Nesze!szer

Ahol igazán érdemes belassulni

2021. augusztus 01.

 

5_haz_osszes_nyito.jpg

 

Somlóról csodálatos emlékeim voltak eddig is, de most nyáron emelni tudtam a tétet, nemcsak mineralitásban, de a pihenés színvonalában is. A Woman Power Projectes lányokkal ugyanis egy csodálatos csajos kiránduláson vettünk részt, Somlószőlősön. Már annyira be voltunk zsongva odafelé, hogy csak na. Szinte csoda, hogy épségben odaértünk, hisz tényleg igazán vártuk már, hogy együtt legyünk. A Share Now autómegosztó kocsijaival utaztunk és a táj egész elképesztően csodás volt, ahogy megpillantottuk a Somlót és az 5 Ház Borbirtokot. A táj már magával ragadja az embert, a kilátás az körülbelül egy magyar Toszkána szinte. A hely arról az 5 présházról kapta a nevét, amelyek a pincére épülnek rá és így adnak szállást a slow turizmus híveinek. Itt bizony nincs rohanás, nincs dudálás, nincs szmog, csak nagyon magas színvonalú turizmus. A szobák, vagyis apartmanok végtelenül tiszták, szépen felszereltek és stílusosak. Ha nem a csajokkal jöttem volna, akkor ettől a hangulattól tuti, hogy leülök egy tőke tövébe és elkezdek egy könyvet írni, annyira adja ezt a feelinget a hely. De inkább felmértük a terepet, vagyis inkább az éttermet. Ezt igen jól tettük, ugyanis a konyha magával ragadott bennünket már az első villára, hogy úgy mondjam. Ugyanis a helyi termelők alapanyagaiból Kiss József séf olyan ételsort varázsolt elénk, amely lebilincselő meglepetés volt. Egy télikertben ettünk tulajdonképpen, amiben az a csodás, hogy kiláttunk a tájra. Aztán jött a kávézás és utána a jakuzzi, mert itt bizony az is van. Szauna és függőágy is, napozóágyak kitéve, itt a teljes körű relaxáció minden szinten adott. Annyira rá is pihentünk erre, hogy délután egy gyors átöltözés után, mert ugye fürdőruhában mégsem mehet az ember a pincébe... bórkostolóra indultunk. Weingartner Olivér borász, nevéhez illően kalauzolt végig bennünket pohárról pohárra a helyi fehérek világában. A pince nagyon érdekes, mert egyedül nekik van fúrt kútjuk a hegyen és szép is egyébként. Tételesen haladtunk, 2 féle olaszrizlinget kóstoltunk, természetesen a hely jellegzetességét, a juhfarkat is, a furmintot és a hárslevelűt. Szokás szerint mindegyikőnknek más ízlett, de már megszoktuk, hogy mi attól vagyunk egységesek, hogy mások vagyunk. Olivér jól állta a sarat, kibírt minket, pedig már az első pohár után be nem állt a szánk. Felfedeztük, hogy itt bizony esküvőt is lehet tartani, van ugyanis egy gyönyörű kupola, ami bátran berendezhető egy nagyobb lagzinak. Csak halkan szólok, aki ez alapján döntene, hívjon meg a lagzijába, halkan meghúzódom a sarokban. De miután kibukkantunk a pincéből, megkordult a gyomrunk, bár az enyém már a savaktól lázba jött. És elkövetkezett a vacsora, meg a visszakóstolás.

 

Kiss József megint remekelt, én is bűnöztem kicsit, épp gluténmentesen étkezem, hát ott bizony feloldottam a saját tilalmamat, olyan volt a kenyér. Aztán esti dumikázás-borozgatás jött a csajokkal, mert igen, mi még ilyenkor is tudunk egymással beszélni, nem fogyunk ki a mondanivalóból, a gyönyörű táj és a jó borok pedig csak adták a keretet hozzá. Éjfél körül azért nyugóvóra tértünk és hát nem mondom, hogy a kakasokkal keltünk, mert nagyon kényelmes ágyaink voltak. És hát reggel is ment a traccsparti, ahogy az lenni szokott, átlátogattunk egymáshoz. Nyilván én alig vártam, míg kávéhoz jutok, de már az apartmanházunk szobájában is volt gép, de a reggelinél is kértem és kiültem kicsit vele. Aztán következett az étkezés. Ezúton köszönném meg a helyi termelőnek, aki nem tett sok köménymagot a szalámiba és kolbászba, ez ugyanis a vesszőparipám. Persze, ehelyütt mondhatnám, hogy csak egy kis müzlit falatozgattam első étkezésként aznap, de töredelmesen bevallom, erős paraszti vérvonal van bennem, ami az étkezésemben megmutatkozik rendesen. Rántottát ettem, mindenféle sonkákkal és kolbászokkal, isteni volt. Mondanám, hogy ezután kezdtem a könyv írásába, de megint nem lenne igaz, mert újra elfoglaltuk a kis wellness részleget és pihentünk, a lányok napoztak, én meg árnyékoztam. Kicsit nehezen akaródzott elindulnunk vissza Budapestre, olyan volt ez a kis pihenésünk, mintha egy minden sallangtól mentes kis ékszerdobozban kényeztettek volna bennünket. Aki még nem járt Somlón, annak nagyon ajánlom az 5 Ház Borbirtokot, nem fogja megbánni mindazt az élményt és figyelmességet, amit itt csomagban kap meg. 

 


Az 5 Ház Borbirtok oldalát ITT találjátok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr316642516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása