Nesze!szer

7 trükk, amivel feltuningolhatod kedvenc farmered

2021. június 02.

 

 

farmer_1_1.jpg

 

Egy jó farmer aranyat ér: az alábbi egyszerű módszerekkel a környezet, na és persze a pénztárcád is jól jár.

A jó farmer mindenhol tökéletesen áll. Ahol kell karcsúsít, ahol kell, kiemel, de sosem nyomja le a popsit és nem áll el sem derékban, sem elöl, akkor sem, ha leülsz. Ismerős, mennyire nehéz egy-egy ilyen darabot kifogni? Ha igen, pontosan tudod azt is, ez az a gatya, amit pótolni mindig óriási macera, ezért mutatunk néhány trükköt, amivel meghosszabbíthatod a farmer élettartamát akár évekkel is! Jól figyelj!

Ecetes fürdőt neki, ha engedi a színét

A farmer évekig képes engedni a színét, mígnem olyan kopott lesz, ami kicsit sem esztétikus. Amennyiben hasonló cipőben jársz, körülbelül félévente áztasd ecetes-sós vízbe a nadrágod, így sokáig újszerű maradhat. Máskor pedig mosd a legalacsonyabb hőfokon, színkímélő, folyékony mosószerrel. Folttisztításra ecetes-citromos vízoldatot használj, mely nem szedi ki a farmer színét, csak a pecsétet tünteti el.

Így mosd, ha már kinyúlt

Az itt-ott elálló farmernadrágnak is új lendületet adhatsz egy mosással. Köztudott, hogy a farmer alacsony hőfokon mosható anyag, sőt, nemrég az is kiderült róla, csak ritkán ajánlott mosógépben tisztítani, olyankor is harminc fokon, fonákjára fordítva, különben tönkremegy a koptatás, vagy elnyúlhat az anyag. Ha már elernyedt, pont az ellenkezőjét kell tenni. Kímélő mosás helyett berakni magas hőfokú programra, méghozzá öblítő nélkül. Lehet, hogy kicsit durva lesz az anyag, ámm ott ahol kell, újra passzolni fog ott.

Éljen a vintage!

Ha foltos lett a nadrág, és a legerősebb folttisztító sem vált be, akkor sem kell megválnod tőle, hiszen itt jön a képbe a jó öreg DIY. Patchworkkel, hímzéssel is feldobhatod, sőt manapság már annyi féle divatos, folttakaró felvarróból választhatsz a méteráruüzletekben, mint égen a csillag.

A szakadás is lehet előny

Ha megtörtént a baj, és valahol valamiért kiszakadt a farmer, a szakadás mentén vágj vízszintesen az anyagba, és óvatosan „szaggasd” meg, mintha eredetileg is ilyen lett volna. Szebb összhatást érhetsz el, ha óvatosan csiszolópapírral is átdörzsölöd a szakadás körül a farmert.

A tű a barátod

Az ember lánya azt gondolná, hogy a farmerrel mindenképp varrónőhöz kell rohannia, ám szerencsés esetben egy tű is jó szolgálatot tehet. Húzd össze a lyuknál az anyagot, és a szakadástól egy kicsit beljebb kezdd el varrni.

A kevesebb több

Minél gyakrabban mosod, annál hamarabb elveszti színét és tartását a farmeranyag, ami a szövet gyengüléséhez és gyorsabb szakadáshoz vezet. Ezért, ha csak nem piszkolódott be, felesleges heti  vagy napi szinten kimosni. (Mondjuk, sokszor egy örökkévalóság az is, mire megszárad....sic!)

Nincs több ciki pillanat egy lecsúszott slicc miatt

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor ötpercenként csekkolnod kell a slicced, mert állandóan lecsúszik. Nos, ha van otthon egy kallódó kulcskarika - ami nagyobb a farmernadrág gombjánál -, akkor csak egyszerűen csippantsd fel a cipzárra, pont úgy, ahogy a kulccsal tennéd, majd akaszd a gombra.

Nesze!Dóri

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7916579854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása