Nesze!szer

Jótékonysági futás és véradás Csókakőn!

2021. február 24.

 

csokako_futas.jpg


Tudod, hol van Csókakő? Varázslatosan szép, ha még nem jártál, vagy futottál arra. Most kicsit invitállak is oda, jótékonykodni, sportolni, vért adni...

A 4RunHappy Team tagjai, és a Futva Segítünk Srácok Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, és Csókakő polgármestere az aktuális helyzetre való tekintettel, azokat szem előtt tartva egyedülálló együttműködés bejelentésére készül jelen sajtóanyag segítségével. A tavaly méltán népszerű I. Csókakör jótékonysági futóverseny szellemiségét követve véradással egybekötött versenyeket rendeznek 2021-től a 4RunHappy Team, Futva Segítünk Srácok Alapítvány, és a település szervezésében.
Az Országos Vérellátó Szolgálat a szervezők megkeresésére örömmel egyezett be a közös munkába, melynek lényege, hogy 2021-től a 4RunHappy Team és a Futva Segítünk Srácok Alapítvány által szervezett versenyek jelentős részén véradás is lesz a helyszínen. Mivel a COVID–19-válság egyelőre nem csillapodik, sokan otthonról dolgoznak, azonban a vérkészítményekkel kezelt betegek ellátásához folyamatosan szükség van véradásra. Ezért kiemelten fontos most az összefogás, a véradók aktivizálása, új donorok elérése. 2021-től a 4RunHappy Team és
az Alapítvány által szervezett futóversenyek kísérő rendezvényeként a móri Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat székesfehérvári intézete segítségével véradást szervezünk.
A véradás életeket ment!
Folyamatos szükség van a rendszeres véradásra, mert a vérkészítményeket használat előtt csak korlátozott ideig lehet tárolni. Megfelelő számú egészséges ember rendszeres véradására van szükség annak biztosításához, hogy a biztonságos vérkészítmények bármikor rendelkezésre álljanak. A vér a legértékesebb ajándék, amelyet bárki másnak adhat – az élet ajándéka. A véradásról szóló döntés életet menthet, vagy akár többet is, hiszen a levett vér alkotóelemeiből – vörösvértest, vérlemezke és plazma – külön-külön készítmények készülnek a betegek gyógyulásához.
„A csókakői Polgármesteri Hivatal és dolgozói nagy örömmel állnak be egy ilyen kezdeményezés mögé. Jelen helyzetben fokozottan van szükség a véradók aktivitására, a vérkészlet folyamatos pótlására. Büszkeséggel tölt el, hogy helyet és terepet adhatunk ennek a kezdeményezésnek” – mondta el Fűrész György, Csókakő polgármestere. Vérellátásunk olyan önzetlen, gondoskodó donoroktól származik, mint te. A véradás körülbelül egy
órát vesz igénybe az idődből. Amikor vért adsz, az újabb mosolyt, újabb ölelést és újabb esélyt ad valakinek. Ez az élet ajándéka.

A rendezvényeken különböző távokon várják a szervezők a futás szerelmeseit, de a kisebbek sem maradnak verseny nélkül, hiszen ők is megmérettethetik magukat a rendezvény gyermekfutamain. Tervezett rendezvényeink (melyek időpontja természetesen függ a mindenkori vírushelyzettől, kormányzati rendeletektől):
2021 Csókakör tavaszi verseny – tervezett dátuma: 2021.05.01. (400m—1k-7k-14k-21k-)
Szentivánéji csillagfutás – tervezett dátuma: 2021.06.21. (5k-10k-15k) jelmezes futás
Felnőtt és gyermek akadályfutás – nyár közepe
Csókakör őszi futás (400m—1k-7k-14k-21k-)

Kergesd meg a Krampuszt – Mikulás-futás szigorúan jelmezes (5k-10k-15k) futás

Amennyiben a vírushelyzet nem enyhül, úgy lehetőség lesz virtuális, illetve instant futásokra is.
Arra buzdítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk egész évben személyesen vagy virtuálisan,
sétáljon, fusson, adjon vért.
Várjuk a futókat, véradókat.


További információ:
Szabados Melinda
www.csokakortrail.hu , facebook ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5016437948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása