Nesze!szer

Kávés Unicum: hát ezzel kint vagyunk a vízből!

2021. április 06.

 

 

unicum-barista.jpg

Nem szerettem soha az Unicumot. De tényleg. Mindenféle helyzetekben, kirándulásokon bedobott ez-az egy kis Uncsit, ahogy a barátnőm mondja, de én nem éreztem a hívást soha. Egészen addig, amíg meg nem érkezett a szilvás. Uhhh, hát ott megtört a jég és egymásra tudtunk találni. Nyilván magát a brandet és a történetet nagyon kedvelem, alkalmam is volt interjút készíteni még Zwack úrral is. De most mesélem, mi is jött ki náluk. 

 Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack Unicum család legújabb tagja. Az arabica kivonattal készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista az évszázados hazai kávé- és alkoholkultúrát ötvözi. Az italkülönlegesség – amely megalkotása innovációs mérföldkőnek számít a cég életében – április elsejétől kapható a kiskereskedelmi üzletek kínálatában.
Mi a közös a magyarországi kávékultúrában és a Zwack Unicumban? Mindkettő több évszázados múltra tekint vissza. A kávézás élményét már a török hódoltság óta élvezik a magyarok, míg a legenda szerint II. József császárt és magyar királyt először 1790-ben kínálta meg Unicummal udvari orvosa, dr. Zwack azzal a titkos recept alapján készülő gyógynövény likőrrel, amely napjainkig az egyik legnépszerűbbje Magyarországon.
A vállalat legújabb innovációja, az Unicum Barista a hagyományok tiszteletével, de a mai trendeknek megfelelően egyesíti a reggelek állandó kísérőjét és a legendás gyógynövénylikőrt. Az italkülönlegesség fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé, amely végleges karakterét a tölgyfahordós érleléssel nyeri el.
„Gyerekkorom óta azt láttam a családomban, hogy a kávé- és az Unicum-fogyasztás rituáléi nagyon hasonlóak: a pillanatnak adózva, az ital ízét és aromáját élvezve itták ebéd után az espressót, vagy a keserűlikőrt, ha összeültünk esténként beszélgetni. Régóta gondolkodtunk már azon, hogy az Unicumot kávéval ötvözzük, és nagyon örülünk, hogy mások szerint is nagyon jól illenek egymáshoz ezek az alkotóelemek” – mondta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.
A termékfejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek az ideális kávékomponens megtalálására: közel 30 kávékeveréket teszteltek Tóth Sándor többszörös bajnok barista segítségével. „Nagyon hosszú közös gondolkodás vezetett az Unicum Barista megalkotásáig, míg végül megtaláltuk azt a kávékeveréket, ami a legjobban kiegészíti az Unicum jellegzetes ízét. Egy Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről származó, úgynevezett honey eljárással feldolgozott Caturra catuai variánst is felhasználunk, amelyhez a kávébabokat a rajtuk lévő mézes réteggel együtt szárítottuk” – mondta a kávészakértő a termék kapcsán. Sándorral már volt alkalmam interjút készíteni és őszintén csodálom az ő munkásságát és elszántságát is. (A beszélgetést ITT találod)
És hogy milyen maga az ital? Erős és lágy egyszerre. Kicsit krémes, de mégis karcos. Csak haladóknak, akik szeretik élvezni az igazán finom ízeket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9016492180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kávéház Magazin · https://kavehazmagazin.hu 2021.04.07. 07:19:30

Köszönöm! Amint lehet, kipróbáljuk! :)
süti beállítások módosítása