Nesze!szer

Mennyire működnek a 30 napos kihívások?!

2021. január 17.

 

 

bella_nyito.jpg

 

Egyre divatosabbak a különböző 30 napos kihívások, a zsírégetéstől kezdve a fekvőtámaszon át a spárga programig van minden. De valóban eredményesek ezek a programok? A válasz igen is, meg nem is. Minden attól függ, hogy megfelelő-e a cél, amelyet kitűzöl magad elé.

Miért igen?
A koronavírus és a vele járó bezártság legtöbbünk derűlátását próbára teszi. Most jobban szükségünk van rövidtávú célokra, mint valaha. Kell valami, amiért jókedvvel kelünk ki az ágyból, örömöt ad és sikerélményt.
Lehet, hogy egy 30 napos kihívás nem fogyaszt le, nem épít kockás hasat, és nem tanít meg kézen állni egy hónap alatt, de lehet, hogy aktívvá teszi napjaidat, és a mozgás, a fejlődés jóérzéssel tölt el. Lehet, hogy elérsz valamit, ami másnak talán jelentéktelen dolog, de neked nagy eredmény, ami sikerélményt ad. A siker egy nagyszerű és hasznos érzés, amely boldogabbá, magabiztosabbá tesz. A “győzelem” öröme kihat életed minden területére. Tehát, ha a 30 napos programból bármiféle pozitivitást nyersz, igen, már megérte!


Miért nem?
Amennyiben egy 30 napos program túl nagy eredményeket ígér, lehet, hogy elégedetlen leszel a végén. Természetesen, ha 30 napig keményen edzel és jól tervezett étrendet követsz, valami eredménye lesz. Valószínűleg fogyni fogsz, izma id talán kerekebbnek tűnnek, egyenesebb lesz a tartásod, de az eredmény látványossága attól függ, hogy milyen formában voltál, amikor kezdted. Ha sokat kell fogynod ahhoz, hogy elérd az ideális testsúlyod, egy hónap nem lesz elég. Ha soha nem edzettél előtte, 30 nap kevés lesz a kockás hashoz. Ha teljesen kezdő vagy, egy hónap alatt nem fogsz egykezes fekvőtámaszokat nyomni. Ne dőlj be az előtte duci, utána fitneszmodell képeknek – az ilyen átalakulások nem egy hónap alatt történnek!
Tehát, ha egy szürreális kép van a fejedben arról, hogy fogsz kinézni egy hónap edzés után a válasz: a program nem eredményes. Ugyanakkor kitűzni egy célt és 30 napig dolgozni érte, nem idővesztegetés. Lehet, hogy sikerül lefektetned egy egészségesebb életvitel alapjait és hosszútávon majd az vezet ahhoz a szürreális testképhez. Ami szürreális egy hónap alatt, reálissá válhat félév–év, vagy évek alatt. Ha, így vesszük a válasz egy picit itt is, igen – lehet egy 30 napos kihívás eredményes.

 


Tipp: Válassz magadnak egy kihívást, amely reálisnak tűnik és amivel szívesen töltöd az időd. Dolgozz rajta 30 napig és figyeld meg, milyen pozitív változásokat veszel észre nem csak a fizikumodon (lehet, hogy azon nem is lesz változás, ha  például a hídtartáson dolgozol), hanem a közérzeteden. Csinálj előtte és utána fotókat és/vagy videót. Szinte biztos vagyok benne, hogy amikor a hónap végén leülsz összehasonlítani a kettőt, látod a fejlődést, mosolyra szalad majd szád. Mert valamin dolgoztál és lett eredménye!

Ha kell egy kis motiváció nézd meg az én kihívásomat a YouTube-on. Most fejeztem be egy 30 napos, haladó fekvőtámasz- kihívást. (Angolul van, de a fekvőtámasz nemzetközi nyelv).

Az alakom nem változott és nem is az volt a cél. Decemberben csináltam a programot és nem diétáztam; karácsonyoztam, szülinapoztam és szilvesztereztem minden hizlaló földi jóval. De az edzéseket nem hagytam ki, élveztem, hogy van min dolgoznom. Fekvőtámaszaim látványosan javultak, és ez büszkeséggel tölt el. Úgy örülök, hogy elkezdtem és megcsináltam! Tehát... működnek a 30 napos kihívások? Az én válaszom, IGEN!

Bellát ITT találod meg az instán, ha követnéd!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8616391714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása