Nesze!szer

Mégis tudok idén fesztiválozni: gasztrofeszt Tihanyban!

2020. július 29.

 

 

seffeszttihanyban.jpg

 

Tihany a csücske lett az én kis ketyegőmnek, az egészen biztos. Mióta a Lavender Tihany látványműhelyében jártam és megismertem a levendula mindenféle felhasználási módját, még jobban szerelmese lettem a vidéknek. Na jó, azóta is használom itthon az ott készült testápolót és tusfürdőt. Szóval, úgy néz ki, megint ellátogatok a félszigetre, mert lesz ott egy fesztivál. Szerintem ez remek, idén ugyanis lemaradtunk erről, meg sok másról is. A Séf Fesztivál Tihanyban lesz ugyanis, a Belső tónál, augusztus 20 és 23 között. Maga a hely csodálatos és varázslatos, az egészen biztosn. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kInálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál
Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes
fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.


A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA
Reggeli:
 Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
 Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
 Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
 Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
 Mini kakaós csiga és lekváros batyu
 Jégbe hűtött dinnyefalatok
 Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
 Mayer szörpök
 Francois pezsgő
 Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
 Grill ételek:
Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
 Bogrács ételek:
Tihanyi marha gulyás

Lecsó mangalica grillkolbásszal
Cukkinis vega lecsó
Beregi csirkepörkölt krumplival
 Főtt kukorica sós vajjal
 Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
 Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
 Jégbe hűtött dinnyefalatok
 Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
 Mayer szörpök
 Francois pezsgő
 a Bortársaság balatoni borai
 Kávé, ásványvíz, szóda

Kell ennél több? Ja, igen.. ott vagyunk már? Infók ITT, jót étvágyat nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7316081134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása