Nesze!szer

De tényleg, mi is az a hialuronsav?

2021. szeptember 15.

 

hialuronsav_collaging.jpg

Hialuronsav. A hívószó, amire pattanunk ami nélkül nem veszünk arckrémet. De tudjuk azt egyáltalán, mi is ez és mire figyeljünk, ha hialuronos terméket vásárolunk?! A hialuronsav maga a fiatalság, hiszen neki köszönhetjük, hogy bőrünk feszes és puha, ízületeink hajlékonyak, izmaink rugalmasak. Nélküle gyorsabban öregszünk, mindenünk sajog és az arcbőrünk is hamar megereszkedhet.

A hialuronsav - kémiai szempontból nézve - egy összetett szénhidrát, amit a szervezetünk állít elő. Tehát egy teljesen természetes anyag, ezért is fordulhat elő, hogy nem vált ki allergiás reakciót (vagy csak nagyon ritkán).
A hialuronsav hidratálja a bőrt, “megolajozza” az ízületeket, egészen pontosan vizet köt meg (saját súlyánál ezerszer nagyobb mennyiségben!). Ezen felül a kollagén megtartásban is fontos szerepe van (ezért nem szabad hinni az egy-egy anyagot népszerűsítő reklámoknak).


Hogyan csinálja?
A kollagénnel és az elasztinnal dolgozik “kalákában”, vagyis e három anyag együtt biztosítja a bőr rugalmasságát és feszességét. A kollagén és az elasztin egyaránt fehérjék, melyek egymással összekapaszkodva hálót képeznek. Képzeld el úgy, mint a ruháidban az elasztánt, ami a pamut szálak közé van szőve és ettől válik például a kedvenc tornázós nacid is egy kényelmes, rugalmas darabbá - még akkor is, ha nem is tornázol benne...D.  A hialuron kitölti a háló réseit, megköti a vizet és kifejti hidratáló hatását, így a bőr is feszesebb lesz. Optimális esetben.  A szervezetedben található hialuronsav fele a bőrödben van, de a szemed, a kötőszöveteid (pl. inak, amik az izmokat a csontokhoz kapcsolják, vagy a porc is ilyen) is sokat tartalmaznak belőle, továbbá a csontokban, izmokban is benne van. A hialuronsavnak köszönhetjük testünk rugalmasságát, hiszen nélküle még mozdulni is csak fájdalommal tudnánk. Ez az anyag semmivel sem helyettesíthető!
 
Oké, de mire is jó a hialuronsav?
 hidratál, így a bőrt rugalmasabbá és feszesebbé teheti
 segít a méregtelenítésben
 Szuper antioxidáns, vagyis megelőzheti a rák kialakulását (gondoltad volna, hogy nem csak a C-vitamin tudja-e ezt? Én nem!)
 Rugalmasabbá teheti az ízületeket
 A szem nedvesítéséről gondoskodhat
 A sebek gyógyulását támogathatja 
 Még az agy is jobban pörög majd tőle (javítja a teljesítőképességet)
 Akár még a reflux ellen is hatásos lehet

Persze, hogy kinek mit és hogyan befolyásol, az egyéni érzékenység, befogadóképesség kérdése is. 
Tudtad, hogy a kollagén és a hialuronsav a legjobb barátok és csapatban dolgoznak?  Igen, tudom, hogy ezt már leírtam, de szeretném hangsúlyozni, hogy ez milyen fontos! Te is gondolkodj mindig komplex megoldásokban, főleg, ha a bőröd szépségéről van szó. Egyetlen hatóanyag nem elég - a hialuronsav mellett kollagénre, elasztinra, vitaminokra és ásványokra is szükséged van. Azt tudtad például, hogy a C-vitamin segíti a kollagén szintézisét? Vagyis, ha nincs jelen elég ebből a vitaminból, akkor nem fog elég kollagén képződni. Őszintén szólva, ha én nem iszom a megszokott kis kollagén italomat, ami hialuront is tartalmaz (ITT nézd meg), akkor fáj a csípőm és jelez, elfelejtettem a pótlást.   A kollagén italban egyébként megtalálható a C-vitamin, aminek külön örülök, mert most ez igazán fontos, de ezt nem kell magyaráznom. 

Miért pótoljam a hialuronsavat?
Mert sajnos ahogy telnek az évek, egyre kevesebbet állít elő belőle a test és igen gyorsan le is bomlik az is, ami van. (Mellesleg ugyanez igaz a kollagénre is, már csak ezért is okos dolog, ha egyszerre tudod szedni mindkettőt).  Amennyiben természetes módon szeretnél több hialuronsavat bevinni a testedben, egyél csontlevest,
kocsonyát - van ismerősöm, aki utálja, de ezért eszi).

Azonban, ha te sem vágysz arra, hogy egy téli kifőzdéhez hasonlóan étkezz minden nap, inkább válassz egy jó étrend-kiegészítőt, ami a hialuronsav mellett sok más tápanyagot is tartalmaz. Így jobb eredményt érhetsz el, hiszen ahogy mondtam, a komplex megoldás sokkal hatékonyabb, mintha például hialuron kapszulát szedsz önmagában. De nemcsak belülről, kívülről is megteheted, hogy hialuronsavat viszel be oda, ahol kevesebb van látványosan belőle. Ám soha nem mindegy, milyet! Annyi hangzatos szöveget kapunk. Fontos, hogy ne sok hét után ígérjen eredményt, mert tudjuk, ígéretekkel mindig tele is van a padlás. Van olyan, amelyik már 15 perc alatt már teszi a dolgát. A Collagen Cocktail Anti-aging arcápoló komplex egy alga kivonat segítségével teszi ezt, de van még benne az említett hialuron is, meg persze kollagén és aloe vera, argán olaj is (Írtam már nektek róla, de ITT tanulmányozhatod magát a terméket, szuper ajánlattal!). Így gyönyörűen feszesíti a bőröd és nem csak az arcodon! Teheted a nyakadra és a dekoltázsodra is. Gyors segélynek is használhatod, egy húzós éjszaka után tedd fel pakolásként, az arcod imádni fogja!

Hialuronban gazdag napot nektek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9916685012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása