Nesze!szer

A kockahas titka már nem titok többé!

2021. november 30.

 

bella_kockahaska2.jpg

 

 

A legutóbbi versenyem kapcsán elég sok képet és több, velem készült  interjút is kiraktam a közösségi médiára, megvillogtatva kirajozolódó izmaimat. Izmaim azért rajzolódtak ki ilyen látványosan, mert kb. 7 kilóval kevesebb voltam, mint normálisan, dehidratáltam magam a versenyre, és három hónapig mást sem csináltam, mint diétáztam és edzettem.

Ez már önmagában is magyarázat az egyik ismerősöm kérdésére, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy valakinak látható hasizmai legyenek. De úgy érzem, hogy a téma megér egy teljes cikket, amelyben feltárom a kockás has titkát. (Habár az én hasam nem kockás, de tudom, hogy mi kell hozzá.)

 

Alacsony testzsír százalék

 

Többektől hallottam már, hogy igazából mindenkinek kockás a hasa, csak le kell fogyni, hogy az izmok láthatóak legyenek. Csak elég belenézni egy divatmagazinba, ahol nádszál vékony modellek reklámozzák a bikiniket és a teória máris megdől. Ha valaki nem edz a hasára,  hanem csak lefogyasztja magát, akkor lapos lesz a hasa, de nem izmos.

 

A hasizmok mérete

 

Hasizmaid mérete határozza meg, hogy láthatóak lesznek-e vagy sem,  függetlenül a testzsír százalékodtól. Ha látható hasizmokat szeretnél, edzened kell a hasadra épp úgy, mint bármelyik más testrészedre, ahol látványos izomzatra vágysz! Kezdj saját testsúlyos gyakorlatokkal, és ahogy erősödsz, fokozatosan nehezítsd a gyakorlatokat súlyokkal, gépekkel! Sajnos soha nem lesz látványosan kerek combod, (ha csak nem kerek combokkal születtél) ha csak sima guggolásokat végzel súlyok nélkül. Ugyanez igaz a hasra is – sima felülésektől aligha lesz kockás a hasad (bocsánat az illúziók lerombolásáért!).

 

Jó genetika

 

Két embernek ugyanakkora a testzsír százaléka - az egyiknek látszódnak a hasizmai,  a másiknak nem. Miért? Mert a genetika nem mindig igazságos. Ez csak egy tény, amelyet jobb elfogadni. Valakinek keményebben kell dolgoznia azért, ami a másiknak egyszerű.

 

De mégis miért van az, hogy valaki próbálkozik a kockás hassal és mégsem jut eredményre?

 

1. Nem edz és nem eszik eleget: az izomépítéshez idő kell és megfelelő táplálkozás (fehérje dús étrend, amelyben az adagok nagyobbak, mint amennyit normálisan ennénk).

Ha egyfolytában diétázol, hogy a hasizmaid láthatóak legyenek, csapdába kerülsz. Sajnos nem lehet egyszerre izmot építeni és fogyókúrázni.

 

2. A testzsír százalékot olyan alacsonyan tartani, hogy láthatóak legyenek a hasizmok anélkül, hogy befolyásolná az egészségünket, nem könnyű. Egy tápanyagokra lebontott  étrendet követni kiszámolt kalóriabevitellel, hosszú távon nagy kihívást jelent és meglehet, hogy tartósan  nem is egészséges.

 

3. Megint csak genetika: Sokunk teste nem alkalmas arra, hogy alacsonyan tartott testzsír százalék mellett egészségesen működjön.

 

Összegezve: Mindenkinek lehet kockás hasa, mindössze edzeni és diétázni kell! Valakinek többet, valakinek kevesebbet. Ezt mindenki kitapasztalja magának. És aztán el kell dönteni, hogy megéri-e a kockás has a küzdelmet hosszú távon vagy sem.  

 

Bella Trost

Bellát ITT találod meg az instán, ha követnéd!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr316768702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása