Nesze!szer

A retinol: de mi az?!

2021. március 24.

 

 

20210311_104958.jpg

 

Néhány napja, a délelőtt folyamán a L'oréal sajtótájékoztatóján vettem részt (online), amely két új retinolos készítmény megjelenéséről szólt. Tehát, már a közönségcikkek legismertebb márkájánál is itt a retinol, mint összetevő - én már régóta használom, meg a kozmetikai ipar is. Gondoltam, mesélek kicsit róla, mi is ez, ha nem tudnád.

A retinol nem csodaszer. De majdnem. Nagyon, de nagyon sok bőrproblémára jó és megfelelő. Gyakorlatilag érdemes az ember rutinjába beépíteni, de csak akkor, ha érti és érzi, az ő bőre mit visel el. Az enyém egy kis érzékeny, szóval nekem nem lehet igazán magas retinoltartalmú krémet vagy szérumot használnom, míg a barátnőmnek meg sem kottyan egy magasabb százalék. Na, akkor mondom.

Azért írtam a címben: A retinolt, mert tulajdonképpen a retinoidok, az A-vitamin származékok családját jelentik. Van retinol, retinal, retinolsav és mindenféle szárzazékok. Ez egy aktív molekula, amit a bőr sejtjei értenek, tehát, ha találkoznak vele, akkor hatás alá kerülnek, vagyis munkába lendülnek. Gyakorlatilag ez tényleg egy anti-aging hatóanyag, mert a kollagéntermelés is serkenti és nagyon sok mindenre hat, de leginkább a ránctalanítást szokták kiemelni. Mivel a retinolsav a legértékesebb, fontos, hogy tényleg megfelelő százalékosat használjuk és ne dőljünk be a magasabb és magasabbnak, mert lehet, hogy csúnyán kicsapja az arcunkat. Aki érzékeny még, arra is ügyeljen, hogy a retinolos termék összetevői között ne szerepeljen alkohol, mert abból sok jó nem származik. A pigmentfoltokat is halványítja egyébknt a retinolos termék, a bőrfelszín simaságáért is tesz, sőt, a pattanásokat is elüldözi. Kezdésnek mindenképpen egy nem túl magas retinoltartalmú készítményt javasolnék, a L'oréal Revitalift most bemutatott kréme és széruma kiváló erre, 0,2 %-os a formula, ettől senkinek nem lesz problémája. Ha úgy érzed, többet is bír a bőröd, mehetsz majd felfelé. De vigyázat, ezeket a cuccokat mindig zárd el a fény elől, tényleg tartsad polcon belül, meg elég instabil kis anyagról beszélünk. Amennyiben mész felfelé a százalékok terén, ne szaladjon el veled a ló, elég, ha hetente kétszer beveted. És mellé mindenképpen most már foglalkozz a fényvédelemmel is, jönnek elő a napsugarak és a barna foltok is! 

rdn-retinol-0-5pct-in-squalane-30ml.png

 

Ps: mutatok két terméket, ami retinolos és elég meggyőző. Na jó, próbáltam is. Haladó szinten a The Ordinary ilyen irányú cuccát ajánlanám, 0,5%-os retinol tartalommal bír.  Sokat próbált arcoknak pedig Paula's Choice 0,1%- osa lehet a tuti. Óvatosan a retinollal, de a tudatos-okos bőrápolás egyik legfontosabb hatóanyaga, szeressétek, újjá éled tőle a bőr! 

paulas_choice_retinol_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4816458030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása