Nesze!szer

Vidám vasárnap

2021. január 17.

 

 kulonos_ido.jpg

Különös idő van. Odakinn árad és háborog a természet, az emberek tömegeket hajtanak, terelnek, és közben torz teóriák kapnak lábra, falkákban portyáznak, tépázzák a bekerített lelkeket. Össze is roskadnánk, ha nem érkezne erő szívünkbe, lábszárunkba, inainkba. A kék boltozaton immár áthangzanak a roppant magasságok. Magasabb lett az ég, feltárultak a termek, megnyílt régi szellemi otthonunk ajtaja. Idelenn hiába is sötétítik sáskahadak az eget, mert ködön, füstön és káromláson is átragyog a mélységekből felemelkedő szellemi Nap!
Különös idő van. Idebenn a lelkekben gyarapszik a csendesség. A kereső lelkek állhatatossága. Amilyen harcosan készül közeledni a kíméletlen kegyetlenség gép-világa, ugyanolyan csendes hatalommal készül elő a szelíd jóság a lelkekben. A lélek békéje az erő kifinomult brutalitásával szemben. Itt vannak már sokan, az élet minden területén, akik elégedetlenek, de nem háborognak, akik kiegyeznek, de meg nem alkusznak, itt vannak, akik némán is harsogva hordozzák egy eljövendő szellemi kultúra igényét. ÉI és növekszik a lelkekben a gyógyítás szeretete, a helyrehozás szándéka, a jobbá alakítás evidenciája, a jó tettek kívánása, az alkotó létrehozás. Igen, a feláldozható, szelíd jóság készül elő a lelkekben, mely a Gonosz által legyőzhetetlen.
Sokan kívánjuk már, hogy jöjjön ki a napvilágra a spirituális élet, nyilvánuljon meg valamilyen látható módon a környezetünkben, és mutatkozzék meg végre szellemi hitünk képe, hogy legyen látható a lelkünk földmélyéből felemelkedő morális Nap.
S akkor a szépség ráragyog arcként hordott maszkjainkra, és emlékeztet a mögötte élő jóra, aki mindig is voltunk.
Döbröntei Zoltán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1616389160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása