Nesze!szer

Ezeket az illóolajakat vidd magaddal, hogy gondtalan legyen az út!

2021. július 23.

 

illoolaj_utazas_nyito.jpg

 

Oké, nálam az alap, hogy mindig van a táskámban némi illóolaj. Utazni is jön velünk ez-az, de most nektek is hoztam néhány tippet, mit is vigyetek, ha kivédenétek a mindenféle veszélyeket. 

CITROM
Őt vidd magaddal, ha hosszan vezetsz! Kiváló társ már a hosszú autóutakon is, hiszen illata bizonyítottan frissít, koncentrációt serkent, nem engedi, hogy a figyelem lanyhuljon. Ha hosszú autóútra készülsz, vidd magaddal az autóillatosító klipszedet, de segítségedre lesz az utazási rosszul léteknél is.Cseppents a tenyeredbe 2-3 cseppet, formálj mini tölcsért a kezedből, majd lélegezz mélyeket. Figyelem! A citrom fényérzékenyítő hatású illóolaj, noha tapasztalatunk szerint a tenyér nem egy kifejezetten érzékeny terület, de érdemes körültekintőnek lenni.

TEAFA
Az illóolaj, amely nemcsak nyaralás alatt, de a táskából sosem hiányozhat! Az egyik legjobb fertőtlenítő hatású olaj, sérülések, vérzések, horzsolások esetén közvetlenül a sebbe is cseppenthető – nem csíp, ami a gyerekeknek igen fontos. Plusz nem hagy nyomot a ruhán! Széles spektrumú baktérium, gomba-és vírusölő hatású illóolaj, abszolút „must have” – nyaralás alatt is! Kiváló torokfájás, afta, kezdődő ajakherpesz esetén is. Azon ritka illóolajak egyike, amelyek közvetlenül a sebre, hígítás nélkül is alkalmazhatóak. (Csúnya mosdó esetén is használd, néhány csepp mehet az ülőkére!)


ORVOSI LEVENDULA
A nyugalom és a relaxálás illóolaja. Illata egyszerre nyugtat és helyez újra központba, megteremti az elveszett egyensúlyt. Kiváló hűsítő, bőrszépítő, bőrnyugtató hatása miatt az egyik leghasznosabb társad lesz az önfeledt nyári pillanatokban. Keverj 10 cseppet a levendula aromavizedhez, alaposan rázd össze és fújd be a sérült bőrfelületet – enyhébb napégésre, hűsítésre, rovarcsípésre is gyors, és természetes megoldás. Tehát nyugodtan vesd be szúnyogok ellen is, hamar lenyugtatja a puklik viszketését!


MADAGASZKÁRI KÁMFORFA
Néha a legforróbb pillanatokban is elfordulhatnak megfázások, vagy légkondicionáló berendezés miatti kellemetlen panaszok. Vesd be az immunerősítés nagyágyúját – készíts mellkas és/vagy gerincbedörzsölőt: egy kanál növényi olajhoz adj 10 csepp madagaszkári kámforfát, majd a gerinc melletti részt, mellkasodat masszírozd be vele. Kiváló vírusölő, baktériumölő hatása a te és családod egészségért dolgozik.

GERÁNIUM
Magas, 30%-os citronellal tartalma miatt kiváló szúnyog és kullancsriasztó. Nőgyógyászati panaszok esetén is kiváló és hatásos segítség lehet. Emellett kiváló vérzéscsillapító, sebgyógyító illóolaj egyben. Nőgyógyászati fertőzés esetén készítsd el az alábbi receptet: 1 ml (30 csepp) teafaolaj, 1 ml geránium (30 csepp), 1 ml orvosi levendula (30 csepp) és 6 ml növényi olajat keverj össze, majd oszlasd el a kezelni kívánt felületen. Tehát ha esetleg a vizes fürdőruha miatt picit felfáztál, ő lesz a legjobb barátod.

A HerbaTherapynél egyben is megveheted ezeket az olajakat, kedvezménnyel, ITT keressed! 

 

herbatherapy-illoolaj-utipatika-683x1024.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr10016636614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása