás (akár több alkalom) szükséges, hisz ezek évekkel korábban kialakult, rögzült elváltozások, amik komplex megközelítést igényelnek.
- Mivel egészíthető ki egy ZO Skin Health protokoll? 
- Természetesen önmagában nem elegendő, ha csak kivülről kezeljük a bőrt, nagyon fontos a belső táplálás is. Rengeteget számít az életmód, ezen belül a kiegyensúlyozott étkezés, mozgás, a dohányzás, alkohol kerülése. Nagyon fontos a fényvédelem is, egész más kezelni egy napkárosodott bőrt, ami a folyamatos UV expozíció hatására elvékonyodhat, pergamenszerűvé válhat, érzékenyebb, rosszabbul regenerálódik. Sokszor a bőrprobléma hátterében egészségügyi probléma áll, igy indokolt esetben szükség lehet ételintolerancia, allergia vizsgálat, pajzsmirigy-, nőgyógyászati kivizsgálásra. A bőr a legnagyobb szervünk, kapcsolatban áll minden egyéb szervünkkel, igy kezelésében is nagyon fontos a multidiszciplinaritás elve, azaz sokszor több szakterületet kell bevonni.
- Esztétikai kezelésekből mit ajánlasz mellé? 
- Az enyhe és mérsékelt ZO protokollok remekül kombinálhatóak más esztétikai kezelésekkel (pl. Vivace, mezoterápia), hisz az otthoni bőrápolás által hatékonyabbak és tartósabbá válhatnak ezek a beavatkozások. Azonban intenzív retinolos kezelés mellett nem ajánlott az első hozzászokás időszakában más kezeléseket végezni, mert a bőr sok mindent kibír, de nem tanácsos túlfeszíteni a húrt. 6 hetes intenzív retinolos kúra után már bevezethetőek finom peelingek (red carpet peeling), mélytisztító kezelés (HydraBeaty), hidratáló skin booster kezelés (Profhilo, RRS HA long lasting). Hialuronsavas töltés, botox, szálbehúzás intenzív protokoll előtt és 6 hét után is elvégezhető, azonban ha előtte csináljuk, mindig figyelembe kell venni, hogy a retinol által felpörgetett anyagcsere miatt gyorsabb lehet ezeknek a felszívódása. Számomra nagyon fontos, hogy pontosan, gondosan átbeszélek mindent a páciensekkel, fő célkitűzéseinkből ez az egy a klinikán. 
Ps és a jó tudni kategória: amennyibe február 28-ig bejelentkezik a páciens orvosi konzultációra az Art'N Facebe és intenzív vagy szuperinzentív protokollt választ, a folyamat végén megajándékozzák egy ZO 3 lépéses orvosi peelinggel, ami még ragyogóbb bőrt eredményez. (119.000 Ft értékű). Többi info ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2717727586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása