Nesze!szer

Egy kis avokádó a reggeli turmixba csodát tesz az alakoddal is

2021. szeptember 19.

 

avokado.jpg

 


Az avokádó jót tesz az emésztésnek, hasznos vitaminjai pedig fiatalítják a bőrt. Érdemes reggelire  fogyasztani, hiszen így rögtön a nap elején biztosítja a szervezet számára szükséges antioxidánsokat, másrészt eltelít, mindemellett pedig segít lefaragni a plusz kilókat. - már akinél van ilyet.
Ha azt mondjuk avokádó, legtöbben valószínűleg a sós guacamole szószra asszociálnak, pedig az avokádó eredendően gyümölcsnek számít, emiatt édes ételek és italok alapanyagként is szolgálhat. A szuperélelmiszer áldásos hatásait azonban akkor tudjuk a leginkább kiaknázni, ha reggelire vagy tízóraira fogyasztjuk: mivel rostban, egészséges zsírokban és vitaminokban gazdag, simán eltelít ebédig, így nem kell attól félnünk, hogy ránk tör a nassolás utáni vágy.
Laktató és egészséges reggeli alapanyaga az avokádó
Az avokádó talán nem a top diétás gyümölcsök között szerepel, ettől függetlenül segíthet a fogyásban, tudniillik egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban egyaránt bővelkedik, plusz megtalálhatóak benne az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavak is. Az avokádóolaj továbbá csökkenti a koleszterinszintet, védi az érfalakat, és támogatja a normál anyagcsereműködést. A rostok szintén fontos szerepet játszanak a megfelelő emésztésben, emellett a farkaséhség leküzdését is segítik. Az avokádó olajai gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis fogyasztása a bőrön is érezteti hatását. Mindemellett nagyban hozzájárulnak a szervezetbe bejuttatott vitaminok és antioxidánsok felszívódásához. Ha pedig más egészséges ételekkel fogyasztod, még jobb hatást érhetsz el. Az avokádó megannyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között A-, C-, E-, K- és B5- vitamint, melyek hozzájárulnak a rugalmas és egészséges bőr kialakulásához. A gyümölcs húsa arcpakolásnak is szuper, magjából kinyert olaját pedig a bőröregedés jeleinek megelőzésénél
alkalmazza a kozmetikai ipar. Kevesen tudják, hogy az avokádó káliumtartalma lekörözi a banánét. Ez fokozza vízhajtó tulajdonságát, így hozzájárul a szervezet méregtelenítő folyamataihoz, amikor az vízvisszatartással
küzd. A magnéziumhiány, valamint hormonális és életmódbeli tényezők szintén előidézhetnek ödémát, ami nem pusztán esztétikailag zavaró, de gátolja a méreganyagok távozását, és negatívan hat az anyagcsere-működésére. A túlzott káliumbevitel ugyanakkor okozhat problémát, ezért aki vese- vagy szívelégtelenséggel él, fogyasztás előtt kérje ki szakorvosa véleményét.


Így készíts avokádós turmixot reggelire
Hozzávalók:
1 db avokádó
1 db banán
3 dl mandulaital
1-2 tk reszelt gyömbér vagy fahéj (attól függ, melyiket szereted)
2 tk méz
A smoothie akkor lesz igazán selymes, ha érett gyümölcsökkel dolgozol. Hámozd meg, majd turmixold krémesre őket a többi hozzávalóval. Ha hidegen szereted, akkor fogyasztás előtt tedd tíz-tizenöt percre a hűtőbe. Nyammi!

Nesze!Dóri

kép: pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6016683278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása