Nesze!szer

Amikor megtalálod az igazit: a Mayer szörp és a Búzavirág gin

2021. április 23.

 

buzavirag_tonic.jpg

 

Nincs mese, ma ünneplünk.. meg holnap is és azután is. Számomra és a gin kedvelők számára ugyanis nagy hírem van:  a MAYER szörp és a Búzavirág gin megalkotta az első magyar kézműves tonik szirupot. Én nagy gin rajongó vagyok, de a tonik minősége nagyon fontos számomra. Sőt! Mondom is!


Anglia ide, Anglia oda - a ginfogyasztás népszerűsége töretlen és - bár számos recept létezik – ez az ital leggyakrabban mégis gin tonik formájában kerül a koktélos poharunkba. Nem véletlen, hisz a gin és a tonik párosa verhetetlen, a nyári időszak leghűsítőbb italát adják, minden felesleges mellébeszélés nélkül. Egy duó, aminek stílusa is van.

Egyetlen titka van a gin toniknak: a magas minőségű, egymáshoz illő alapanyagok - királyhoz a királynő passzol, ugye.. Nem elég ugyanis, ha a ginünk hibátlan, az ital jelentős részét kitevő toniknak szintén a lehető legjobbnak kell lennie, olyannak, amely a gin ízprofiljához leginkább illik, hogy a végén tökéletes gin tonik kerüljön a poharunkba. 
A Mayer-Búzavirág tonik titka, hogy kizárólag természetes alapanyagok hozzáadásával készül úgy, mint a kinin, illetve olyan speciális fűszerkeveréket használnak, amitől összhangba kerül bármelyik minőségi ginnel. Úristen, ezt kóstoljátok meg! Teraszon, vagy azon kívül, belül és egyáltalán! Eszméletlen finom! 
Egy üveg tonik sziruppal egyébként 25 adag palackozott tonik váltható ki. A magas minőségű termékeiről ismert manufaktúra nem csak egy kitűnő koktélalapanyaggal jelenik meg most a piacon, hanem olyan, környezetbarát szemléletet is magával hoz, amely minden vendéglátóhely és háztartás számára ideális. A jóval kisebb környezeti terhelés nem csak a csomagolás mennyiségében és annak hűtésében mutatkozik meg. A szállítás karbon-lábnyoma, a raktározás helyigénye és költségei is előnyt jelentenek az üveges tonikokkal szemben.
A tonik szirup ráadásul könnyedén ízesíthető. Amíg az üveges tonikok esetében az utólagos ízesítés minőségromlás nélkül szinte teljességgel elképzelhetetlen, addig a szirupot a fogyasztók, a bártenderek kedvük szerint fűszerezhetik, ízesíthetik, majd a már beízesített, egyedi ízprofillal rendelkező szirupot hígíthatják a számukra megfelelő módon.
És íme, egy nagyszerű gin tonik recept: 4 cl Búzavirág gin + 2 cl tonik szirup + 2 dl szénsavas víz és természetesen a jég. Díszítésnek használhatunk szárított narancskarikát, vagy bármit, amit úgy gondolunk. De mindenféle cicoma nélkül is csodálatos, hűsítő, minőségi. A nyár nálam már megkezdődött ezzel! Kivel koccintunk egy teraszon.. maholnap?! 

 

Ps egy kis plusz info:

A Búzavirág Kézműves Ginről
A Búzavirág gint a tulajdonosok több éves kísérletezést követően 2019-ben alkották meg a csodálatos györkönyi pincehegyen. A kézműves gin legfőbb ismérve halványkék színe, amelyet a búzavirág szirmának köszönhet. A készítéshez használt 24 összetevő közül a boróka, a hárs és az akác adja az ital fő karakterét. Illata kellemesen édeskés, ízében a boróka és a citrusosság, a lágy, lekerekedett jegyek dominálnak.

mayer_tonic.jpg

 

A MAYER Szörpről
A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét. Én is írtam már róluk nektek, mert nagy kedvelőik vagyunk itthon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6716510432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása