Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

2021. január 23.

 

ittesmost.jpg

1. Egy test adatik neked. Akár szereted, akár gyűlölöd, ez a tiéd, és az is marad az általad leélt teljes idő alatt.
2. Leckéket fogsz kapni. Diákja vagy az ÉLET nevű bentlakásos iskolának! És ebben az iskolában minden nap új lehetőséget kínál arra, hogy megtanulj valami újat. Lehet, hogy tetszeni fog az új anyag, de az is lehet, hogy érdektelen ostobaságnak találod majd.
3. Nem hibázhatsz, csak tanulhatsz. A fejlődésnem más, mint próbálkozások és tévedések sorozata, vagyis kísérletezés. Minden sikertelen kísérlet éppúgy része a folyamat egészének, mint a sikeresen működők.
4. Minden leckét addig ismételsz, amíg meg nem tanulod. A leckékkel új és új formákban találkozol, míg meg nem tanulod őket. Ha az egyiket megtanultad, mehetsz tovább a következő leckére.
5. A tanulásnak soha nincs vége. Semmi nem történik az életben, aminek meg ne lenne a maga tanulsága. Amíg élsz, mindig van mit tanulnod.
6. Az OTT sohasem jobb, mint az ITT. Hiszen ha egyszer elértél ODA, az OTT-ból ITT lesz, és megint úgy fogod látni, hogy egy másik OTT sokkal vonzóbb.
7. Mindenki más csak tükör, amelyben önmagadat látod. Csak akkor szerethetsz vagy gyűlölhetsz valamit másokban, ha valami olyat tükröz, amit magadban is gyűlölsz vagy szeretsz.
8. Mindenki a saját maga leckéit tanulja meg a saját tempójában. Ezért vonakodnak olyan sokan elfogadni a te tanácsodat.
9. A saját világodat te teremted meg. Akármilyen világban élj is, te vagy felelős a benne véghez vitt cselekedeteidért. Ha nem tetszik, képes vagy megváltoztatni. Hiszen ez is csak egy lecke.
10. Mindig van választásod. A lehetőségeidet senki más nem korlátozhatja, csak te magad.
11. A benned rejlő leghatalmasabb erő a saját magadról alkotott véleményed és hited. Ezzel teremted meg a saját világodat. Nagyon vigyázz, mint mondasz magadnak.
12. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel. Minden eszköz és alapanyag rendelkezésedre áll. Rajtad áll, hogy mit csinálsz velük. A döntés egyedül a tiéd.
13. Benned vannak a válaszok. Az élet kérdéseire adott válaszaid a bensődben rejlenek. Annyit kell csak tenned, hogy keress, figyelj és bízz magadban. 

 

Monicas

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8316397910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása