Nesze!szer

Reggeli Nesze

2021. november 07.

 

kapcsolat_energiacsere.jpg

 

Minden kapcsolat során energiacsere történik. Ez az energiaáramlás mindkét fél számára üdvös, ha nem akasztják meg olyan szerepek, amelyek álarcként határozzák meg viselkedésünket. Ha az ember szerepet játszik elfárad. Ha olyan tevékenységet végez, amit nem szeret, akkor is elfárad. Ha nem szeretetből cselekszik, akkor félelemből. Ergo, az álarcok felvételét is belső félelem indikálja, és az álarcok között zajló kapcsolat a felek számára fárasztó.
Vajon mitől fél az ember a kapcsolataiban? Miért olyan nehéz odaadnia magát a közösbe? Talán mert nem érzi szabadnak magát. Talán nem érzi, hogy szabad annak és olyannak lennie, ahogy a lelke diktálja. Talán mert amióta az eszét tudja csak arra kapott mintát, hogyan kellene követni egy normát. Talán mélyen elítéltük ezeket a mintákat, mégis, mire felnőttek lettünk többé-kevésbé ezeket követjük. Ezért kell az álarc, mert valójában nem szeretjük. Valójában soha nem szerettük. Csak úgy csinálunk, mintha. Talán mert ez is a minta része. Talán.
De ha ez így volna, és észrevesszük, akkor ideje lenne belső indíttatásból szőni egy új mintát. Mert akkor ezt adhatjuk szeretettel telve tovább.
Lekszikov Attila
kép: Dominique Pucini - Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9816748026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása